Norske stillehavsøsters
Servert med sitron- og agurkvinaigrette
( 7, 3 )
Frescohallen er en av Norges nasjonale kunstskatter, og i restauranten på Bergen Børs Hotel kan du nyte frokost, lunsj, brunsj, middag eller en drink i den eksklusive baren. Her spiser du til synet av fresker malt av Axel Revold, og utsikt til Bryggen og sjøen utenfor. I ukedagene fylles Frescohallen av gode samtaler og jobblunsjer, og i helgene musikk, brunsj og energi.
Forrett: hummerbisque
Hovedrett: pinnekjøtt
Dessert: riskrem
Kontakt: +47 41 38 31 00
3-retters nyttårsmeny: kr 1295,- inkluderer et glass aperitiff.
DJ og fest fra kl. 22:00
Seating kl. 17:00 og kl. 20:00.
Kleskode: pent antrekk.
Lørdager fra kl. 15:00 til 18:00 inviterer vi til en stemningsfull ettermiddag i Frescohallen. Opplev Morten Færestrand Trio mens du nyter deilige drinker fra baren og en god lunsj.
Vi sees i Frescohallen – det blir garantert god stemning!
PS! Lunsj-serveringen vår starter 12:00
Kontakt: (+47) 41 38 31 00
Frokost:
Mandag – fredag
07:00 – 10:00
Lørdag – søndag
08:00 – 11:00
Lunsj / middag
Mandag – lørdag
12:00 – 22:00
Lunsj til 15:45
Søndag
15:00 – 22:00
Bar
Mandag – torsdag
12:00 – 23:00
Fredag – lørdag
12:00 – 00:00
Søndag
13:00 – 22:00
Adresse: Vågsallmenningen 1, 5014 Bergen
Kontakt: +47 41 38 31 00 eller send oss e-post
Frescohallen er ikke bare et arkitektonisk mesterverk, men også restauranten både tilreisende og bergensere selv besøker for å spise. Hallen, med store hvelvinger i taket, og vegger prydet med imponerende fresker av Axel Revold er verdt turen alene. Frescohallen er for deg som vil spise lunsj midt i Bergen sentrum, med kort vei til Bryggen eller shopping. Eller for dere som vil samles rundt et langbord med venner eller familie til middag. Om kvelden kan du kikke ut av Frescohallens store vinduer, med noe godt i glasset, og ta til deg energien innendørs og utelivet tilgjengelig like utenfor dørene.
Servert med sitron- og agurkvinaigrette
( 7, 3 )
20 g løyrom, servert med rømme, løk, gressløk og surdeigsbrød (Sharing 100 g 1800,-)
( 10, 1, 2 )
Servert med surdeigsbrød og aioli
( 1, 3, 4, 2, 7 )
Servert med hummer, fisk og sesongens grønnsaker
( 1, 3, 7, 10, 9 )
Lettsaltet laks og kveite, Toppe salat, dillmajones og syltede grønnsaker
( 13, 10, 3, 4 )
Saltbakte beter, stekt geitost, plommer, Toppe salat, portvinsvinaigrette, ristede kjerner
( 3, 1 )
Confit av kyllinglår, Toppe salat, sprøtt brød, Fanaost og cæsardressing
( 1, 4, 10 )
Grillet kål og rotgrønnsaker, Toppe salat, spicy honningvinaigrette og urtemajones
( 4, 9, 13 )
Servert med hummer og urter
( 1, 6, 4, 7 )
Grillede primører, grønnkål, trøffel- og potetgrateng, peppersaus
( 1, 3, 9, 13 )
Pommes bistro, syltede grønnsaker, urter, sitron- og kapersvinaigrette
( 2, 4, 10, 11, 1 )
Vår egen burger, servert med cheddar, syltet agurk, salat, tomat og burgerdressing, pommes bistro
( 1, 2, 4 )
Mandelkrem og kanelis
( 1, 4 )
Yoghurt og laurbær
( 1, 2, 4, 15 )
Sjokoladekake og salt toffeesaus
( 1, 4 )
( 7, 1, 3, 2, 11 )
