Tapas i Bergen sentrum

Med kokk fra gastronomiske Cádiz gir nyheten Fresquito deg en eksplosjon av ekte og autentiske spanske smaker - rett til bordet ditt. Restauranten ligger vegg i vegg med Frescohallen – med utgang til Fisketorget og shopping.

Åpningstider Fresquito

Tirsdag – fredag: 15:00 – 22:00
Lørdag: 13:00 – 22:00
(Stengt søndag og mandag)

Kontakt: + 47 413 83 100

Kontakt Giovanni + 47 959 35 870

post@frescohallen.no

Vår meny - Tapas og Pintxos

Tapas

  • ENSALADA DE BURRATA AL PESTO, TOMATE CHERRY Y PERAS CONFITADAS

    Burratasalat med pesto, cherrytomater og kandiserte pærer

    ( 1, 3, 21 )

    330,-
  • TABLA DE EMBUTIDO IBERICO CON PAN ALIOLI

    Spekefat med tilbehør

    ( 2, 3, 4 )

    280,-
  • TABLA DE QUESOS ARTESANOS, ACOMPAÑADA DE MERMELADA DE HIGO Y FOCACCIA

    Ostefat med tradisjonelle oster, syltetøy og foccacia

    ( 1, 2, 3, 23 )

    275,-
  • JAMON IBERICO CORTADO A MANO

    Håndskåret ibericoskinke

    ( 2, 3 )

    255,-
  • PATATAS BRAVAS CON ALIOLI

    Tapaspoteter med aioli

    ( 1, 2 )

    165,-
  • GAMBAS AL AJILLO

    Hvitløksreker

    ( 3, 6 )

    220,-
  • RAVIOLI DE CIGALAS , CREMA DE GUISANTES Y ESTRAGON

    Ravioli med kreps og grønnsakssaus med estragon

    ( 1, 2, 3, 4, 6 )

    250,-
  • ARROZ NEGRO MELOSO DE GAMBAS ARGENTINAS Y CRUJIENTE DE ARROZ

    Crispy, kremet svart ris med argentinske reker

    ( 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9 )

    220,-

TAPAS

  • BACALAO A LA VIZCAINA CON PISTO DE VERDURA

    Konfitert torsk med pil pil-saus og grønnsaksratatouille

    ( 3, 10 )

    255,-
  • MUSLITOS DE POLLO FRITOS , CON SALSA PEBRE

    Stekte kyllingvinger med peppersaus

    ( 1, 2, 3, 4 )

    185,-
  • GUISO DE CARRILLERA IBERICA CON SETAS CONFITADAS

    Svinekjaker med sopp og søtpotetkrem

    ( 2, 3, 9 )

    240,-
  • GRATINADO DE TERNERA TRUFADA CON MAHONESA DE PIMENTON

    Gratinert kalvekjøtt med trøffel og paprikamajones

    ( 1, 3, 4, 9 )

    210,-
  • BROCHETAS DE CORDERO GLASEADAS, CON TOMATE Y PIMIENTOS

    Grillspyd med lam, tomater og paprika

    ( 3, 9 )

    230,-
  • TARTA DE QUESO, HELADO DE VAINILLA Y FRUTOS ROJOS

    Ostekake med røde bær og vaniljeis

    ( 1, 2, 4, 21 )

    205,-
  • SORBETE DE MARACUYA CON FRUTAS

    Pasjonsfruktsorbé

    ( 1, 4 )

    150,-

Allergener

1: melk, 2: hvete, 3: sulfitt, 4: egg, 5: rug, 6: skalldyr, 7: bløtdyr, 8: hasselnøtter, 9: selleri, 10: fisk, 11: soya, 12: sesamfrø, 13: sennep, 14: pistasj, 15: mandel, 16: pekannøtter, 17: cashewnøtter, 18: bygg, 19: lupin, 20: peanøtter, 21: nøtter, 22: soyabønner, 23: bokhvete, 24: pinjekjerne, 25: valnøtt, 26: havre

Pintxos

Pintxos og tapas er ikke samme sak. Tapas ble til allerede i middelalderen og ble ofte servert som en liten snack til det du hadde i glasset. Tapas er gjerne mindre porsjoner av en rett, der det handler mer om mengden enn hva som serveres. 

Pintxos (uttales «pinchos») er nyere og kom til Baskerland i Nord-Spania på 1930-tallet. «Pinxtos» kommer fra ordet «å stikke», og er tradisjonelt en brødbit med noe godt oppå, holdt sammen av en tannpirker eller lignende. De spises vanligvis i barer eller tavernaer som en liten matbit, i selskap med venner eller slektninger; dermed har de en sterk sosialiserende komponent. Pintxos er et kulinarisk, sosialt og kulturelt fenomen og er blitt et sterkt symbol på Baskerland og særlig Donostia/San Sebastián.  

