Erlend Grevskott er ansvarlig for blomstene hos De Bergenske.
Opplevelser

Blomstereksperten: – Byfjellene i Bergen er helt unike

Når blomsterdekoratør Erlend skal koble av, tar han på turskoene og går opp på toppen av Ulriken.

– Jeg liker godt at byfjellene er så nær byen og dermed tilgjengelig for både kortere turer etter arbeidstid, eller lengre turer om man vil ha en hel dag utendørs, sier Erlend Grevskott, blomsterdekoratør hos De Bergenske.

Han har tidligere bodd i Bergen i flere år og flyttet nå nylig fra København og tilbake til Bergen. Nærheten til byfjellene setter han stor pris på når han nå er tilbake.

Fjord og fjell i Bergen

Erlend dekorer med blomster i De Bergenskes hoteller og restauranter. Når du sjekker inn på Grand Hotel Terminus er det ikke tilfeldig hva slags blomster som står i resepsjonen, og en rekke borddekorasjoner og vaser rundt om hos De Bergenske er det Erlend som har fikset.

Andre eksempler er kranser på døren til Villa Terminus og peisdekoren i Bar Amundsen til juletider, det hele er skapt med en høy grad av bevissthet om farger og stil i rommet der det blir presentert.

Se Vi er Bergen med Erlend her:

Her får man ordentlig utsikt over byen fra fjellet

- Erlend Grevskott

Som mange vet, består Bergen av både fjord og de syv fjellene som byen er omkranset av. Og turer i byfjellene inspirerer Erlends kreativitet. Han liker blant annet å lage buketter med et formspråk der ustrukturerte naturmaterialer blandes med mer gjenkjennelige blomstersorter. Eksempler kan være krokete røtter, mosekuler eller tørkede blomster der farger og tekstur i stilken spiller en viktig rolle.

En av turene Erlend jevnlig går, er opp Ulriken. Dette er Bergens høyeste fjelltopp, med sine 643 meter. Toppen er tilgjengelig ved å gå opp fra for eksempel området rundt Montana, eller man kan ta gondolen Ulriksbanen.

– Her får man ordentlig utsikt over byen fra fjellet, sier Erlend og legger til:

– Jeg kan dog også foreslå som turtips å bare rusle rundt i gatene i Bergen og bare ta inn byen!

Få mer inspirasjon her:

Opplevelser

Fra Bergen Børs Hotel til Stoltzekleiven – løpeturen som byr på både trening og opplevelse

Mat og drikke

Giovanni – den gjestfrie, bergenske gudfaren

Opplevelser

De beste aktivitetene med familien i Bergen

Opplevelser

Derfor er Bergen sentrum Aashilds favorittsted

Opplevelser

Shopping i Bergen: – Klærne er som kunst i et galleri