The Fjordic Experience

I de dype fjordene, langs bratte fjellsider, under isbreer og tinder, vokser ren og smaksrik mat frem. The Fjordic Experience er en matreise gjennom Vestlandets ville, vakre natur – der råvarene får smaken av landskapet de springer ut fra.

Vår matfilosofi

Langs verdens nest lengste kyst henter vi fisk og skalldyr rett opp fra kalde, krystallklare fjorder – friske, delikate og fulle av nordisk smak. Eller fjordisk, som vi i De Bergenske kaller det.

Ferske kamskjell som kan nytes rett fra det salte skjellet. Ørret og torsk så ren og smaksrik at du blir sittende og smile. Blåskjell, krabbe og sjøkreps – innhøstet med respekt for Norskehavet og sesongene.

Langs fjellene beiter sauer, kyr og vilt i urterike enger og heier, og får smaken av vidde og villmark.

Les alt om vår matfilosofi: Et lite stykke bergensk mathistorie

En hyllest til naturen

Og fra de trange fjordenes lune skygger og solvendte lier kommer flere gaver fra naturen. Frukt og bær, epler med syrlig friskhet, bringebær med mørk sødme, solbær med dype toner av skog. Alt dette foredles til vestlandsk sider, juice eller syltetøy, med smaker som kan fortelle historier om jordsmonn og vær, tradisjon og tid.

The Fjordic Experience er mer enn bare et måltid – det er en fortelling om hvor vi kommer fra, om renhet og sanselighet.

Ost fra Fana, ørret fra Osterøy

– Hos De Bergenske er råvarene alltid lokale. Det er ost fra Fana. Ørret fra Osterøy. Leverpostei og hamburgere fra den lokale slakteren H. Brakstad. Sjømaten henter vi opp fra fjordene rett utenfor døren vår, sier Kjetil Smørås, direktør i De Bergenske.

– Og så er det kokkenes tur, da, til å skape magi med inspirasjon fra alle verdens kjøkken. Det er dette vår matfilosofi handler om: De beste råvarene naturen kan by på, forvandlet til matopplevelser som huskes for alltid.

Restauranter i Bergen sentrum

Frescohallen

I classy og ærverdige Frescohallen serveres mat og drikke fra tidlig morgen til sen kveld. Syv dager i uken, året rundt.

BARE Vin og Matbar – Bergens beste cocktails og vin

BARE Vin og Matbar er en førsteklasses vinbar i Bergen, som også tilbyr en eksklusiv chambre séparée for private sammenkomster.

Amundsen Bar & Bistro

I whiskybaren Amundsen Bar & Bistro serveres det forfriskninger og god mat i unike omgivelser.

Wesselstuen

Om du vil besøke noe ekte, genuint og tradisjonelt bergensk, ta turen innom Wesselstuen – midt i Bergen sentrum.

Omakase

Omakse by Sergey Pak er Skostredet Hotels fine dining-restaurant med fokus på norske råvarer, med teknikker fra det japanske kjøkken.

Fresquito

Med kokk fra gastronomiske Cádiz gir nyheten Fresquito deg en eksplosjon av ekte og autentiske spanske smaker - rett til bordet ditt.

Izakaya Skostredet

På Izakaya Skostredet får du Bergens mest spennende og sosiale japanske street food-opplevelse.

Engen Steakhouse – Bergens saftigste biff

Engen er et premium steakhouse i Bergen sentrum som setter rene smaker og høy kvalitet på råvarene i fokus.

Haven

Haven har beliggenhet midt i Bergen sentrum, og har uteservering året rundt. Hos oss slapper du av med deilig mat og drikke – og drinker på kveldstid.

Matbaren

I Matbaren på Zander K Hotel i Bergen serveres retter basert på kortreiste, økologiske råvarer. Stort utvalg av økologisk vin og lokalt mikrobrygget øl.

Bjerck Restaurant & Bar

Bjerck – en uformell restaurant med Bergens beste utsikt mot byfjorden, Bryggen og byens travle gateliv.