Pinxos

  • PINXO DE BOQUERON EN VINAGRE, PIPARRA Y HUEVO DE CODORNIZ

    Ansjos i eddik, piparra-chili og vaktelegg

    ( 3, 4, 10 )

    70,-
  • PINXO DE TORTILLA DE PATATA TRUFADA CON SETAS

    Spansk potetomelett med trøffel og sopp

    ( 2, 4 )

    70,-
  • PINXO DE CROQUETA DE JAMON IBERICO CON ALBAHACA

    Kroketter av ibericoskinke med basilikummajones

    ( 1, 2, 4 )

    70,-
  • PINXO DE CROQUETA DE QUESO DE CABRA CON MERMELADA DE TOMATE

    Geitostkroketter med tomatsyltetøy

    ( 1, 2, 4 )

    70,-
  • PINXO DE STEAK TARTAR DE VACA , COLIFLOR Y MENTA

    Crispy biff tartar med blomkål og mynte

    ( 2, 3, 4, 11, 13, 21 )

    105,-
  • PINXO DE CEVICHE DE VIEIRA , CREMA DE FRUTA DE LA PASION Y NARANJA

    Kamskjellceviche med pasjonsfruktkrem og appelsin

    ( 3, 6 )

    105,-

Pinxos

  • PINXO DE AJOBLANCO DE COCO CON SALMON AHUMADO

    Røykelaks med hvitløkssaus

    ( 1, 3, 10 )

    80,-
  • PINXO DE CHISTORRA, HUEVO Y PATATA

    Chistorra-pølse med egg og potet

    ( 2, 3, 4 )

    80,-
  • PINXO DE MONTADITO DE CARNE DE CERDO MECHADA

    Sandwich med strimlet svinekjøtt

    ( 2, 3, 9 )

    75,-
  • PINXO DE TARTAR DE ATUN , MAHONESA PICANTE Y SOJA

    Tunfisktartar med spicy majones

    ( 1, 2, 3, 4, 10, 11, 13 )

    105,-
  • PINXO DE SOBRASADA, QUESO Y CEBOLLA CARAMELIZADA

    Sobrasada-pølse med ost og karamellisert løk

    ( 1, 2, 3 )

    75,-
  • PINXO DE ESCALIVADA CON VENTRESCA DE ATUN

    Magestykke av tunfisk med grillede grønnsaker

    ( 1, 2, 3, 10, 21 )

    205,-

Allergener

1: melk, 2: hvete, 3: sulfitt, 4: egg, 5: rug, 6: skalldyr, 7: bløtdyr, 8: hasselnøtter, 9: selleri, 10: fisk, 11: soya, 12: sesamfrø, 13: sennep, 14: pistasj, 15: mandel, 16: pekannøtter, 17: cashewnøtter, 18: bygg, 19: lupin, 20: peanøtter, 21: nøtter, 22: soyabønner, 23: bokhvete, 24: pinjekjerne, 25: valnøtt, 26: havre

Om Fresquito

Fresquito er en tapasbar og restaurant for deg som er glad i det spanske kjøkken, Sør-Amerikas kulinariske tradisjoner, god vin, cocktails og musikk. På kjøkkenet står kokk Cristian Ponce, som har lang erfaring fra restauranter i Cádiz på sørkysten av Spania. Han har tatt med seg lokale spesialiteter som pescaíto frito (fritert fisk) og tapas, og han har bygget en meny som også baserer seg på fersk sjømat.  

Det er restaurantsjef Giovanni Sánchez som står bak Fresquito, og det er stor sannsynlighet for at du møter Gio i døren – både for en klem, ypperlig service og personlige anbefalinger når det gjelder både mat og drikke.  

«Hos meg kan du ikke reservere bord. Jeg vil at det skal være kø og spenning i gaten utenfor. Og at alle skal ha mulighet til å spise her», sier han selv. 

Restauranten ligger vegg i vegg med Frescohallen Bergen Børs Hotel, og åpnet i mars 2024. Nyheten Fresquito har dermed også åpnet dørene som gir direkte tilgang til både Vågsallmenningen, Fisketorget og Vågen.

Fresquito – Bergens livligste sted for spanske smaker

Hold deg oppdatert

Registrer deg for å få ekstra gode tilbud på overnatting, en bedre middag eller enda bedre konferansefasiliteter? Fortell oss hva du er interessert i, og vi sender deg relevant informasjon.