Meny
Framsiden av Villa Terminus med hage og sittegrupper.

De Bergenske-familien

De Bergenske er ikke en vanlig kjede av hoteller og spisesteder – vi er en hotellfamilie, eid og drevet av en ekte bergensfamilie med kjærlighet til byen og et langsiktig perspektiv. Det er 101 år siden vårt eldste hotell, Augustin, ønsket sine første gjester velkommen i 1919, og vi har store planer for de neste 100 årene.

Familien Smørås, eierne av De Bergenske, ser det som sin viktigste oppgave å legge til rette for gode opplevelser i hjembyen, både for tilreisende og fastboende. Profitt kommer i andre rekke – på et eller annet tidspunkt blir det en nødvendighet for å fortsette, men det er aldri grunnen til å fortsette.

Hotellrom med lysegrønne vegger, brunt teppe og dobbeltseng.

Så hva utgjør en god opplevelse? Den må i det minste stå til forventningene, aller helst overgå dem. Bergensernes forventning til Bergen by, er at den skal gjøre dem stolte. De store hotellkjedene med tilnærmet identiske hoteller verden over, bygger ikke akkurat lokalpatriotisme. De Bergenske er annerledes – de fem hotellene skiller seg både fra hverandre og alle andre. De gir Bergen by et unikt, autentisk uttrykk som bergenserne selv kan stå inne for – og nyte godt av.

Festlokale med runde bord dekket til selskap med hvite duker.

I tillegg til hotellrom, tilbyr De Bergenske noen av byens beste arrangementslokaler, som for eksempel ærverdige Grand Bergen og spisesteder, som Wesselstuen, BARE by chef PAK og Kulturhuset.

Dagens gjester har, i likhet med bergenserne, skyhøye forventinger. Vi i De Bergenske-familien ville ikke hatt det på noen annen måte. Hotellene, lokalene og spisestedene våre har alle moderne fasiliteter, uten å være støpt i en og samme form. For det er mulig å installere en digital lås på en ærverdig dør, og du kan servere trendy drinker på 100 år gamle bardisker. 
Det går faktisk an å tilby arrangementslokaler, serveringssteder og fem unike hoteller midt i Bergen sentrum som tar vare på både gjester og lokalbefolkning, samtidig som den kuraterer byens arv og estetikk. 
Det er mulig – men det krever en familie.

VELKOMMEN HJEM TIL DE BERGENSKE.

Hold deg oppdatert

Interessert i gode tilbud på overnatting, en bedre middag eller enda bedre konferansefasiliteter? Fortell oss hva du er interessert i og vi sender deg relevant informasjon.