Opplevelser

Fra Bergen Børs Hotel til Stoltzekleiven – løpeturen som byr på både trening og opplevelse

Bergen, en by omfavnet av fjorder, omkranset av fjell og dynket i historie, har en unik appell til flere av oss – også den løpeglade.  

Når du bor på Bergen Børs Hotel, er det flere gode løperuter rett utenfor hotelldøren. Linn Karin Tjalvin Alvsåker er bergenser og kjenner godt til byen og treningsmulighetene. 

– Det som er så fint med Bergen, er at det er kort vei fra by til fjell og natur. Det er mange forskjellige løpeturer med varierende grad av lengde og intensitet. Det passer for alle, sier hun.  

Bergenseren forteller videre at det er høye fjell på alle kanter med byen godt plassert i midten.  

– Og det er virkelig variert. Du kan enten gå i skogen, eller over vidden der det er mest fjell.  

 

For de som ønsker å måle sine prestasjoner, kan Strava-appen være en trofast følgesvenn langs veien. Registrer din løype, mål din tid, og bli en del av det pulserende løpemiljøet som omfavner Bergen. Hvilken plass får du på Stoltzekleiven opp?

En tur vi elsker: Bergen Børs – Fjellveien – Stoltzekleiven   

For de som ønsker å utforske Bergen mens de løper, finnes det altså flere muligheter. Ruten fra Bergen Børs Hotel til turstien Stoltzekleiven er tre km lang. Deretter må du bestige den kjente trappen.  

Ruten starter med litt sightrunning i byen før du kommer opp til fjellveiene. Dette er en flott opplevelse for den naturglade. 

– Det går fort fra by til opp i høyden. I Fjellveien er du allerede kommet frem til skog. Det er altså ikke mange minuttene det tar før du har skiftet helt miljø. Det er en veldig fin vei med utsikt mot havet, sier Linn Karin. 

Løping ute er mentalt veldig forfriskende. Jeg får klarnet hodet og tankene. Man får tid for seg selv og man kan bare tenke på det en har rundt deg. Det blir en pause i hverdagen, forteller Linn Karin.

Når du kommer til Stoltzekleiven, har du en kort, men slitsom tur til toppen. Stoltzekleiven er en bratt, steinlagt tursti og trapp med over 900 trappetrinn. Trappen tar deg opp mot Sandviksfjellet. Dette er en av de mest populære turstiene i Bergen. 

– Stoltzekleiven utfordrer deg i både steg og stigning. Det er en veldig populær trapp både for bergensere og turister, sier Linn Karin. 

Du kan både gå og løpe opp trappen. Uansett er turen mer enn trening, det er en opplevelse. Når du kommer opp på toppen, kan du nyte en velfortjent pause med utsikt over Bergen.   

Kle deg etter bergensværet  

Når man skal løpe i Bergen, er det greit å tenke på at været kan være skiftende. Linn Karins tips er å kle seg lagvis, og ikke ha på for mye klær når man begynner å løpe. 

– Ta med deg en bar i lommen så du kan fylle på litt, og det er viktig med nok drikke. Og husk å kle deg etter været!  

Så neste gang du besøker Bergen Børs Hotel, ikke glem å pakke løpeskoene. Utforsk byen, opplev naturen, og la deg inspirere av trappetrinnene opp Stoltzekleiven. 

Se alle våre suiter og hotellrom på Bergen Børs Hotel

Få mer inspirasjon her

Mat og drikke

Giovanni – den gjestfrie, bergenske gudfaren

Opplevelser

De beste aktivitetene med familien i Bergen

Opplevelser

Derfor er Bergen sentrum Aashilds favorittsted

Opplevelser

Shopping i Bergen: – Klærne er som kunst i et galleri

Opplevelser

Her finner du verdens vakreste Munch-samling

Opplevelser

Hotellgründer Kjetil Smørås: – Vi er Bergen