Amundsen Bar & Bistro

Amundsen Bar & Bistro er oppkalt etter polarforsker Roald Amundsen. Her møter du vennlige og usnobbete bartendere, og stedet er prisbelønnet for sin whiskysamling. I tillegg til god drikke, er det mulig å bestille mat.

Åpningstider

Mandag – lørdag: 16:00 – 23:30
Søndag: 16:00 – 22:00

Kjøkkenet på Amundsen Bar & Bistro er åpent 16:00 – 22:00.

Ved arrangementer har vi utvidet åpningstid.

Ønsker du mer informasjon eller har du spørsmål?
Kontakt: +47 55 21 25 00
E-post: booking@grandterminus.no

Adresse: Zander Kaaes gate 6, 50 15 Bergen

Vår meny

Snacks

  • Oliven

    55,-
  • Marcona-mandler

    ( 15 )

    55,-
  • Chips

    55,-
  • Fries med aioli

    ( 4 )

    95,-
  • Brød med pisket smør

    ( 1, 2 )

    65,-
  • Antipasti-Tallerken

    Fanaost, chorizo, parmaskine, oliven og mandler

    ( 2, 3, 15, 17 )

    285,-

Forretter

  • Grillet kamskjell

    Eple, fennikel, selleri og blåskjellsaus

    ( 2, 3, 6, 7, 9, 10 )

    195,-
  • Bergensk Fiskesuppe

    ( 2, 4, 6, 7, 9, 10 )

    195,-

Hovedretter

  • Skagen salat

    Reker, crème fraîche, dill og rogn, grillet toast

    ( 1, 2, 4, 6, 7 )

    255,-
  • Kyllingsalat

    Kyllingbryst, bacon, pestodressing, syltet løk, cherrytomater, krutonger og parmesan

    ( 1, 2 )

    285,-
  • Avokadosalat

    Avokado, pestodressing, syltet løk, krutonger og parmesan

    ( 1, 2 )

    265,-
  • Indrefilet av okse med peppersaus

    Stekt sopp, aspargesbønner og selleri. Serveres med fries

    ( 1, 3, 9, 13 )

    495,-
  • Laks med Hollandés

    Gresskar- og eplekrem, aspargesbønner, brokkoli og bakte poteter

    ( 1, 4, 10 )

    445,-
  • Bergensk Fiskesuppe

    ( 2, 4, 6, 7, 9, 10 )

    295,-
  • Pizza Margherita

    Tomat og ost

    ( 1, 2 )

    245,-
  • Pizza Piccante

    Ventrricina piccante, piquillo-paprika, rødløk og basilikum

    ( 1, 2 )

    265,-
  • Pizza Parma

    Parmaskinke, rukkola og parmesan

    ( 1, 2, 4, 6, 7 )

    265,-
  • Cheeseburger & Fries

    Norsk storfekjøtt, cheddar, syltet løk og agurkrelish, isbergsalat og husets burgerdressing

    ( 1, 2, 4, 13 )

    295,-
  • Beyond Cheeseburger & Fries

    Beyond meat, cheddar, syltet løk og agurkrelish, isbergsalat og husets burgerdressing

    ( 1, 2, 4, 13 )

    295,-
  • Beyond Cheeseburger & Fries - Barneburger

    ( 1, 2, 4, 13 )

    195,-

Desserter

  • Eplekake fra Splide / Hardanger

    Med vaniljeis

    ( 1, 2, 4 )

    155,-
  • Sorbet og is - 3 kuler

    Vaniljeis, Bringebærsorbet, Mangosorbet

    ( 1 )

    145,-
  • Vaniljeis

    ( 1 )

    55,-
  • Bringebærsorbet

    55,-
  • Mangosorbet

    55,-

3-Retters Meny

  • Grillet kamskjell

    • Eple, selleri og blåskjellsaus (2,3,6,7,9,10)
  • Indrefilet av okse med peppersaus

    • Stekt sopp, aspargesbønner og selleri. Serveres med fries (1,3,9,13)
  • Eplekake fra Spilde / Hardanger

    • Med vaniljeis (1,2,4)

795,-

Allergener

1: melk, 2: hvete, 3: sulfitt, 4: egg, 5: rug, 6: skalldyr, 7: bløtdyr, 8: hasselnøtter, 9: selleri, 10: fisk, 11: soya, 12: sesamfrø, 13: sennep, 14: pistasj, 15: mandel, 16: pekannøtter, 17: cashewnøtter, 18: bygg, 19: lupin, 20: peanøtter, 21: nøtter, 22: soyabønner, 23: bokhvete, 24: pinjekjerne, 25: valnøtt, 26: havre

Alle våre priser er i NOK

Om Amundsen Bar & Bistro

Det er ikke tilfeldig at whiskybaren har fått navn etter en av Norges største polarhelter gjennom tidene. Den 17. juni 1928 holdt Roald Amundsen sin siste pressekonferanse på Grand Hotel Terminus. I whiskybaren fotograferes og intervjues Amundsen av Bergens Tidende.

Sammen med andre frivillige skulle han forsøke å redde den italienske polfareren Umberto Nobile, som hadde styrtet i isen med luftskipet sitt i slutten av mai.

Dagen etter forsvinner Amundsen sporløst i det arktiske isødet, på vei fra Tromsø til Svalbard. Dette, sammen med at Grand Hotel Terminus ofte kalles Bergens Grand Old Lady og at Roald Amundsen med rette kan kalles polarforskningens Grand Old Man, har gitt baren navnet Amundsen Bar & Bistro.

Hold deg oppdatert

Registrer deg for å få ekstra gode tilbud på overnatting, en bedre middag eller enda bedre konferansefasiliteter? Fortell oss hva du er interessert i, og vi sender deg relevant informasjon.