Dette er Bergen

De Bergenske består av seks sentrale hotell og en rekke restauranter i Bergen sentrum. Vi er stolte av arven vår og har et sterkt ønske om å fremme det beste byen har å tilby, og vi kan guide deg gjennom et opphold både hos oss og i byens fjell og gater.

Bergen er byen på Vestlandet som beskrives med med både skjønnhet og naturlig sjarm. I Norges majestetiske landskap skiller Bergen seg ut som en unik by hvor naturen er en uunnværlig del av bylivet.

Beliggende mellom dramatiske fjell og fjord, omfavner Bergen sine besøkende med en følelse av ekte norsk eventyr. Den kompakte størrelsen gjør det enkelt å utforske byens sjarmerende gater, historiske bygninger og pulserende kultur- og uteliv. Her kan du vandre fra de fargerike trehusene på Bryggen, et UNESCO-verdensarvsted som vitner om Bergens rike handelshistorie, til de frodige parkene og hagene som ligger både i og rundt byen.

Turister fra hele verden strømmer til Bergen for å oppleve den særegne blandingen av kultur og natur. Bergen er et perfekt reisemål for naturelskere og eventyrlystne. Ta Fløibanen fra midt i sentrum opp til Fløyen, et av Bergens syv fjell, for panoramautsikt over byen og de omkringliggende fjellene, eller utfordre deg selv til å bestige Ulriken, byens høyeste fjell. Er du ute etter en treningsøkt fra hotell til fjell, kan vi anbefale løpeturen fra Bergen Børs Hotel til den kjente trappen Stoltzenkleiven.

Det er kort vei fra Bergen sentrum og opp på fjellet.

Museum i Bergen

Men Bergen er ikke bare et utgangspunkt for opplevelser utendørs. Byen har også et rikt kulturliv med museer, teatre og kunstgallerier som fremhever Norges kulturarv og moderne kunstscene. Her bør du ikke gå glipp av:

  • KODE, som er Nordens største museum for kunst. Her kan du se blant annet Edvard Munch, Nikolai Astrup og J.C. Dahl. Her finner du verdens vakreste Munch-samling

  • Grieghallen for konserter.

  • Troldhaugen, hjemmet til den verdenskjente komponisten Edvard Grieg.

  • Den Nationale Scene, som har en lang historie med å produsere en rekke teaterforestillinger, fra klassiske stykker til moderne drama.

Et besøk til Bergen er heller ikke komplett uten å nyte den kortreiste sjømaten som byen er kjent for. Ta turen til Fisketorget og nyt delikatesser som ferske reker, laks og krabbe. Eller besøk en av De Bergenskes flere restauranter, som eksklusive Bare by Pak – en intim restaurant hvor verdensmester i sushi Vladimir Pak er head chef, spis byens beste grillmat på Engen restaurant, eller opplev et måltid i omgivelser du sent vil glemme – Frescohallen er en av Norges nasjonalskatter. Her spiser du i en vakker hall til synet av fresker malt av Axel Revold, og med utsikt til Bryggen og sjøen utenfor.

Her finner du restauranter i Bergen sentrum

Munch-utstillingen på Kode i Bergen sentrum.

Hardangerfjorden og Flåm

Bergen er også et ideelt utgangspunkt for utforskning av Norges vestlige regioner. Fra Bergen kan du enkelt reise til ikoniske steder som Hardangerfjorden, Voss og Flåm, og oppleve det beste naturen har å by på.

Uansett om du søker eventyr i naturen eller kulturelle opplevelser i byen, vil Bergen leve opp til dine forventninger og etterlate deg forelsket i Norges naturlige og kulturelle skatter.

Du er hjertelig velkommen til å spørre oss i De Bergenske, på ett av våre seks hotell som Bergen Børs Hotel, Grand Hotel Terminus, Villa Terminus, Zander K Hotel, Heimen Hotel eller Skostredet Hotel, om råd til minnerike mat- eller naturopplevelser:

– Jeg lever og ånder for det vi driver med, og det er nettopp det å skape fantastiske opplevelser for våre gjester, og være med å bidra til et mangfold av opplevelser i Bergen, sier hotelldirektør Kjetil Smørås.

God tur, og godt måltid i Bergen!

Våre hotell

Få mer inspirasjon her

Opplevelser

Fra Bergen Børs Hotel til Stoltzekleiven – løpeturen som byr på både trening og opplevelse

Mat og drikke

Giovanni – den gjestfrie, bergenske gudfaren

Opplevelser

De beste aktivitetene med familien i Bergen

Opplevelser

Derfor er Bergen sentrum Aashilds favorittsted