Velkommen til Wesselstuen

Restaurant Wesselstuen – tradisjonelt bergensk

Om du vil besøke noe ekte, genuint og tradisjonelt bergensk ta turen innom Wesselstuen – midt i Bergen sentrum. Nå har vi åpnet dørene igjen til helt nyoppussede lokaler, og ny meny.

Forretter

 • Ceviche på hyse

  med fritert panko, urtemajones, rødløk

  ( 4, 2, 10 )

  160,-
 • Andeterrin

  med stekt brioche og eplekompott

  ( 2, 9, 1 )

  220,-
 • Grillet asparges

  med hollandés, spekeskinkechips og ferske urter

  ( 1, 4, 3 )

  155,-

Hovedretter

 • Dagens fangst

  Smørsaus, neper, nykål og epler

  ( 1, 3, 10 )

  355,-
 • Klippfisk

  Blanding av cherrytomater, kapers, urter og løk

  ( 10 )

  375,-
 • Fiskesuppe

  Fisk, reker, blåskjell, rogn og grønnsaker

  ( 10, 18, 6, 9 )

  225,-
 • Ytrefilet av hjort

  Sopprisotto, grillet østerssopp, rødvinssaus

  ( 1, 3, 9 )

  395,-
 • Entrecôte av kalv

  Persillekrem, svartkål og bearnés

  ( 1, 3 )

  375,-

Sideretter

 • Pommes frites

  45,-
 • Amandine-poteter

  45,-
 • Potetpuré

  45,-

Dessert

 • Jordbær

  Vaniljekrem, crumble

  ( 2, 1 )

  145,-
 • Sjokoladeis

  Crumble og bringebær

  145,-
 • Ostetallerken

  3 norske oster med eple- og fikenkompott

  ( 1, 21 )

  255,-

Allergener

1: melk, 2: hvete, 3: sulfitt, 4: egg, 5: rug, 6: skalldyr, 7: bløtdyr, 8: hasselnøtter, 9: selleri, 10: fisk, 11: soya, 12: sesamfrø, 13: sennep, 14: pistasj, 15: mandel, 16: pekannøtter, 17: cashewnøtter, 18: bygg, 19: lupin, 20: peanøtter, 21: nøtter

Åpningstider

Mandag – lørdag
12.00–22.00

Søndag–Stengt

Om Wesselstuen

Restaurant Wesselstuen har hentet navnet sitt fra den kjente forfatteren og dikteren Johan Herman Wessel. Flere av hans kjente småvers og epigrammer er sitert og illustrert på Wesselstuen. Vi syns det gir varme, inspirasjon og lekenhet – en bohemsk følelse, i Johan Herman Wessels ånd. Wesselstuen ligger midt i Bergen, og dens historie strekker seg tilbake til 1957. Siden da har restauranten vært et populært møtested for bergensere og tilreisende – enten du vil nyte et glass i baren eller ha en helaften i våre koselige lokaler.

Restauranten er en av de mest populære restaurantene i Bergen og har vært et stamsted for forfattere, journalister, skuespillere – og for den gjengse bergenser. Hos Wesselstuen er alle velkomne.

Vi serverer tradisjonsmat fra Bergen, og enten du skal ut med familie, venner eller kollegaer, lover vi god atmosfære og god mat.

Wesselstuen er alltid en god idé, om du skal på julebord eller bare gjøre hverdagen litt hyggeligere. Dørene våre er åpne – inn til helt nyoppussede lokaler!

Våre restauranter & barer

Haven

Haven har beliggenhet midt i Bergen sentrum, og har uteservering året rundt. Hos oss slapper du av med deilig mat og drikke – og drinker på kveldstid.

Frescohallen

I classy og ærverdige Frescohallen serveres mat og drikke fra tidlig morgen til sen kveld. Syv dager i uken, året rundt.

Bar Amundsen

I whiskybaren Bar Amundsen serveres det forfriskninger og god mat i unike omgivelser.

BARE

Speilsalen på Bergen Børs Hotel er et av hotellets mest elegante og prestisjefylte lokaler. I denne storslåtte salen åpner vi BARE, hvor vi tilbyr en førsteklasses vin- og matopplevelse.

Matbaren

I Matbaren på Zander K Hotel i Bergen serveres retter basert på kortreiste, økologiske råvarer. Stort utvalg av økologisk vin og lokalt mikrobrygget øl.

Fresquito

Med kokk fra gastronomiske Cádiz gir nyheten Fresquito deg en eksplosjon av ekte og autentiske spanske smaker - rett til bordet ditt.

Hold deg oppdatert

Interessert i gode tilbud på overnatting, en bedre middag eller enda bedre konferansefasiliteter? Fortell oss hva du er interessert i, og vi sender deg relevant informasjon.