Amundsen Bar & Bistro er oppkalt etter polarforsker Roald Amundsen. Her møter du vennlige og usnobbete bartendere, og stedet er prisbelønnet for sin whiskysamling. I tillegg til god drikke, er det mulig å bestille mat.
Mandag – lørdag: 16:00 – 23:30
Søndag: 16:00 – 22:00
Kjøkkenet på Amundsen Bar & Bistro er åpent 16:00 – 22:00.
Ved arrangementer har vi utvidet åpningstid.
Ønsker du mer informasjon eller har du spørsmål?
Kontakt: +47 55 21 25 00
E-post: booking@grandterminus.no
Adresse: Zander Kaaes gate 6, 50 15 Bergen
( 15 )
( 4 )
( 1, 2 )
Fanaost, chorizo, parmaskine, oliven og mandler
( 2, 3, 15, 17 )
Eple, fennikel, selleri og blåskjellsaus
( 2, 3, 6, 7, 9, 10 )
( 2, 4, 6, 7, 9, 10 )
Reker, crème fraîche, dill og rogn, grillet toast
( 1, 2, 4, 6, 7 )
Kyllingbryst, bacon, pestodressing, syltet løk, cherrytomater, krutonger og parmesan
( 1, 2 )
Avokado, pestodressing, syltet løk, krutonger og parmesan
( 1, 2 )
Stekt sopp, aspargesbønner og selleri. Serveres med fries
( 1, 3, 9, 13 )
Gresskar- og eplekrem, aspargesbønner, brokkoli og bakte poteter
( 1, 4, 10 )
( 2, 4, 6, 7, 9, 10 )
Tomat og ost
( 1, 2 )
Ventrricina piccante, piquillo-paprika, rødløk og basilikum
( 1, 2 )
Parmaskinke, rukkola og parmesan
( 1, 2, 4, 6, 7 )
Norsk storfekjøtt, cheddar, syltet løk og agurkrelish, isbergsalat og husets burgerdressing
( 1, 2, 4, 13 )
Beyond meat, cheddar, syltet løk og agurkrelish, isbergsalat og husets burgerdressing
( 1, 2, 4, 13 )
( 1, 2, 4, 13 )
Med vaniljeis
( 1, 2, 4 )
Vaniljeis, Bringebærsorbet, Mangosorbet
( 1 )
( 1 )
795,-
1: melk, 2: hvete, 3: sulfitt, 4: egg, 5: rug, 6: skalldyr, 7: bløtdyr, 8: hasselnøtter, 9: selleri, 10: fisk, 11: soya, 12: sesamfrø, 13: sennep, 14: pistasj, 15: mandel, 16: pekannøtter, 17: cashewnøtter, 18: bygg, 19: lupin, 20: peanøtter, 21: nøtter, 22: soyabønner, 23: bokhvete, 24: pinjekjerne, 25: valnøtt, 26: havre
Alle våre priser er i NOK
Det er ikke tilfeldig at whiskybaren har fått navn etter en av Norges største polarhelter gjennom tidene. Den 17. juni 1928 holdt Roald Amundsen sin siste pressekonferanse på Grand Hotel Terminus. I whiskybaren fotograferes og intervjues Amundsen av Bergens Tidende.
Sammen med andre frivillige skulle han forsøke å redde den italienske polfareren Umberto Nobile, som hadde styrtet i isen med luftskipet sitt i slutten av mai.
Dagen etter forsvinner Amundsen sporløst i det arktiske isødet, på vei fra Tromsø til Svalbard. Dette, sammen med at Grand Hotel Terminus ofte kalles Bergens Grand Old Lady og at Roald Amundsen med rette kan kalles polarforskningens Grand Old Man, har gitt baren navnet Amundsen Bar & Bistro.