Meny
DB Magasinet

Historisk meny i historiske lokaler

Nylansert meny, og mulighet for å nyte verdens beste ost – det skjer mye spennende og smakfullt på Altona Vinbar & Kjøkken om dagen.

I september ble en helt ny meny lansert på Altona Vinbar & Kjøkken, restauranten i Augustin Hotel sin vakre, unike og historiske kjeller. Spennende retter og kortreiste råvarer fra sjø og land – kjøkkensjef Kåre Husebø og resten av kjøkkenet er i full sving med å gi sultne gjester en kulinarisk opplevelse.

Kåre_Altona
Kjøkkensjef på Altona Vinbar Kjøkken, Kåre Husebø

– I den nye menyen har vi gått inn for å benytte oss av mest mulig lokale matvarer, som epler fra Hardanger, lysing fra Bøvågen, og villsau og lam fra Hardanger, forteller Husebø, kjøkkensjef på Altona Vinbar & Kjøkken.

Restauranten er også utvalgt medlem av Smak av Kysten, og tilbyr gjestene det beste fra den norske kysten. Vinterfersk kysttorsk, vårsild og brosme, sommerens makrell og høstens skalldyr. En meny med sesongenes aller beste råvarer.

Utvalg av Fanaost på fjøl.

Verdens beste ost

Nylansert meny, men også en annen smakfull nyhet. Altona Vinbar & Kjøkken er den første restauranten i historien som skal ha den prisvinnende osten Fanaosten fast på menyen.

Osten kommer fra Ostegården på Krokeide i Fana utenfor Bergen – et velkjent ysteri med produksjon fra egne melkekyr. I 2018 gikk Fanaosten til topps i verdensmesterskapet World Cheese Awards, danket ut 3500 oster fra hele verden, og fikk tittelen “Verdens beste ost 2018-19”. 235 internasjonale dommere vurderte blant annet skorpe, masse, farge, lukt, konsistens og smak. Den runde, milde osten stakk til slutt av med prisen. Balansen mellom sødme og salt, konsistensen, og den rene ostesmaken som varer lenge, var blant dommernes begrunnelse.

Fanaosten har også vunnet andre gjeve priser. I 2017 gikk den til topps i NM i gardsost, og samme år fikk den bronse i World Cheese Awards.

To menn holder fjøl med utvalg av Fanaost.

Daglig leder av Ostegården, Jørn Hafslund og kjøkkensjef på Altona Kjøkken Vinbar, Kåre Husebø viser frem et utvalg av ost fra Ostegården.

Roser samarbeidet

– Vi er svært glade for å kunne servere den fantastiske Fanaosten til gjestene våre, og stolte over å ha den fast på menyen, sier kjøkkensjef Husebø, som selv har smakt osten mange ganger, og beskriver den som utrolig god. Han er sikker på at den vil falle i smak hos gjestene.

Det er også Jørn Hafslund, eier og daglig leder av Ostegården. Tilbakemeldingene fra de som har smakt Fanaosten er ifølge Hafslund: «de bare smake den igjen».

– Kombinasjonen av god melk, kulturen og lagringen gir det gode resultatet. For oss er konsistensen veldig viktig. Osten skal smelte i munnen som honning, forteller Hafslund.

Han roser samarbeidet med Altona Vinbar & Kjøkken, og er fornøyd med at akkurat de er historiens første restaurant med Fanaosten fast på menyen.

– Kjøkkensjef Kåre Husebø har tatt inn flere av ostene våre tidligere, og vi har hatt et godt samarbeid over lang tid. Det er utrolig kjekt å kunne støtte hverandre på en sånn måte.

Altona_Augustin Hotel

Historiske omgivelser

Nå kan altså Fanaosten og en helt ny meny nytes på Altona Vinbar & Kjøkken – en av Bergens eldste skjenkestuer. Her får gjestene hjelp fra sommelierer til å finne vinperler i alle prisklasser, tilpasset retter basert på kvalitetsråvarer. Med sin rike historie 400 år tilbake i tid, har restauranten en helt spesiell og unik atmosfære.

Det gjenspeiles også i resten av bygget, Augustin Hotel, som fyller 100 år i år. Flott beliggende på Nordnes, like ved Akvariet, Fisketorget og Bryggen, kan man nyte både timer og døgn midt i hjertet av Bergen.

Hold deg oppdatert

Interessert i gode tilbud på overnatting, en bedre middag eller enda bedre konferansefasiliteter? Fortell oss hva du er interessert i og vi sender deg relevant informasjon.