Opplevelser

Bergens beste steder for underholdning

For musiker Francisco er Madam Felle byens beste musikkscene. Her er guiden du trenger for de kuleste stedene for musikk, teater og drinker i Bergen.

– Turister elsker å gå til Madam Felle, for en helt ny opplevelse med både musikk, mat og drikke, sier Francisco Cayo.

Han jobber i De Bergenske på Grand Hotel Terminus, og kjenner Bergens underholdningsscene svært godt. Dessuten elsker han å opptre selv, med gitaren og sangstemmen sin.

Her er Vi er Bergen med Francisco:

Byen for musikk og underholdning

Madam Felle er en historisk restaurant, som er kjent for sitt musikkmiljø – både blant lokalbefolkningen og tilreisende. Her hører du på alt fra blues til pop.

– Jeg elsker folk og jeg elsker musikk, sier Francisco.

Og er du glad i musikk og underholdning, er det nettopp Bergen du bør reise til – uansett sjanger eller hvor lenge du ønsker å feste.

Topp fem steder for en kveld på byen i Bergen

1. Frescohallen – DJ i verdenes fineste bar

Frescohallen, som ligger på Bergen Børs Hotel, kan du nyte synet av freskomalerier av den norske maleren Axel Revold, mens du smaker på Norges første whisky, eller får bartenderen til å mikse en drink etter eget ønske. Stedet har også DJ! 

– Dette er jo et fantastisk smykke av et rom, sier konseptutvikler Yngve Hansen i De bergenske. Yngves beste tips til grønne lunger i Bergen får du her.

2. USF Verftet – for kule konserter

Dette er Bergens største kunst- og kulturarena, og her kan du få med deg alt fra store konserter, teater og film til kunst. Sjekk nettsiden for program.  

3. Hulen – ikonisk rockested

Hulen er en legendarisk undergrunns musikkscene, som ligger i et tidligere tilfluktsrom under Nygårdshøyden. Her opplever du rock, pop og metal, og det er et populært sted for studenter.  Sjekk nettsiden for program. 

4.Den Nationale Scene – et av Norges eldste teatre

Røttene til Den Nationale Scene (DNS) strekker seg tilbake til 1850, og her har store skuespillere og diktere stått på scenen. I dag kan du oppleve høy kvalitet når det gjelder alt fra kjente teaterstykker og musikaler til podkast på scenen på DNS. Følg med på programmet her. 

5.Bar Amundsen – for en god whisky

Er du ute etter en roligere avslutning på kvelden, bør du besøke hotellet og baren Fransisco jobber på, nemlig nyoppussede Bar Amundsen. Med mørke vegger, høyt under taket, og bartender som kan så å si alt om whisky, drar du nettopp hit for å smake Bergens beste utvalg av whisky.  

Nyt underholdningen i Bergen, og skål! 

Få mer inspirasjon her

Opplevelser

Fra Bergen Børs Hotel til Stoltzekleiven – løpeturen som byr på både trening og opplevelse

Mat og drikke

Giovanni – den gjestfrie, bergenske gudfaren

Opplevelser

De beste aktivitetene med familien i Bergen