Ferskt brød og nøttesmør
Smaksrikt brød servert med deilig nøttesmør
( 1, 2 )
Bar Amundsen er oppkalt etter polarforsker Roald Amundsen. Her møter du vennlige og usnobbete bartendere, og stedet er prisbelønnet for sin whiskysamling. I tillegg til god drikke, er det mulig å bestille mat.
Mandag – lørdag: 16:00 – 23:30
Søndag: 16:00 – 22:00
Kjøkkenet på Bar Amundsen er åpent 16:00 – 22:00.
Ved arrangementer har vi utvidet åpningstid.
Ønsker du mer informasjon eller har du spørsmål?
Kontakt: +47 55 21 25 00
E-post: booking@grandterminus.no
Adresse: Zander Kaaes gate 6, 50 15 Bergen
Smaksrikt brød servert med deilig nøttesmør
( 1, 2 )
Spekepølse, fennikelpølse, blåmuggost, chevre, manchego og ristede nøtter med vår egen honning.
( 2, 17 )
Nydelig fiskesuppe med reker og grønnsaker.
( 1, 2, 6, 10, 3, 7 )
Deilig ertesuppe med basilikum og mynte, servert med ternet chorizo og krutonger. (kan lages vegetar)
( 1, 2, 3 )
Serveres med kylling, bacon, parmesan og krutonger. (kan lages vegetar)
( 1, 2, 4, 10, 13, 3 )
Stekt laks med mango, myntechutney, couscous, tzatziki-dressing og melis/chiliflakes.
( 1, 10, 13, 3 )
Indrefilet med soppstuing, rødvinsglace, sesongens grønnsaker, ovnsbakte poteter og søtpotetpuré.
( 1 )
Homestyle burger med ost, bacon, aioli, salat, sylteagurk og ovnsbakte poteter. (Kan lages vegetar)
( 1, 2, 15, 13 )
Spicy burger med spicy salami, chilimajones, blåmuggost, karamellisert løk, salat og ovnsbakte poteter.
( 2, 1, 4, 13 )
Burger med ketsjup, pommes frites og salat.
( 2, 4 )
Sjokoladefondant med husets is og bær.
( 1, 2, 4 )
Eplekake med husets is og bær.
( 2, 4, 1 )
Med karamellisert hvit sjokolade og bær.
( 4, 1 )
1: melk, 2: hvete, 3: sulfitt, 4: egg, 5: rug, 6: skalldyr, 7: bløtdyr, 8: hasselnøtter, 9: selleri, 10: fisk, 11: soya, 12: sesamfrø, 13: sennep, 14: pistasj, 15: mandel, 16: pekannøtter, 17: cashewnøtter, 18: bygg, 19: lupin, 20: peanøtter, 21: nøtter
Alle våre priser er i NOK
Det er ikke tilfeldig at whiskybaren har fått navn etter en av Norges største polarhelter gjennom tidene. Den 17. juni 1928 holdt Roald Amundsen sin siste pressekonferanse på Grand Hotel Terminus. I whiskybaren fotograferes og intervjues Amundsen av Bergens Tidende.
Sammen med andre frivillige skulle han forsøke å redde den italienske polfareren Umberto Nobile, som hadde styrtet i isen med luftskipet sitt i slutten av mai.
Dagen etter forsvinner Amundsen sporløst i det arktiske isødet, på vei fra Tromsø til Svalbard. Dette, sammen med at Grand Hotel Terminus ofte kalles Bergens Grand Old Lady og at Roald Amundsen med rette kan kalles polarforskningens Grand Old Man, har gitt baren navnet Bar Amundsen.