Dersom du ønsker en ekte, genuin smak av Bergens tradisjoner, er Wesselstuen et naturlig valg. Midt i Bergen sentrum finner du denne ikoniske restauranten, hvor du kan nyte klassiske retter som smakfull fiskesuppe, persetorsk, saftig indrefilet, og deilig dessert med norske epler. Vi har nylig åpnet dørene til våre nyoppussede lokaler, men den varme, historiske atmosfæren vi er kjent for, er fortsatt den samme.
Vi kan tradisjon, og vi kan god service. Vi ser frem til å servere deg pinnekjøtt eller lutefisk med klassisk, tradisjonelt tilbehør.
Ta gjerne kontakt på telefon: + 47 55 55 49 49
På Wesselstuen har vi en egen julemeny til både lunsj og middag. Her kan du smake på alt fra lun leverpostei og lutefisk til pinnekjøtt.
Mandag – lørdag
12.00–23.00
Søndag–Stengt
Adresse: Øvre Ole Bulls plass 6, 5012 Bergen
Kontakt: + 47 55 55 49 49
E-post: eric@wesselstuen.no
E-post: post@wesselstuen.no
( 2, 3, 5 )
( 5, 2, 1, 8 )
( 1, 4, 6, 5, 2 )
( 10, 1, 4, 5, 2 )
Confitert kylling, salat fra Toppe gård, tomater, gremolata og ristede kjerner Vegetaralternativ med halloumi
( 9 )
Ertepuré, sitronvinaigrette, ansjos og kapers
( 2, 10, 1, 13, 3 )
Med fries og aioli
( 2, 1, 4, 13, 3 )
Fisk, reker, blåskjell og grønnsaker
( 1, 7, 6, 10, 2, 9 )
Varierer fra dag til dag. Hør med din servitør.
( 1, 3 )
1: melk, 2: hvete, 3: sulfitt, 4: egg, 5: rug, 6: skalldyr, 7: bløtdyr, 8: hasselnøtter, 9: selleri, 10: fisk, 11: soya, 12: sesamfrø, 13: sennep, 14: pistasj, 15: mandel, 16: pekannøtter, 17: cashewnøtter, 18: bygg, 19: lupin, 20: peanøtter, 21: nøtter
Blomkålkrem, soyasmør, bakte rødbeter
( 1, 6, 7 )
Pepperrot, krutonger, syltede stikkelsbær
( 2, 1, 3 )
Sopp & syltet knutekål
( 3, 2, 7 )
Grønnsaker julienne, blåskjell, reker, fisk og ørretrogn
( 7, 6, 10, 1, 2, 9 )
Klassisk servert med sprøtt bacon, grønne erter og eggesmør
( 1, 10, 4 )
Tomatisert bacalao, løk, purreløk, paprika, persille og semitørket oliven
( 10, 9, 3 )
Spisskål, jordskokk, fennikel crudité, sitronvinaigrette
( 1, 3, 9, 10 )
Fisk, reker, blåskjell, rogn og grønnsaker
( 10, 6, 9, 2, 7 )
Tyttebær og tranebærsaus, kongeøsterssopp, rosenkål, kålrotkrem
( 3, 1 )
Peppersaus eller bearnés, smør, saltbakt og ovnsbakt selleri, grillet brokkolini
( 1, 3, 9 )
Tomatisert urtesjy og bakte rotgrønnsaker
( 3, 1 )
Salat, syltet løk, cheddar og urtemajones med pommes frites
( 1, 2, 4, 3, 9 )
Yoghurt- og kardemommeis
( 1, 3 )
Eplesorbet, crumble, sjokolade og sitronkrem
( 1, 2, 4 )
Norske oster med hjemmelaget plommekompott
( 1, 21, 2 )
1: melk, 2: hvete, 3: sulfitt, 4: egg, 5: rug, 6: skalldyr, 7: bløtdyr, 8: hasselnøtter, 9: selleri, 10: fisk, 11: soya, 12: sesamfrø, 13: sennep, 14: pistasj, 15: mandel, 16: pekannøtter, 17: cashewnøtter, 18: bygg, 19: lupin, 20: peanøtter, 21: nøtter
Restaurant Wesselstuen har hentet navnet sitt fra den kjente forfatteren og dikteren Johan Herman Wessel. Flere av hans kjente småvers og epigrammer er sitert og illustrert på Wesselstuen. Vi syns det gir varme, inspirasjon og lekenhet – en bohemsk følelse, i Johan Herman Wessels ånd. Wesselstuen ligger midt i Bergen, og dens historie strekker seg tilbake til 1957. Siden da har restauranten vært et populært møtested for bergensere og tilreisende – enten du vil nyte et glass i baren eller ha en helaften i våre koselige lokaler.
Restauranten er en av de mest populære restaurantene i Bergen og har vært et stamsted for forfattere, journalister, skuespillere – og for den gjengse bergenser. Hos Wesselstuen er alle velkomne.
Vi serverer tradisjonsmat fra Bergen, og enten du skal ut med familie, venner eller kollegaer, lover vi god atmosfære og god mat.
Wesselstuen er alltid en god idé, om du skal på julebord eller bare gjøre hverdagen litt hyggeligere. Dørene våre er åpne – inn til helt nyoppussede lokaler!
Restaurant Wesselstuen ligger sentralt i Bergen, like ved Torgallmenningen. Restauranten er plassert i nærheten av kjente landemerker som Den Nationale Scene og gåavstand til Fisketorget.
I tillegg er det kort vei til hotell som Bergen Børs Hotel og Skostredet Hotel.
Adresse: Øvre Ole Bulls plass 6, 5012 bergen
E-post: eric@wesselstuen.no