Våre spisesteder har en kompromissløs kjærlighet til råvarene – alltid ferske, nøye utvalgte og bærekraftige. Bak hver tallerken står dedikerte kokker med håndverk, presisjon og lidenskap som signatur.

- Kjetil Smørås - CEO De Bergenske

Vår matfilosofi

The Fjordic Experience

De Bergenskes unike matkonsept tar gjestene med på en kulinarisk reise gjennom de norske fjordenes råvarer, smaker og fortellinger – fra hav til høyfjell, fra tradisjon til innovasjon.

Starten på den bergenske restauranthistorien

I kjelleren på Bergen Børs åpnet byens aller første restaurant. I dag viderefører De Bergenske denne tradisjonen – med fokus på gode råvarer, solide matopplevelser og respekt for historien.

Dette er mer enn et måltid. Det er en smak av Vestlandet, en smak av naturens rytme, en smak av håndverk og en fremtid vi kan være stolte av.

- Kjetil Smørås - CEO De Bergenske

Fra hav til bord

Vi bringer havets beste smaker rett til bordet – med ferske, bærekraftige råvarer fra Vestlandets kyst, tilberedt med respekt for både sjøen og maten og servert med ypperste service.

Havets skatter

Fra gård til gourmet

Sushikokken som ble bergtatt av Bergen

Sergey Pak skulle bare være et halvt år i Bergen for å besøke broren. Nå har stjernekokken bodd 13 år i Norge.

Kunsten å lage Bergens beste grillede biff og fisk

Adam Bjerck er en kunstner. Både i atelieret og på kjøkkenet. For ham er skaperfølelsen selve livet, enten han serverer byens beste grillede côte de boeuf eller når han maler nyskapende bilder.

Giovanni – den gjestfrie, bergenske gudfaren

Restauranter i Bergen sentrum

Frescohallen

I classy og ærverdige Frescohallen serveres mat og drikke fra tidlig morgen til sen kveld. Syv dager i uken, året rundt.

BARE Vin og Matbar – Bergens beste cocktails og vin

BARE Vin og Matbar er en førsteklasses vinbar i Bergen, som også tilbyr en eksklusiv chambre séparée for private sammenkomster.

Amundsen Bar & Bistro

I whiskybaren Amundsen Bar & Bistro serveres det forfriskninger og god mat i unike omgivelser.

Wesselstuen

Om du vil besøke noe ekte, genuint og tradisjonelt bergensk, ta turen innom Wesselstuen – midt i Bergen sentrum.

Omakase

Omakse by Sergey Pak er Skostredet Hotels fine dining-restaurant med fokus på norske råvarer, med teknikker fra det japanske kjøkken.

Fresquito

Med kokk fra gastronomiske Cádiz gir nyheten Fresquito deg en eksplosjon av ekte og autentiske spanske smaker - rett til bordet ditt.

Izakaya Skostredet

På Izakaya Skostredet får du Bergens mest spennende og sosiale japanske street food-opplevelse.

Engen Steakhouse – Bergens saftigste biff

Engen er et premium steakhouse i Bergen sentrum som setter rene smaker og høy kvalitet på råvarene i fokus.

Haven

Haven har beliggenhet midt i Bergen sentrum, og har uteservering året rundt. Hos oss slapper du av med deilig mat og drikke – og drinker på kveldstid.

Matbaren

I Matbaren på Zander K Hotel i Bergen serveres retter basert på kortreiste, økologiske råvarer. Stort utvalg av økologisk vin og lokalt mikrobrygget øl.

Bjerck Restaurant & Bar

Bjerck – en uformell restaurant med Bergens beste utsikt mot byfjorden, Bryggen og byens travle gateliv.