Om De Bergenske

Søk

De Bergenske er ikke en vanlig kjede av hoteller og spisesteder. De Bergenske er en hotellfamilie, eid og drevet av bergensfamilien Smørås, med kjærlighet til byen og et langsiktig bærekraftig perspektiv. De Bergenske har vært i Smørås-familien i generasjoner, og vi er stolte av vår historie og der vi er nå.

Det er over 100 år siden De Bergenskes eldste hotell, Heimen, ønsket sine første gjester velkommen.

De Bergenske sin viktigste oppgave er å legge til rette for gode opplevelser i hjembyen Bergen. Det er den store drivkraften og motivasjonen.

De Bergenske skal være annerledes. De fem ulike hotellene våre skiller seg både fra hverandre og fra alle andre, syns vi. De gir Bergen by et unikt, autentisk uttrykk som bergenserne selv kan stå inne for og nyte godt av – og som viser tilreisende lokal kultur på sitt beste.

I tillegg til hotellrom, tilbyr De Bergenske noen av byens beste arrangementslokaler, som for eksempel ærverdige Grand Bergen, og spisesteder som Wesselstuen, Frescohallen, BARE by chef PAK og Kulturhuset.

Hotellene, lokalene og restaurantene våre har alle moderne fasiliteter, uten å være støpt i én og samme form. Vi er stolte over å tilby arrangementslokaler, restauranter og fem unike hoteller midt i Bergen sentrum som tar vare på både gjester og lokalbefolkning, samtidig som vi kuraterer byens arv og estetikk.

Det er mulig – men det krever en familie.

VELKOMMEN HJEM TIL DE BERGENSKE.

– Familien Smørås

Bærekraft

Bærekraft i De Bergenske

Vi ser på bærekraftig utvikling som en stor utfordring og prioriterer å møte kravene våre uten å true fremtidige generasjoner.

Fitjar

Gjester fra hele verden elsker dette produktet hos De Bergenske

Våre hotell

Våre restauranter og barer

BARE

Speilsalen på Bergen Børs Hotel er et av hotellets mest elegante og prestisjefylte lokaler. I denne storslåtte salen åpner vi BARE, hvor vi tilbyr en førsteklasses vin- og matopplevelse.

Frescohallen

I classy og ærverdige Frescohallen serveres mat og drikke fra tidlig morgen til sen kveld. Syv dager i uken, året rundt.

Fresquito

Med kokk fra gastronomiske Cádiz gir nyheten Fresquito deg en eksplosjon av ekte og autentiske spanske smaker - rett til bordet ditt.

Matbaren

I Matbaren på Zander K Hotel i Bergen serveres retter basert på kortreiste, økologiske råvarer. Stort utvalg av økologisk vin og lokalt mikrobrygget øl.

Wesselstuen

Om du vil besøke noe ekte, genuint og tradisjonelt bergensk ta turen innom Wesselstuen – midt i Bergen sentrum.

Bar Amundsen

I whiskybaren Bar Amundsen serveres det forfriskninger og god mat i unike omgivelser.

Haven

Haven har beliggenhet midt i Bergen sentrum, og har uteservering året rundt. Hos oss slapper du av med deilig mat og drikke – og drinker på kveldstid.

Tipsy

Dance ... and you'll feel better. Welcome to Tipsy cocktail bar.

Hold deg oppdatert

Interessert i gode tilbud på overnatting, en bedre middag eller enda bedre konferansefasiliteter? Fortell oss hva du er interessert i, og vi sender deg relevant informasjon.