Velkommen til Wesselstuen

Wesselstuen – tradisjonelt bergensk

Dersom du ønsker en ekte, genuin smak av Bergens tradisjoner, er Wesselstuen et naturlig valg. Midt i Bergen sentrum finner du denne ikoniske restauranten, hvor du kan nyte klassiske retter som smakfull fiskesuppe, persetorsk, saftig indrefilet, og deilig dessert med norske epler. Vi har nylig åpnet dørene til våre nyoppussede lokaler, men den varme, historiske atmosfæren vi er kjent for, er fortsatt den samme.

Åpningstider

Mandag – lørdag: 12:00 – 23:00

Søndag: Stengt.

Adresse: Øvre Ole Bulls plass 6, 5012 Bergen

Kontakt: + 47 55 55 49 49

E-post: post@wesselstuen.no

Vår lunsjmeny

Vår lunsjmeny

  • Klassisk rekesmørbrød

    Med håndpillede reker, majones, salat, agurk, sitron og dill. Kan lages glutenfri for 20 kr ekstra.

    ( 2, 4, 6, 13 )

    235,-
  • Karbonade smørbrød

    Med karbonader fra Fana kjøtt, ertekrem, karamellisert løk og speilegg. Kan lages glutenfri for 20 kr ekstra

    ( 4, 13, 2 )

    225,-
  • Roastbiff smørbrød

    Med remulade, salat, pepperrot og sprøstekt løk. Kan lages glutenfri for 20 kr ekstra.

    ( 2, 4, 13 )

    225,-
  • Bergensk fiskesuppe

    Med fiskeboller, fisk, reker og grønnsaker Julienne. Serveres med brød og smør.

    ( 10, 6, 2, 1, 9 )

    195,-
  • Fiskeplanke

    Med ulike smaker fra havet, spør oss gjerne om dagens utvalg. Servers med brød og smør.

    ( 2, 6, 7, 10, 4, 1, 13 )

    195,-

Dessert

  • Vaniljeis og jordbær fra Toppe Gård

    Lokal vaniljeis fra Hallaisen og jordbær fra fra Toppe Gård

    ( 1 )

    165,-
  • Tilslørte Rabarbrapiker

    Med epler og rabarbra

    ( 1, 2 )

    175,-

Allergener

1: melk, 2: hvete, 3: sulfitt, 4: egg, 5: rug, 6: skalldyr, 7: bløtdyr, 8: hasselnøtter, 9: selleri, 10: fisk, 11: soya, 12: sesamfrø, 13: sennep, 14: pistasj, 15: mandel, 16: pekannøtter, 17: cashewnøtter, 18: bygg, 19: lupin, 20: peanøtter, 21: nøtter, 22: soyabønner, 23: bokhvete, 24: pinjekjerne, 25: valnøtt, 26: havre

Vår middagsmeny

Forretter

  • Liten Bergensk fiskesuppe

    Med fiskeboller, sesongens fisk, reker og grønnsaker Julienne

    ( 1, 2, 6, 9, 10 )

    195,-
  • Kamskjell

    Stekt kamskjell med luftig potetkrem, purreløk, grønne erter & sitron Verbena

    ( 1, 7 )

    215,-
  • Okse carpaccio

    Med ruccola, urtemajones, sennepsfrø og parmesan

    ( 1, 4, 13 )

    185,-
  • Gresskarsuppe

    Med eple, gresskarkjerne og urteolje

    ( 3 )

    165,-

Hovedretter

  • Persetorsk

    Med ertekrem, bacon, smørsaus, gulrøtter og småpoteter

    ( 1, 10 )

    425,-
  • Laks med cider smørsaus

    Serveres med risotto, urter og blåskjellkraft.

    ( 1, 3, 10 )

    425,-
  • Klippfisk «Wessel»

    Med kapers, hvitløk, tomat, oliven og poteter. Serveres med brød og smør.

    ( 3, 10 )

    485,-
  • Bergensk fiskesuppe

    Med fiskeboller, torsk, laks, reker og grønnsaker Julienne. Servers med brød og smør.

