Opplevelser

De grønne stedene i Bergen som gir deg zen

– Muséhagen er stedet jeg vil anbefale alle, sier Yngve Hansen, vaskekte bergenser og brand concept-ansvarlig i De Bergenske.

Yngve er født og oppvokst i Bergen, og har jobbet med utvikling av hoteller i mange år. Uten å ville avsløre navn, har han vartet opp kjente artister, skuespillere, idrettsfolk og statsoverhoder fra store deler av verden. Som bergensere flest klarer han sjelden å dy seg for litt kjærlig småerting rettet mot østlendingene.

– Den kulturinteresserte delen av Norge befinner seg i Bergen, slår blide Yngve fast. Stikket mot hovedstaden i øst ledsages av et glimt i øyet og en en varm latter.

Se Vi er Bergen med Yngve her:

Muséhagen er stedet jeg vil anbefale alle

- Yngve Hansen

Yngves insider-tips

Han har tittelen brand concept-ansvarlig i De Bergenske, som er en familie av hoteller og serveringssteder i Bergen. Og med en rolle som er ansvarlig for å bevare merkevarenes konsepter og deres visuelle uttrykk, så har Yngve særlig god oversikt over hva som rører seg i kulturverdenen og hva som er verdt å oppleve.

Og hva er da Yngves beste insider-tips i Bergen?

Muséhagen!

– Dette er en utrolig vakker hage, som er en del av Universitetet i Bergen, og stedet jeg vil anbefale alle, insisterer Yngve.

En botanisk perle midt i Bergen sentrum

Muséhagen beskrives som en botanisk perle midt i byen. Her kan du se og lukte over 3000 ulike planter fra hele verden, oppleve tropiske veksthus, koble av og finne roen.

– Jeg tenker at hvis zen hadde vært et sted, så hadde dette vært ren zen. Muzenhagen, sier Yngve og ler igjen.

For mange forbinder nok Vestlandets hovedstad med fjorder, Bryggen, fjell og et yrende uteliv, men skal du senke skuldrene og finne roen, er det byens grønne parker og lunger du bør oppsøke.

Her er de fineste parkene i Bergen som gir deg zen:


1. Muséhagen

Universitetes botaniske hage hvor du ser planter og blomster fra hele verden.

2. Nygårdsparken

En av de mest kjente parkene i Bergen. En tradisjonsrik park i engelsk landskapsstil, med innsjø og grøntområde.

3. Byparken

Ligger midt i sentrum og har rosehage og paviljong. Du finner Den Nationale Scene og Festplassen like i nærheten.

4. Nordnesparken

Lekeplass for barna, utsikt mot sjøen for de voksne og her finner du også Nordnes sjøbad, som er et utendørs oppvarmet 25-meters saltvannsbasseng

5. Gamlehaugen

Dette er Hans Majestet Kongens offisielle residens i Bergen. Bygningen er eid av staten, og rundt Gamlehaugen ligger det en grønn og frodig park i engelsk utforming. Virkelig verdt en tur – og PS, ta med badetøy om været tillater det.

God tur til de grønne lungene i vestlandets hovedstad!

Opplevelser

Fra Bergen Børs Hotel til Stoltzekleiven – løpeturen som byr på både trening og opplevelse

Mat og drikke

Giovanni – den gjestfrie, bergenske gudfaren

Opplevelser

De beste aktivitetene med familien i Bergen

Opplevelser

Derfor er Bergen sentrum Aashilds favorittsted