Meny
vinkurs_Mat_tomat_mozzerella

Vinkurs med Ingvild Tennfjord: – Aldri før har spansk vin vært så god

Nå kan du sikre deg plass på vinkursene «Tapas og moderne spansk vin» eller «Afternoon Bubbles» med den prisbelønte vinjournalisten og eksperten, Ingvild Tennfjord.  

– Akkurat nå foregår det en imponerende kvalitetsrevolusjon i Spania, sier Ingvild.

Og forklarer engasjert:  

– Vingårdene i Spania gjenoppdager de gamle druene og lager vin i moderne stil. De nye vinene er utrolig spennende og matvennlige. Faktisk har spansk vin aldri vært så god som akkurat nå, hevder hun. 

Moderne spanske viner, kulinariske opplevelser og smak- og duftteknikk er noe av det du lærer på vinkursene hos De Bergenske. Og kanskje får du en helt ny favorittvin. 

Ingvild Tennfjord
Ingvild Tennfjord er Norges mest leste vinekspert, utdannet vinkelner og prisbelønt journalist.

Vinkurs med tapas 

Nå kan du sikre deg billetter til to ulike vinkurs på det elegante hotellet til De Bergenske, Grand Hotel Terminus. Den 12. januar arrangeres «Vinsmaking med spansk vin og nydelig tapas». Og allerede 13. januar er det duket for «Afternoon bubbles».  

Kjøp billett til Tapas & moderne spansk vin her  

Arrangementet finner sted på Grand Hotel Terminus 12.01.24 klokken 19.00

Kjøp billetter til Afternoon Bubbles her

Arrangementet finner sted på Grand Hotel Terminus 13.01.24 klokken 14:00

vindruer
På vinkurset vil du lære deg å sette ord på det du liker, og det grunnleggende om smak – og duftteknikk.

Julegave til kjæresten 

Ingvild mener hennes vinkurs skiller seg ut ved at det er minst like mye show og underholdning, som historier om vin og vinsmaking.  

– De Bergenske har også noe som du sjeldent opplever på andre vinkurs. De har et kjøkken i særklasse, dyktige servitører og helt fenomenale lokaler. På den måten skaper vi en opplevelse med mat og vin i en helt unik kombinasjon.

Dette er derfor også den perfekte julegaven til kjæresten, en forelder eller kollegaen som er interessert i vin. 

– Kurset er for alle som er glad i mat, vin, og nytelse. Enkelt og greit, påpeker Ingvild.  

Lobby_Grand Terminus
Vinkurset finner sted på nyoppussede Grand Hotel Terminus, og vineksperten skryter av «Grand Old Ladys» luksuriøse og historiske lokaler.

Vinsmaking med eksperten 

Ingvild er Norges mest leste vinekspert, utdannet vinkelner, prisbelønt journalist og kjent for sin humoristiske og kunnskapsrike formidling. På kurset hos Bergens «Grand Old Lady», Grand Hotel Terminus, treffer Ingvild på mer enn kun interessen for vin.  

– Jeg hjelper folk med å sette ord på det de sanser. Mange stikker nesen ned i et glass rødvin og kjenner kun en malstrøm av duft de ikke klarer sette ord på, og det må de gjerne fortsette med for min del, sier hun og ler:  

– Men mange opplever en slags analfabetisme til smak. Vi er flinke til å si hva vi ser eller hører, men smak mangler vi ord for. Dermed kan smaksopplevelsen bli en ensom opplevelse, i tillegg til at det kan gi noen praktiske utfordringer.  

Med dette utdyper Ingvild en typisk setting: Du kommer løpende inn på Vinmonopolet og har kun fire minutter på deg til å finne helgens vin. – Hva liker du? Spør en ansatt. Og da klarer du ikke å beskrive det.  

– Jeg hjelper deg med å sette ord på det du liker, det grunnleggende om smak – og duftteknikk. Jeg er en slags mentor på veien, og åpner opp for de sanselige opplevelsene alle har. Det er skikkelig gøy. Og vi finner da også fram til dine personlige favoritter, forklarer Ingvild.  

Kjøp billetter til Tapas & moderne spansk vin her  

Arrangementet finner sted på Grand Hotel Terminus hotel 12.01.24 klokken 19.00. 

Kjøp billetter til Afternoon Bubbles her

Arrangementet finner sted på Grand Hotel Terminus 13.01.24 klokken 14:00. 

Dette opplever du på vinkurset 

Tapas & moderne spansk vin (12. januar) 

Smake spanske viner, akkompagnert av herlig spansk tapas. Restauranten på Grand Hotel Terminus tilbereder autentiske tapasretter, som passer perfekt til vinene. Og, du lærer selvsagt alt om hvorfor spansk vin aldri har vært så god som nå. 

Afternoon bubbles (13. januar) 

Dere smaker på fire musserende viner, lærer å gjenkjenne kvalitet og forstå ulike stiler av musserende vin. Du vil oppdage din nye favoritt, og dere får servert afternoon tea. 

– På dette kurset kommer det inn danderte matfat som ser ut som vers fra «Kanskje kommer kongen», du vil få smake på de mest fantastiske sandwicher, scones og kaker. Dette kan De Bergenske, sier Ingvild.  

Hold deg oppdatert

Interessert i gode tilbud på overnatting, en bedre middag eller enda bedre konferansefasiliteter? Fortell oss hva du er interessert i og vi sender deg relevant informasjon.