AVOKADO- OG BURRATASALAT
Salat fra Toppe gård, tomater, pesto og ristede kjerner
( 1, 8 )
Frescohallen er en av Norges nasjonale kunstskatter, og i restauranten på Bergen Børs Hotel kan du nyte frokost, lunsj, brunsj, middag eller en drink i den eksklusive baren. Her spiser du til synet av fresker malt av Axel Revold, og utsikt til Bryggen og sjøen utenfor. I ukedagene fylles Frescohallen av gode samtaler og jobblunsjer, og i helgene jazz og energi.
Frokost:
Mandag – fredag
07:00 – 10:00
Lørdag – søndag
08:00 – 11:00
Lunsj / middag
Mandag – lørdag
12:00 – 22:00
Lunsj til 16:00
Søndag
12:00 – 21:00
Lunsj til 16:00
Bar
Mandag – torsdag
12:00 – 23:00
Fredag – lørdag
12:00 – 00:00
Søndag
13:00 – 22:00
Frescohallen er ikke bare et arkitektonisk mesterverk, men også restauranten både tilreisende og bergensere selv besøker for å spise. Hallen, med store hvelvinger i taket, og vegger prydet med imponerende fresker av Axel Revold er verdt turen alene. Frescohallen er for deg som vil spise lunsj midt i Bergen sentrum, med kort vei til Bryggen eller shopping. Eller for dere som vil samles rundt et langbord med venner eller familie til middag. Om kvelden kan du kikke ut av Frescohallens store vinduer, med noe godt i glasset, og ta til deg energien innendørs og utelivet tilgjengelig like utenfor dørene.
Salat fra Toppe gård, tomater, pesto og ristede kjerner
( 1, 8 )
Salat fra Toppe gård, avokado, granateple og mangodressing
( 10 )
Jospergrillet kylling, brødkrutonger og bacon. Salat fra Toppe gård og cæsardressing
( 1, 2, 4 )
Reker, agurk, rogn og dill
( 2, 6, 10 )
Trøffelkremost, karse og pesto
( 1, 2, 4, 5, 8 )
Frescodressing, dobbel cheddar, bacon og syltet agurk. Serveres med fries. (Kan fås vegetar)
( 1, 4 )
Med dagens fisk, reker og grønnsaker
( 1, 6, 10 )
Med aioli og fries
( 4, 6 )
Hummer, spicy skalldyrsaus, tagliatelle og urter
( 6, 1 )
Vaniljeis og espresso
( 1 )
Med karamellisert hvit sjokolade
( 1 )
Is og bær
( 1 )
Surdeigsbrød, rugkjeks og aprikoskompott
( 1, 2, 5, 8 )
Skagensmørbrød, avokadosalat med pesto og kjerner. Pai med røkelaks, grønn smoothie og pain au chocolat
( 1, 2, 6, 8, 10 )
Avokadotoast med trøffelkremost og pesto, avokadosalat og mangodressing. Pai med parmaskinke, grønn smoothie og pain au chocolat
( 1, 2, 8 )
( 7 )
1: melk, 2: hvete, 3: sulfitt, 4: egg, 5: rug, 6: skalldyr, 7: bløtdyr, 8: hasselnøtter, 9: selleri, 10: fisk, 11: soya, 12: sesamfrø, 13: sennep, 14: pistasj, 15: mandel, 16: pekannøtter, 17: cashewnøtter, 18: bygg, 19: lupin, 20: peanøtter
Erter, pistasj, eple og kaviar
( 6, 8, 10 )
Salat fra Toppe gård og mangodressing
( 10 )
Trøffelkremost, krutonger og urteolje
( 1, 2 )
Urtesmør, salat og surdeigsbrød
( 1, 2, 6 )
Asparges, padrons og fries
( 1, 4 )
Selleri- og eplekrem, nykål, tyttebær og bakte småpoteter
( 1 )
Blåskjellsaus med asparges og urter, vårprimører og småpoteter
( 1, 6, 10 )
Blåskjellsaus med asparges og urter, vårprimører og småpoteter
( 1, 6, 10 )
Hummer, spicy skalldyrsaus, tagliatelle og urter
( 1, 2, 3, 6 )
Med aioli og fries
( 1, 3, 6 )
Frescodressing, dobbel Cheddar, bacon og syltet agurk. Servert med fries. (kan fås som vegetar)
( 1, 2, 4, 12 )
Vaniljeis og espresso
( 1 )
( 1, 4 )
Is og bær
( 1 )
Med karamellisert hvit sjokolade
( 1 )
Surdeigsbrød, rugkjeks og aprikoskompott
( 1, 2, 5, 8 )
Erter, pistasj, eple og kaviar
( 6, 8, 10 )
Asparges, padrons og fries
( 1, 3, 4 )
Blåskjellsaus med asparges og urter, vårprimører og småpoteter
( 1, 6, 10 )
med karamellisert hvit sjokoalde
( 1 )
( 7 )
1: melk, 2: hvete, 3: sulfitt, 4: egg, 5: rug, 6: skalldyr, 7: bløtdyr, 8: hasselnøtter, 9: selleri, 10: fisk, 11: soya, 12: sesamfrø, 13: sennep, 14: pistasj, 15: mandel, 16: pekannøtter, 17: cashewnøtter, 18: bygg, 19: lupin, 20: peanøtter
Norges nye nasjonalskatt Frescohallen er en del av det spektakulære og historiske bygget til Bergen Børs Hotel og ligger vakkert til på Norges vestkyst. Bygningen ble designet av Franz Wilhelm Schiertz i senklassisistisk stil og bygget i 1861-62. I 1893 la arkitekt Lars Solberg til en ekstra etasje, røde murstein og kleberstein. I dag regnes Bergen Børs som byens viktigste nyrenessansebygning.
Frescohallens høye tak ble malt av Axel Revold i 1921-23 med motiver knyttet til Bergens forretningsliv.
Interiøret i den nye restauranten er designet av Claesson Koivisto Rune, det svenske arkitektfirmaet som står bak K5 i Tokyo og Nobis Hotel i Stockholm.
Restauranten åpnet i 2022 og er raskt blitt et populært sted i Bergen. Sannsynligvis på grunn av Fresco-opplevelsen; glamour fra en svunnen tid kombinert med en moderne sjel. I Frescohallen serveres det mat både dag og kveld. Lokale og ferske råvarer med fokus på sjømat, grillmat og signaturretter som er skapt for å deles. Nyt en god middag mens du lytter til DJ-ens musikk som skaper en avslappet og god atmosfære.
Adresse: Vågsallmenningen 1, 5014 Bergen
Kontakt: +47 41 38 31 00 eller send oss e-post