Planlegg ditt julebord 🎄

Nyt et ekte norsk julebord hos Wesselstuen i hjertet av Bergen. Tradisjonsrik meny med pinnekjøtt og svineribbe. Lune omgivelser, ideelt for familier, venner og bedrifter.

Lutefisken er servert!

Julestemningen har kommet tidlig til Wesselstuen. Vi serverer nå den tradisjonelle lutefisken! Nyt en klassiker med bacon, baconsjy, ertestuing og poteter, servert i den gode, lune atmosfæren Wesselstuen er kjent for. Perfekt for deg som vil tjuvstarte julen med ekte norsk tradisjon.

Wesselstuen – tradisjonelt bergensk

Dersom du ønsker en ekte, genuin smak av Bergens tradisjoner, er Wesselstuen et naturlig valg. Midt i Bergen sentrum finner du denne ikoniske restauranten, hvor du kan nyte klassiske retter som smakfull fiskesuppe, persetorsk, saftig indrefilet og deilig dessert med norske epler. Vi har nylig åpnet dørene til våre nyoppussede lokaler, men den varme, historiske atmosfæren vi er kjent for, er fortsatt den samme.

Åpningstider

Mandag – lørdag: 12:00 – 23:00

Søndag: stengt

Adresse: Øvre Ole Bulls plass 6, 5012 Bergen

Kontakt: + 47 55 55 49 49

E-post: post@wesselstuen.no

Vår julemeny - Tilgjengelig fra 31. oktober.

Julemeny

  • Innbakt nøttesteik

    Med tradisjonelt juletilbehør

    ( 2, 8, 25 )

    495,-
  • Pinnekjøtt

    Med poteter, kålrabi, pinnesjy

    ( 1 )

    795,-
  • Juletallerken

    Med medisterkake, julepølse, svineribbe, rødkål, poteter, brun saus

    695,-
  • Lutefisk

    Med bacon, baconsjy, ertestuing og poteter

    ( 10 )

    795,-
  • Svineribbe

    Med rødkål, poteter

    645,-
  • Riskrem

    Kan også lages laktosefri for 20,- kroner ekstra

    ( 1 )

    145,-

Set-meny

  • 2-retters

    Hovedrett: pinnekjøtt eller lutefisk. Dessert: riskrem

    ( 1, 10 )

    895,-
  • 3-retters

    Forrett: Gravet laks og flatbrød. Hovedrett: pinnekjøtt eller lutefisk. Dessert: riskrem

    ( 1, 7, 10 )

    995,-
  • Drikkepakke 2-retters

  • Med alkohol, per person

    395,-
  • Uten alkohol, per person

    245,-
  • Drikkepakke 3-retters

  • Med alkohol, per person

    595,-
  • Uten alkohol, per person

    295,-
  • Teatermeny (17:00-18:30)

  • 2-retters

    545,-
  • 3-retters

    795,-
  • Kjøkkensjefens anbefalinger

    3-retters

    895,-
  • Sommelierens vinpakke

    480,- / 640,-

  • Komplementer teatermenyen eller kjøkkensjefens meny med utvalgte viner på glass. Standard eller oppgraderte viner, snakk gjerne med sommelieren.

Allergener

1: melk, 2: hvete, 3: sulfitt, 4: egg, 5: rug, 6: skalldyr, 7: bløtdyr, 8: hasselnøtter, 9: selleri, 10: fisk, 11: soya, 12: sesamfrø, 13: sennep, 14: pistasj, 15: mandel, 16: pekannøtter, 17: cashewnøtter, 18: bygg, 19: lupin, 20: peanøtter, 21: nøtter, 22: soyabønner, 23: bokhvete, 24: pinjekjerne, 25: valnøtt, 26: havre

Vår lunsjmeny

Vår lunsjmeny

  • Klassisk rekesmørbrød

    Med håndpillede reker, majones, salat, agurk, sitron og dill.

    ( 2, 4, 6, 13 )

    235,-
  • Karbonadesmørbrød

    Med hjemmelagde karbonader, ertekrem, karamellisert løk og speilegg.

    ( 2, 4, 13 )

    225,-
  • Roastbiffsmørbrød

    Med chimichurri, syltet løk, aioli og tomat. Kan lages glutenfri.

    ( 2, 4, 13 )

    225,-
  • Bergensk fiskesuppe

    Med fiskeboller, fisk, reker og grønnsaker julienne. Serveres med brød og smør. Kan lages glutenfri.

    ( 1, 2, 6, 9, 10 )

    195,-
  • Sildeplanke

    Med 4 typer sild og røkelaks, serveres med brød og smør.

    ( 1, 2, 4, 6, 7, 10, 13 )

    195,-
  • Risengrynsgrøt

    Med spekemat (45,-) Kan fås laktosefri (20,-)

    ( 1 )

    185,-
  • Pinnekjøtt

    Med poteter, kålrabi & pinnesjy.

    ( 1 )

    555,-
  • Lunsj juletallerken

    Svineribbe, pinnekjøtt, rødkål, kålrabistappe, poteter og julesaus.

    ( 1, 2, 13 )

    495,-
  • Lutefisk

    Med bacon, baconsjy, ertustuing & poteter.

    ( 1, 13 )

    595,-
  • Vegetar nøttesteik

    Tradisjonelt juletilbehør.

    ( 2, 4, 9, 15, 25 )

    395,-

Dessert

  • Flensburger

    Med vaniljeis, eggelikør & kirsebær.

