Velkommen til Wesselstuen

Wesselstuen – tradisjonelt bergensk

Dersom du ønsker en ekte, genuin smak av Bergens tradisjoner, er Wesselstuen et naturlig valg. Midt i Bergen sentrum finner du denne ikoniske restauranten, hvor du kan nyte klassiske retter som smakfull fiskesuppe, persetorsk, saftig indrefilet, og deilig dessert med norske epler. Vi har nylig åpnet dørene til våre nyoppussede lokaler, men den varme, historiske atmosfæren vi er kjent for, er fortsatt den samme.

Åpningstider

Mandag – lørdag: 12:00 – 23:00

Søndag: 15:00 – 21:00

Adresse: Øvre Ole Bulls plass 6, 5012 Bergen

Kontakt: + 47 55 55 49 49

E-post: eric@wesselstuen.no

E-post: post@wesselstuen.no

Vår lunsjmeny

Smørbrødplanke

  • Vi anbefaler 2-3 smørbrød per person

    120,- pr stk / 220,- 2 stk

  • Karbonade og løk

    ( 4, 13, 2 )

  • Skagensmørbrød

    ( 1, 4, 6, 5, 2, 13 )

  • Roastbiff

    ( 2, 4, 13 )

  • Fritert rødspette

    ( 2, 4, 13 )

  • Fiskesuppe

    Fisk, reker, blåskjell og grønnsaker. Serveres med brød og smør.

    ( 1, 7, 2, 4, 13 )

    195,-
  • Burger fra Fana Kjøtt

    Cheddar, bacon, salat, syltet rødløk og urtemajones. Serveres med french fries.

    ( 2, 1, 4, 13, 3 )

    275,-
  • Biffsmørbrød

    Serveres med chimichurry, syltet rødløk, majones og tomat. Kan serveres som vegetar med halloumi dersom ønskelig.

    ( 2, 4, 13, 3 )

    285,-
  • Vitello tonnato

    Serveres med kapers, tunfisk, salat og ferske urter.

    ( 2, 4, 10, 13 )

    215,-

Allergener

1: melk, 2: hvete, 3: sulfitt, 4: egg, 5: rug, 6: skalldyr, 7: bløtdyr, 8: hasselnøtter, 9: selleri, 10: fisk, 11: soya, 12: sesamfrø, 13: sennep, 14: pistasj, 15: mandel, 16: pekannøtter, 17: cashewnøtter, 18: bygg, 19: lupin, 20: peanøtter, 21: nøtter, 22: soyabønner, 23: bokhvete

Vår middagsmeny

Forretter

  • Vitello tonnato

    Serveres med kapers, tunfisk, salat og ferske urter.

    ( 2, 4, 10, 13 )

    215,-
  • Speket kveite

    Serveres med tangmajones, eple og bonitoflak.

    ( 4, 10 )

    215,-
  • Kamskjell

    Serveres med sopp royal, jordskokkchips, gressløkolje og urter.

    ( 4, 1, 9, 6 )

    215,-
  • Fiskesuppe

    Med hvit fisk, blåskjell, reker og grønnsaker julienne. Serveres med brød og smør.

    ( 1, 2, 6, 7, 10 )

    165,-

Hovedretter

  • Alle hovedretter serveres med ovnsbakte og saltede amandinepoteter med mindre andre poteter er nevnt.

  • Torsk / Skrei

    Serveres med torskekrem, spinat, persillerot og rødvinssaus.

    ( 1, 10, 3, 2, 4 )

    425,-
  • Flekksteinbit

    Serveres med sitron relish, erter, dill og brunet smør.

    ( 1, 10 )

    425,-
  • Breiflabb

    Serveres med risotto, urter og blåskjellkraft.

    ( 1, 3, 6, 7, 10 )

    435,-
  • Fiskesuppe

    Med hvit fisk, blåskjell, reker og grønnsaker julienne. Serveres med brød og smør.

    ( 1, 7, 10, 2, 9 )

    225,-
  • Confitert andelår

    Serveres med potetkrem, gulrot og løksjy.

    ( 1, 3, 9 )

    395,-
  • Ytrefilet av okse

    Serveres med rosettkål og chimichurry.

    ( 3 )

    435,-
  • Utbeinet lårbiff av kylling fra Holte Gård

    Serveres med estragon, hvitløk, aubergine og sauce vierge.

    ( 3 )

    395,-
  • Ytrefilet av hjort

    Serveres med sopp, gresskar, krydder og kaffesjy.

    ( 3, 9 )

    435,-

Sideretter

  • Pommes frites

    45,-
  • Amandinepoteter

    45,-
  • Potetpuré

    45,-

Dessert

  • Epleterrine

    Serveres med vaniljekrem med rom og rosiner.

    ( 5, 1, 3, 4 )

    155,-
  • Sjokoladeganache

    Serveres med tindved og mynte.

    ( 1 )

    155,-
  • Financier

    Serveres med yoghurt og solbær.

    ( 1, 4 )

    155,-
  • Ostetallerken

    ( 1, 21, 2 )

    285,-

Allergener

1: melk, 2: hvete, 3: sulfitt, 4: egg, 5: rug, 6: skalldyr, 7: bløtdyr, 8: hasselnøtter, 9: selleri, 10: fisk, 11: soya, 12: sesamfrø, 13: sennep, 14: pistasj, 15: mandel, 16: pekannøtter, 17: cashewnøtter, 18: bygg, 19: lupin, 20: peanøtter, 21: nøtter, 22: soyabønner, 23: bokhvete

Om Wesselstuen

Restaurant Wesselstuen har hentet navnet sitt fra den kjente forfatteren og dikteren Johan Herman Wessel. Flere av hans kjente småvers og epigrammer er sitert og illustrert på Wesselstuen. Vi syns det gir varme, inspirasjon og lekenhet – en bohemsk følelse, i Johan Herman Wessels ånd. Wesselstuen ligger midt i Bergen, og dens historie strekker seg tilbake til 1957. Siden da har restauranten vært et populært møtested for bergensere og tilreisende – enten du vil nyte et glass i baren eller ha en helaften i våre koselige lokaler.

Restauranten er en av de mest populære restaurantene i Bergen og har vært et stamsted for forfattere, journalister, skuespillere – og for den gjengse bergenser. Hos Wesselstuen er alle velkomne.

Vi serverer tradisjonsmat fra Bergen, og enten du skal ut med familie, venner eller kollegaer, lover vi god atmosfære og god mat.

Wesselstuen er alltid en god idé, om du skal på julebord eller bare gjøre hverdagen litt hyggeligere. Dørene våre er åpne – inn til helt nyoppussede lokaler!

Beliggenhet

Restaurant Wesselstuen ligger sentralt i Bergen, like ved Torgallmenningen. Restauranten er plassert i nærheten av kjente landemerker som Den Nationale Scene og gåavstand til Fisketorget.

I tillegg er det kort vei til hotell som Bergen Børs Hotel og Skostredet Hotel.

Adresse: Øvre Ole Bulls plass 6, 5012 bergen

E-post: eric@wesselstuen.no

Inspirasjon

Hold deg oppdatert

Interessert i gode tilbud på overnatting, en bedre middag eller enda bedre konferansefasiliteter? Fortell oss hva du er interessert i, og vi sender deg relevant informasjon.