Nyoppussede Heimen Hotel: – Dette er Bergens triveligste hotell

Siden 1918 har Hotel Hordaheimen og De Bergenske tatt imot gjester fra fjern og nær. Nå bytter hotellet navn til Heimen Hotel, og er klare med nyoppussede rom og lokaler.

– Dette er Bergens triveligste hotell, et veldig varmt og vennlig hotell, sier Kjetil Smørås, hotelldirektør for De Bergenske.

Hordaheimen Hotel bytter nå navn til Heimen Hotel. Navneendringen skjer i forbindelse med at De Bergenske overtok hotellet i 2020, og har brukt tiden under pandemien til å pusse opp. Nå åpnes dørene igjen med nyoppussede rom, varmt interiør, lune farger og en autentisk overnattingsopplevelse sentralt i Bergen.

Heimen Hotel er stedet for store og små familier, som ønsker å bo sentralt i Bergen.

Jon Fosse og Heimen Hotel

– Her har det eksistert hotell siden 1918, som har hatt navnet Hordaheimen, og assosiasjonene til navnet vil vi ta med oss inn i den nye tiden, sier Kjetil.

Han forteller at deres første idé til navneendringen kom fra forfatter Jon Fosse, som også ble tildelt Nobelprisen i litteratur i 2023. Fosse har nemlig bodd mye på Hordaheimen, og også nevnt hotellet i en av sine bøker.

– Fosse har også spist karbonade med lauk på hotellet, sier Kjetil og smiler.

Heimen Hotel passer derfor godt med konseptet – et hotell med mye historie i veggene, og nå en trivelig heim på reisen.

Sentralt familiehotell

De Bergenske består av seks hoteller, mer enn 30 lokaler og seks spisesteder med sentral beliggenhet. Blant disse er Heimen Hotel for dem som er ute etter et trivelig hotell til en rimeligere pris.

– Vi håper vi treffer mange, både de i forretningssegmentet, men også idrettslag eller familier som er ute etter et koseligere og rimeligere bosted om sommeren eller i helgene, sier Kjetil.

Heimen Hotel tilbyr store og gode familierom, det er tilrettelagt for å sjekke inn over lengre tid, med både vaskerom og mulighet for separat gjestekjøkken for å tilberede mat selv, i tillegg til hjemmelaget frokost inkludert i prisen. Hotellet har tilgjengelige parkeringsplasser, treningssenter i nabolaget for gjestene, og ligger selvsagt sentralt til i Bergen med kort vei til kultur- og uteliv.

– Vi har stor tro på 2024, og ser allerede at bestillingene tegner veldig bra for året. Vi tror folk vil reise både innenlands og utenlands, og at turistene kommer i minst like stor grad som i 2023. Vi er veldig positive, sier Kjetil.

Få mer inspirasjon her:

Opplevelser

Fra Bergen Børs Hotel til Stoltzekleiven – løpeturen som byr på både trening og opplevelse

Mat og drikke

Giovanni – den gjestfrie, bergenske gudfaren

Opplevelser

De beste aktivitetene med familien i Bergen

Opplevelser

Derfor er Bergen sentrum Aashilds favorittsted