    ( 1, 4 )

    175,-
  • Lun eplekake fra Spilde

    Med vaniljeis.

    ( 1, 2 )

    175,-
  • Crème Brûlée

    ( 1, 4 )

    175,-

Allergener

1: melk, 2: hvete, 3: sulfitt, 4: egg, 5: rug, 6: skalldyr, 7: bløtdyr, 8: hasselnøtter, 9: selleri, 10: fisk, 11: soya, 12: sesamfrø, 13: sennep, 14: pistasj, 15: mandel, 16: pekannøtter, 17: cashewnøtter, 18: bygg, 19: lupin, 20: peanøtter, 21: nøtter, 22: soyabønner, 23: bokhvete, 24: pinjekjerne, 25: valnøtt, 26: havre

Vår middagsmeny

Forretter

  • Liten bergensk fiskesuppe

    Med fiskeboller, sesongens fisk, reker og grønnsaker julienne

    ( 1, 2, 6, 9, 10 )

    195,-
  • Kamskjell

    Stekt kamskjell med luftig potetkrem, purreløk, grønne erter & sitronverbena

    ( 1, 7 )

    215,-
  • Gresskarsuppe

    Med eple, gresskarkjerner og urteolje

    ( 3 )

    165,-
  • Oksecarpaccio

    Med ruccola, urtemajones, sennepsfrø og parmesan

    ( 1, 4, 13 )

    185,-
  • Gravet laks

    Med flatbrød

    ( 1, 2, 10, 13 )

    195,-

Hovedretter

  • Persetorsk

    Med ertekrem, bacon, smørsaus, gulrøtter og småpoteter

    ( 1, 10 )

    425,-
  • Bergensk fiskesuppe

    Fiskeboller, sesongens sk og grønnsaker. Serveres med brød og smør

    ( 1, 2, 6, 9, 10 )

    295,-
  • Reinsdyr med skogkrydder

    Selleri og eplekrem, brokkolini, sopp, viltsaus, tyttebær og bakte småpoteter

    ( 1, 3, 9 )

    525,-
  • Indrefilet av okse

    Sopp, bakte høstgrønnsaker, bakte poteter og peppersaus

    ( 1 )

    495,-

Dessert

  • Edel Marie's multekrem

    Med krumkaker

    ( 1, 2 )

    155,-
  • Riskrem

    *Kan også lages laktosefri for 20 kr ekstra

    ( 1 )

    145,-
  • Flensburger

    Med vaniljeis, eggelikør & kirsebær

    ( 1, 4 )

    175,-
  • Lun eplekake fra Spilde

    Med vaniljeis

    ( 1, 2 )

    175,-
  • Crème Brûlée

    ( 1, 4 )

    175,-

Allergener

1: melk, 2: hvete, 3: sulfitt, 4: egg, 5: rug, 6: skalldyr, 7: bløtdyr, 8: hasselnøtter, 9: selleri, 10: fisk, 11: soya, 12: sesamfrø, 13: sennep, 14: pistasj, 15: mandel, 16: pekannøtter, 17: cashewnøtter, 18: bygg, 19: lupin, 20: peanøtter, 21: nøtter, 22: soyabønner, 23: bokhvete, 24: pinjekjerne, 25: valnøtt, 26: havre

Om Wesselstuen

Restaurant Wesselstuen har hentet navnet sitt fra den kjente forfatteren og dikteren Johan Herman Wessel. Flere av hans kjente småvers og epigrammer er sitert og illustrert på Wesselstuen. Vi syns det gir varme, inspirasjon og lekenhet – en bohemsk følelse, i Johan Herman Wessels ånd. Wesselstuen ligger midt i Bergen, og dens historie strekker seg tilbake til 1957. Siden da har restauranten vært et populært møtested for bergensere og tilreisende – enten du vil nyte et glass i baren eller ha en helaften i våre koselige lokaler.

Restauranten er en av de mest populære restaurantene i Bergen og har vært et stamsted for forfattere, journalister, skuespillere – og for den gjengse bergenser. Hos Wesselstuen er alle velkomne.

Vi serverer tradisjonsmat fra Bergen, og enten du skal ut med familie, venner eller kollegaer, lover vi god atmosfære og god mat.

Wesselstuen er alltid en god idé, om du skal på julebord eller bare gjøre hverdagen litt hyggeligere. Dørene våre er åpne – inn til helt nyoppussede lokaler!

Beliggenhet

Restaurant Wesselstuen ligger sentralt i Bergen, like ved Torgallmenningen. Restauranten er plassert i nærheten av kjente landemerker som Den Nationale Scene og gåavstand til Fisketorget.

I tillegg er det kort vei til hotell som Bergen Børs Hotel og Skostredet Hotel.

Adresse: Øvre Ole Bulls plass 6, 5012 bergen

E-post: post@wesselstuen.no

Fra natur til bord

De Bergenske består av over 12 restauranter og barer i Bergen sentrum. Her serverer vi alt fra tradisjonelle retter og saftig biff fra Mibrasa kullgrill til delikat sjømat og elegant fine dining-sushi.

Inspirasjon

Hold deg oppdatert

Registrer deg for å få ekstra gode tilbud på overnatting, en bedre middag eller enda bedre konferansefasiliteter? Fortell oss hva du er interessert i, og vi sender deg relevant informasjon.