1: melk, 2: hvete, 3: sulfitt, 4: egg, 5: rug, 6: skalldyr, 7: bløtdyr, 8: hasselnøtter, 9: selleri, 10: fisk, 11: soya, 12: sesamfrø, 13: sennep, 14: pistasj, 15: mandel, 16: pekannøtter, 17: cashewnøtter, 18: bygg, 19: lupin, 20: peanøtter, 21: nøtter, 22: soyabønner
Servert med sitron- og agurkvinaigrette
( 7, 3 )
20 g løyrom, servert med rømme, løk, gressløk og surdeigsbrød (Sharing 100 g 1800,-)
( 10, 1, 2 )
Servert med surdeigsbrød og aioli
( 1, 3, 4, 2, 7 )
Dill, sennep, eple og pepperrot
( 4, 10, 3, 13 )
Syltede plommer og rødkål, portvin
( 2, 1, 3, 13 )
Gresskar, chili, tindved
( 10, 1, 4, 7 )
Grillet kål og rotgrønnsaker, salat, spicy honningvinaigrette og urtemajones
( 4, 9 )
Servert med hummer, fisk og sesongens grønnsaker
( 7, 6, 1, 9, 10 )
Servert med hummer og urter
( 6, 2, 1, 4 )
Beter, bacon, rødkål, mandelpotet og hollandés
( 1, 3, 10, 4 )
Grillede primører, grønnkål, trøffel- og potetgrateng, peppersaus
( 1, 3, 9, 13, 4 )
Beter, rødkål, potetterte og kryddersjy
( 1, 4, 10, 11 )
Gresskar, grønnkål, fennikel, potetterte og syrlig kremsaus
( 1, 3, 10, 4 )
Utvalg av oster, utvalg av marmelader
( 1, 2 )
Mandelkrem og kanelis
( 1, 4, 2, 15 )
Yoghurt og laurbær
( 1 )
Sjokoladekake og toffeesaus
( 1, 4 )
( 7, 1, 3, 2, 11 )
1: melk, 2: hvete, 3: sulfitt, 4: egg, 5: rug, 6: skalldyr, 7: bløtdyr, 8: hasselnøtter, 9: selleri, 10: fisk, 11: soya, 12: sesamfrø, 13: sennep, 14: pistasj, 15: mandel, 16: pekannøtter, 17: cashewnøtter, 18: bygg, 19: lupin, 20: peanøtter, 21: nøtter, 22: soyabønner
Frescohallen på Bergen Børs Hotel er en imponerende setting hvor historiske freskomalerier møter moderne eleganse. Her feirer du bryllup, samler storfamilien til jubileum, eller holder større bedriftsarrangement eller julebord.
Vi kan ta imot mindre grupper og opptil 500 gjester til mingling, samt 250 gjester til sittende arrangementer.
Norges nye nasjonalskatt Frescohallen er en del av det spektakulære og historiske bygget til Bergen Børs Hotel og ligger vakkert til på Norges vestkyst. Bygningen ble designet av Franz Wilhelm Schiertz i senklassisistisk stil og bygget i 1861-62. I 1893 la arkitekt Lars Solberg til en ekstra etasje, røde murstein og kleberstein. I dag regnes Bergen Børs som byens viktigste nyrenessansebygning.
Frescohallens høye tak ble malt av Axel Revold i 1921-23 med motiver knyttet til Bergens forretningsliv.
Interiøret i den nye restauranten er designet av Claesson Koivisto Rune, det svenske arkitektfirmaet som står bak K5 i Tokyo og Nobis Hotel i Stockholm.
Restauranten åpnet i 2022 og er raskt blitt et populært sted i Bergen. Sannsynligvis på grunn av Fresco-opplevelsen; glamour fra en svunnen tid kombinert med en moderne sjel. I Frescohallen serveres det mat både dag og kveld. Lokale og ferske råvarer med fokus på sjømat, grillmat og signaturretter som er skapt for å deles. Nyt en god middag mens du lytter til DJ-ens musikk som skaper en avslappet og god atmosfære.
Adresse: Vågsallmenningen 1, 5014 Bergen
Kontakt: +47 41 38 31 00 eller send oss e-post