Velkommen til Wesselstuen

Wesselstuen – tradisjonelt bergensk

Dersom du ønsker en ekte, genuin smak av Bergens tradisjoner, er Wesselstuen et naturlig valg. Midt i Bergen sentrum finner du denne ikoniske restauranten, hvor du kan nyte klassiske retter som smakfull fiskesuppe, persetorsk, saftig indrefilet, og deilig dessert med norske epler. Vi har nylig åpnet dørene til våre nyoppussede lokaler, men den varme, historiske atmosfæren vi er kjent for, er fortsatt den samme.

Julebord hos Wesselstuen

Book julebord

Vi kan tradisjon, og vi kan god service. Vi ser frem til å servere deg pinnekjøtt eller lutefisk med klassisk, tradisjonelt tilbehør.
Ta gjerne kontakt på telefon: + 47 55 55 49 49

Mat og drikke

– Her får du Bergens beste pinnekjøtt

Wesselstuen byr på julebord i nye omgivelser – med både lutefisk, pinnekjøtt og riskrem på menyen.

Åpningstider

Mandag – lørdag
12.00–23.00

Søndag–Stengt

Adresse: Øvre Ole Bulls plass 6, 5012 Bergen

Kontakt: + 47 55 55 49 49

E-post: eric@wesselstuen.no

E-post: post@wesselstuen.no

Vår lunsjmeny

Wessel's smørbrødplanke

  • Halve smørbrød på rugbrød. Anbefalt 2-3 stk

    115,-
  • Confitert kylling

    ( 2, 3, 5 )

  • Saltbakt røbet med geitost og hasselnøtter

    ( 5, 2, 1, 8 )

  • Skagen-smørbrød

    ( 1, 4, 6, 5, 2 )

  • Sprøstekt rødspette med remulade

    ( 10, 1, 4, 5, 2 )

  • Kyllingsalat

    Confitert kylling, salat fra Toppe gård, tomater, gremolata og ristede kjerner Vegetaralternativ med halloumi

    ( 9 )

    189,-
  • Snitzel

    Ertepuré, sitronvinaigrette, ansjos og kapers

    ( 2, 10, 1, 13, 3 )

    175,-
  • Wessel-burger

    Med fries og aioli

    ( 2, 1, 4, 13, 3 )

    265,-
  • Fiskesuppe

    Fisk, reker, blåskjell og grønnsaker

    ( 1, 7, 6, 10, 2, 9 )

    189,-
  • Liten fisk

    Varierer fra dag til dag. Hør med din servitør.

    ( 1, 3 )

    195,-

Allergener

1: melk, 2: hvete, 3: sulfitt, 4: egg, 5: rug, 6: skalldyr, 7: bløtdyr, 8: hasselnøtter, 9: selleri, 10: fisk, 11: soya, 12: sesamfrø, 13: sennep, 14: pistasj, 15: mandel, 16: pekannøtter, 17: cashewnøtter, 18: bygg, 19: lupin, 20: peanøtter, 21: nøtter

Vår middagsmeny

Forretter

  • Kamskjell

    Blomkålkrem, soyasmør, bakte rødbeter

    ( 1, 6, 7 )

    190,-
  • Speket og røykt and

    Pepperrot, krutonger, syltede stikkelsbær

    ( 2, 1, 3 )

    190,-
  • Byggotto

    Sopp & syltet knutekål

    ( 3, 2, 7 )

    125,-
  • Fiskesuppe

    Grønnsaker julienne, blåskjell, reker, fisk og ørretrogn

    ( 7, 6, 10, 1, 2, 9 )

    135,-

Hovedretter

  • Persetorsk

    Klassisk servert med sprøtt bacon, grønne erter og eggesmør

    ( 1, 10, 4 )

    385,-
  • Klippfisk

    Tomatisert bacalao, løk, purreløk, paprika, persille og semitørket oliven

    ( 10, 9, 3 )

    395,-
  • Fjellørret

    Spisskål, jordskokk, fennikel crudité, sitronvinaigrette

    ( 1, 3, 9, 10 )

    385,-
  • Fiskesuppe

    Fisk, reker, blåskjell, rogn og grønnsaker

    ( 10, 6, 9, 2, 7 )

    235,-
  • Hjort flatbiff

    Tyttebær og tranebærsaus, kongeøsterssopp, rosenkål, kålrotkrem

    ( 3, 1 )

    395,-
  • Okse indrefilet

    Peppersaus eller bearnés, smør, saltbakt og ovnsbakt selleri, grillet brokkolini

    ( 1, 3, 9 )

    425,-
  • Braisert lammeskank

    Tomatisert urtesjy og bakte rotgrønnsaker

    ( 3, 1 )

    375,-
  • Wessel-burger fra Fana Kjøtt

    Salat, syltet løk, cheddar og urtemajones med pommes frites

    ( 1, 2, 4, 3, 9 )

    285,-

Sideretter

  • Pommes frites

    45,-
  • Amandine-poteter

    45,-
  • Potetpuré

    45,-

Dessert

  • Bakte hardangerplommer

    Yoghurt- og kardemommeis

    ( 1, 3 )

    145,-
  • Norske epler

    Eplesorbet, crumble, sjokolade og sitronkrem

    ( 1, 2, 4 )

    145,-
  • Ostetallerken

    Norske oster med hjemmelaget plommekompott

    ( 1, 21, 2 )

    255,-

Allergener

1: melk, 2: hvete, 3: sulfitt, 4: egg, 5: rug, 6: skalldyr, 7: bløtdyr, 8: hasselnøtter, 9: selleri, 10: fisk, 11: soya, 12: sesamfrø, 13: sennep, 14: pistasj, 15: mandel, 16: pekannøtter, 17: cashewnøtter, 18: bygg, 19: lupin, 20: peanøtter, 21: nøtter

Om Wesselstuen

Restaurant Wesselstuen har hentet navnet sitt fra den kjente forfatteren og dikteren Johan Herman Wessel. Flere av hans kjente småvers og epigrammer er sitert og illustrert på Wesselstuen. Vi syns det gir varme, inspirasjon og lekenhet – en bohemsk følelse, i Johan Herman Wessels ånd. Wesselstuen ligger midt i Bergen, og dens historie strekker seg tilbake til 1957. Siden da har restauranten vært et populært møtested for bergensere og tilreisende – enten du vil nyte et glass i baren eller ha en helaften i våre koselige lokaler.

Restauranten er en av de mest populære restaurantene i Bergen og har vært et stamsted for forfattere, journalister, skuespillere – og for den gjengse bergenser. Hos Wesselstuen er alle velkomne.

Vi serverer tradisjonsmat fra Bergen, og enten du skal ut med familie, venner eller kollegaer, lover vi god atmosfære og god mat.

Wesselstuen er alltid en god idé, om du skal på julebord eller bare gjøre hverdagen litt hyggeligere. Dørene våre er åpne – inn til helt nyoppussede lokaler!

Beliggenhet

Restaurant Wesselstuen ligger sentralt i Bergen, like ved Torgallmenningen. Restauranten er plassert i nærheten av kjente landemerker som Den Nationale Scene og gåavstand til Fisketorget.

I tillegg er det kort vei til hotell som Bergen Børs Hotel og Skostredet Hotel.

Adresse: Øvre Ole Bulls plass 6, 5012 bergen

E-post: eric@wesselstuen.no

Inspirasjon

Hold deg oppdatert

Interessert i gode tilbud på overnatting, en bedre middag eller enda bedre konferansefasiliteter? Fortell oss hva du er interessert i, og vi sender deg relevant informasjon.