Meny
Tallerken med julemat.

Julebord i Bergen – nyt julematen i verdens vakreste rom

Uansett om julematen for deg er pinnekjøtt, ribbe, persetorsk eller lutefisk, her får du guiden til de beste julebordopplevelsene i Bergen. 

Konseptutvikler Yngve Hansen i De Bergenske

Konseptutvikler Yngve Hansen i De Bergenske

– Verneverdige Frescohallen har vunnet prisen for å være verdens vakreste rom. Her får du julebord med en atmosfære som er veldig annerledes, sier konseptutvikler Yngve Hansen i De Bergenske.

Frescohallen på Bergen Børs hotell ble kåret til verdens beste i kategorien «historiske bygninger» i september 2023 – og slo dermed ut alle andre historiske spisesteder verden over. Nå kan du altså nyte tradisjonell julemat i hallen på 1100 kvadratmeter, omgitt av de vakre maleriene av Axel Revold.

–  Godt pinnekjøtt er jo uansett godt pinnekjøtt, men omgivelsene du sitter i her gjør dette til en helt spesiell opplevelse. Alt smaker bedre her, påpeker Yngve.


Juletallerken med pinnekjøtt, ribbe og pølse med tilbehør på trebord.

Pinnekjøtt, ribbe eller lutefisk til julebordet?

De Bergenske har lang erfaring som vertskap, og gjør det som skal til for at julebordantrekket får luftet seg, uansett om det er til julelunsj med jobben, julebuffet med familien eller julebord med vennegjengen. 

– Vi har over 100 års erfaring med å skape de aller beste opplevelsene, med fokus på vertskap og selvfølgelig den tradisjonelle julematen som pinnekjøtt, ribbe og lutefisk, sier Yngve.  

– Og hva foretrekker du selv? 

Yngve ler:  

Valget for meg er veldig bergensk med pinnekjøtt og lutefisk. Men jeg har bodd lenge i Oslo, så nå trenger jeg både ribbe og pinnekjøtt, avslører han. 


Julebord med familie eller kollegaer

Yngve mener den store styrken til De Bergenske er å skape akkurat den stemningen vi forbinder med jul, tryggheten og gleden du føler når du har samlet kollegaer, venner eller familien. At du føler samhold og forventninger som bobler i kroppen. At du ler, og nyter. Skåler og kanskje danser. Og spiser til bord dekket med juleblomster fra hotellenes egen florist. Ren magi med blomster, påpeker Yngve.

Og fortsetter:

– Vi ønsker å være positivitet i bergensernes, og i de tilreisendes liv, at det de opplever er ekte. Service og gjestfrihet er en fellesnevner hos alle våre hoteller og serveringssteder, uansett stemning og konsept.

Likevel må Yngve nok en gang trekker fram Frescohallen i førjulstiden.

– I dette rommet kan du nyte deilig, klassisk musikk og verdens fineste, tradisjonsrike stemning …  


Her finner du de beste julebordene i Bergen 

Frescohallen – julebord omgitt av kunst

Tradisjonell og klassisk julemat i verdens fineste lokale.

Grand Hotel Terminus  – Bergens Grand Old Lady

Bergens Grand Old Lady er nyoppusset og her kan du ha julebord i klassiske eller moderne lokaler, og gå for stor familiesamling, eller mer intim fest. Start gjerne festen med en drink i den historiske baren Bar Amundsen. 

Zander K Hotel – for urban stemning

Finn roen, det uformelle, men også urbane stemningen på Zander K Hotel. Passer for både små og store julebord. Les mer om julebord på Zander K her. 

Grand Bergen – elegante lokaler

Ønsker du julebord med tradisjon, eleganse og topp service, så velger du de flotte lokalene hos Grand Bergen. Perfekt for kollegaer og bedriften.  

Wesselstuen – ekte bergensk

Hva med et julebord som er ekte, genuint og tradisjonelt bergensk? Da er Wesselstuen midt i Bergen sentrum den beste restauranten.  

Logehaven – kulturelt og kulinarisk

Hva med å invitere til noe kulturelt før middagen? Logehaven ligger like ved Den Nasjonale Scene og Torgallmenningen, så dere kan gå rett fra underholdning før julebordet, til herlig juletallerken. 

Kippers kafé og bar – på Verftet

Her booker du julebord for minimum 10 personer, og på juletallerkenen får du de klassiske og beste julerettene.  

Bare By Pak – med Michelin-kokk

Skal du invitere på et julebord på øverste hylle, er Bare By Pak på Bergen Børs Hotel stedet. Nordiske og japanske råvarer, med Michelin-kokk Vladimir Pak på kjøkkenet. 


Restaurant og hotell i Bergen 

Julebord med topp stemning er gjerne ferdig sent, og da kan det være deilig å overnatte der festen er. Du slipper lange taxikøer i kulden, og det beste er at du kan starte dagen derpå med en god hotellfrokost. 

De Bergenske har sentrale hotell, med gangavstand til alt fra Fløibanen, ulike museum, Bryggen eller Akvariet.  

Hold deg oppdatert

Interessert i gode tilbud på overnatting, en bedre middag eller enda bedre konferansefasiliteter? Fortell oss hva du er interessert i og vi sender deg relevant informasjon.