Omakase by Sergey Pak er nominert blant seks spisesteder i kategorien «Årets mat og drikke».
«Omakase by Pak, ledet av Sergey Pak, er blitt en snakkis blant matentusiastene i Vestlandets storby. Restaurantens intime og unike atmosfære gir gjestene en helt spesiell matopplevelse», skriver Subjekt.
Kokk Sergey Pak
Omakase by Sergey Pak er en fine dining-restaurant i Skostredet Hotel – midt i Bergens travle restaurantgate. Spisestedet åpnet i juli 2024 og tilbyr kun ti plasser. På kjøkkenet står kokk Sergey Pak, tidligere vinner av Nordic Sushi Master Chef. Menyen kombinerer det beste fra det japanske kjøkkenet med norsk sjømat av høyeste kvalitet. Med en 14- eller 20-retters smaksmeny får gjestene oppleve sushi og andre retter tilberedt med ferske, nøye utvalgte råvarer.
Les intervjuet: Sushikokken som ble bergtatt av Bergen
Subjekt skriver videre:
«Restauranten er en del av De bergenske, som er blitt en kvalitetsinstitusjon i Norge. Med slike restauranter og konsepter har De bergenske virkelig blitt et fenomen på den norske matscenen. Nå reiser folk til Bergen for unike matopplevelser, noe som tidligere var ganske uvanlig.»
– Det er virkelig hyggelig at De Bergenskes nye restauranter i Skostredet-kvartalet blir lagt merke til og verdsatt av matinteresserte i hele landet. Det er gledelig at publikum opplever at spisestedene har styrket omdømmet til Bergen som matdestinasjon, sier Kjetil Smørås, hotelldirektør for De Bergenske.
I de dype fjordene, langs bratte fjellsider, under isbreer og tinder, vokser ren og smaksrik mat frem. The Fjordic Experience er en matreise gjennom Vestlandets ville, vakre natur – der råvarene får smaken av landskapet de springer ut fra.
I kjelleren i Bergen Børs så byens aller første restaurant dagens lys. Hotell- og restaurantfamilien De Bergenske forvalter denne arven og historien med dypeste kjærlighet og varter i dag opp med mat i verdensklasse.
BARE Vin og Matbar har nytt konsept og en helt ny meny.
Restauranten kombinerer et moderne restaurant–og barkonsept med en fascinerende fortid som imponerer. Utforsk historien her.
Kokk Adam Bjerck fra Engen Steakhouse guider deg gjennom hvordan du steker entrecôte hjemme.