ENSALADA DE BURRATA AL PESTO, TOMATE CHERRY Y PERAS CONFITADAS
Burratasalat med pesto, cherrytomater og kandiserte pærer
( 1, 3, 21 )
Med kokk fra gastronomiske Cádiz gir nyheten Fresquito deg en eksplosjon av ekte og autentiske spanske smaker - rett til bordet ditt. Restauranten ligger vegg i vegg med Frescohallen – med utgang til Fisketorget og shopping.
Tirsdag – fredag: 15:00 – 22:00
Lørdag: 13:00 – 22:00
(Stengt søndag og mandag)
Kontakt: + 47 413 83 100
Kontakt Giovanni + 47 959 35 870
Burratasalat med pesto, cherrytomater og kandiserte pærer
( 1, 3, 21 )
Spekefat med tilbehør
( 2, 3, 4 )
Ostefat med tradisjonelle oster, syltetøy og foccacia
( 1, 2, 3, 23 )
Håndskåret ibericoskinke
( 2, 3 )
Tapaspoteter med aioli
( 1, 2 )
Hvitløksreker
( 3, 6 )
Ravioli med kreps og grønnsakssaus med estragon
( 1, 2, 3, 4, 6 )
Crispy, kremet svart ris med argentinske reker
( 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9 )
Konfitert torsk med pil pil-saus og grønnsaksratatouille
( 3, 10 )
Stekte kyllingvinger med peppersaus
( 1, 2, 3, 4 )
Svinekjaker med sopp og søtpotetkrem
( 2, 3, 9 )
Gratinert kalvekjøtt med trøffel og paprikamajones
( 1, 3, 4, 9 )
Grillspyd med lam, tomater og paprika
( 3, 9 )
Ostekake med røde bær og vaniljeis
( 1, 2, 4, 21 )
Pasjonsfruktsorbé
( 1, 4 )
1: melk, 2: hvete, 3: sulfitt, 4: egg, 5: rug, 6: skalldyr, 7: bløtdyr, 8: hasselnøtter, 9: selleri, 10: fisk, 11: soya, 12: sesamfrø, 13: sennep, 14: pistasj, 15: mandel, 16: pekannøtter, 17: cashewnøtter, 18: bygg, 19: lupin, 20: peanøtter, 21: nøtter, 22: soyabønner, 23: bokhvete, 24: pinjekjerne, 25: valnøtt, 26: havre
Pintxos og tapas er ikke samme sak. Tapas ble til allerede i middelalderen og ble ofte servert som en liten snack til det du hadde i glasset. Tapas er gjerne mindre porsjoner av en rett, der det handler mer om mengden enn hva som serveres.
Pintxos (uttales «pinchos») er nyere og kom til Baskerland i Nord-Spania på 1930-tallet. «Pinxtos» kommer fra ordet «å stikke», og er tradisjonelt en brødbit med noe godt oppå, holdt sammen av en tannpirker eller lignende. De spises vanligvis i barer eller tavernaer som en liten matbit, i selskap med venner eller slektninger; dermed har de en sterk sosialiserende komponent. Pintxos er et kulinarisk, sosialt og kulturelt fenomen og er blitt et sterkt symbol på Baskerland og særlig Donostia/San Sebastián.
Ansjos i eddik, piparra-chili og vaktelegg
( 3, 4, 10 )
Spansk potetomelett med trøffel og sopp
( 2, 4 )
Kroketter av ibericoskinke med basilikummajones
( 1, 2, 4 )
Geitostkroketter med tomatsyltetøy
( 1, 2, 4 )
Crispy biff tartar med blomkål og mynte
( 2, 3, 4, 11, 13, 21 )
Kamskjellceviche med pasjonsfruktkrem og appelsin
( 3, 6 )
Røykelaks med hvitløkssaus
( 1, 3, 10 )
Chistorra-pølse med egg og potet
( 2, 3, 4 )
Sandwich med strimlet svinekjøtt
( 2, 3, 9 )
Tunfisktartar med spicy majones
( 1, 2, 3, 4, 10, 11, 13 )
Sobrasada-pølse med ost og karamellisert løk
( 1, 2, 3 )
Magestykke av tunfisk med grillede grønnsaker
( 1, 2, 3, 10, 21 )
1: melk, 2: hvete, 3: sulfitt, 4: egg, 5: rug, 6: skalldyr, 7: bløtdyr, 8: hasselnøtter, 9: selleri, 10: fisk, 11: soya, 12: sesamfrø, 13: sennep, 14: pistasj, 15: mandel, 16: pekannøtter, 17: cashewnøtter, 18: bygg, 19: lupin, 20: peanøtter, 21: nøtter, 22: soyabønner, 23: bokhvete, 24: pinjekjerne, 25: valnøtt, 26: havre
Fresquito er en tapasbar og restaurant for deg som er glad i det spanske kjøkken, Sør-Amerikas kulinariske tradisjoner, god vin, cocktails og musikk. På kjøkkenet står kokk Cristian Ponce, som har lang erfaring fra restauranter i Cádiz på sørkysten av Spania. Han har tatt med seg lokale spesialiteter som pescaíto frito (fritert fisk) og tapas, og han har bygget en meny som også baserer seg på fersk sjømat.
Det er restaurantsjef Giovanni Sánchez som står bak Fresquito, og det er stor sannsynlighet for at du møter Gio i døren – både for en klem, ypperlig service og personlige anbefalinger når det gjelder både mat og drikke.
«Hos meg kan du ikke reservere bord. Jeg vil at det skal være kø og spenning i gaten utenfor. Og at alle skal ha mulighet til å spise her», sier han selv.
Restauranten ligger vegg i vegg med Frescohallen på Bergen Børs Hotel, og åpnet i mars 2024. Nyheten Fresquito har dermed også åpnet dørene som gir direkte tilgang til både Vågsallmenningen, Fisketorget og Vågen.