    ( 2, 1, 6, 9, 10 )

    295,-
  • Reinsdyr med skogkrydder

    Selleri og eplekrem, brokkolini, sopp, solbærsjy og bakte småpoteter

    ( 3, 1, 9 )

    525,-
  • Indrefilet av okse

    Portobello, bakte høstgrønnsaker, bakte poteter og peppersaus

    ( 1 )

    495,-
  • Ovnsbakt blomkål

    Med potetkrem, tomat, kapers, hummus og sesongens grønnsaker

    295,-
  • Wesselstuens hjemmelagde raspeballer (hver torsdag og på forespørsel)

    Hjemmelagde raspeballer, røkt svineknoke, Vossakorv, hjemmelaget kålrotstappe og bacon. Nytes gjerne med at glass kulturmelk (59 kr)

    ( 1, 2 )

    345,-

Dessert

  • Vaniljeis og jordbær fra Toppe Gård

    Lokal vaniljeis fra Hallaisen og jordbær fra Toppe Gård

    ( 1 )

    165,-
  • Sjokolade brownie & brunostis

    Lun hjemmelaget brownie og brunostis fra Hallaisen

    ( 1, 2 )

    175,-
  • Tilslørte rabarbrapiker

    Med epler og rabarbra

    ( 1, 2 )

    175,-
  • Ostetallerken

    Med 2 ulike oster med syltetøy og kjeks

    ( 1, 2 )

    225,-

Allergener

1: melk, 2: hvete, 3: sulfitt, 4: egg, 5: rug, 6: skalldyr, 7: bløtdyr, 8: hasselnøtter, 9: selleri, 10: fisk, 11: soya, 12: sesamfrø, 13: sennep, 14: pistasj, 15: mandel, 16: pekannøtter, 17: cashewnøtter, 18: bygg, 19: lupin, 20: peanøtter, 21: nøtter, 22: soyabønner, 23: bokhvete, 24: pinjekjerne, 25: valnøtt, 26: havre

Om Wesselstuen

Restaurant Wesselstuen har hentet navnet sitt fra den kjente forfatteren og dikteren Johan Herman Wessel. Flere av hans kjente småvers og epigrammer er sitert og illustrert på Wesselstuen. Vi syns det gir varme, inspirasjon og lekenhet – en bohemsk følelse, i Johan Herman Wessels ånd. Wesselstuen ligger midt i Bergen, og dens historie strekker seg tilbake til 1957. Siden da har restauranten vært et populært møtested for bergensere og tilreisende – enten du vil nyte et glass i baren eller ha en helaften i våre koselige lokaler.

Restauranten er en av de mest populære restaurantene i Bergen og har vært et stamsted for forfattere, journalister, skuespillere – og for den gjengse bergenser. Hos Wesselstuen er alle velkomne.

Vi serverer tradisjonsmat fra Bergen, og enten du skal ut med familie, venner eller kollegaer, lover vi god atmosfære og god mat.

Wesselstuen er alltid en god idé, om du skal på julebord eller bare gjøre hverdagen litt hyggeligere. Dørene våre er åpne – inn til helt nyoppussede lokaler!

Beliggenhet

Restaurant Wesselstuen ligger sentralt i Bergen, like ved Torgallmenningen. Restauranten er plassert i nærheten av kjente landemerker som Den Nationale Scene og gåavstand til Fisketorget.

I tillegg er det kort vei til hotell som Bergen Børs Hotel og Skostredet Hotel.

Adresse: Øvre Ole Bulls plass 6, 5012 bergen

E-post: post@wesselstuen.no

Fra natur til bord

De Bergenske består av over 12 restauranter og barer i Bergen sentrum. Her serverer vi alt fra tradisjonelle retter og saftig biff fra Mibrasa kullgrill til delikat sjømat og elegant fine dining-sushi.

Inspirasjon

Hold deg oppdatert

Registrer deg for å få ekstra gode tilbud på overnatting, en bedre middag eller enda bedre konferansefasiliteter? Fortell oss hva du er interessert i, og vi sender deg relevant informasjon.