Frescohallen er en av Norges nasjonale kunstskatter, og i restauranten på Bergen Børs Hotel kan du nyte frokost, lunsj, brunsj, middag eller en drink i den eksklusive baren. Her spiser du til synet av fresker malt av Axel Revold, og utsikt til Bryggen og sjøen utenfor. I ukedagene fylles Frescohallen av gode samtaler og jobblunsjer, og i helgene jazz og energi.

Åpningstider

Frokost:
Mandag – fredag
07:00 – 10:00

Lørdag – søndag
08:00 – 11:00

Lunsj / middag

Mandag – lørdag
12:00 – 22:00
Lunsj til 16:00

Søndag

12:00 – 21:00
Lunsj til 16:00

Bar

Mandag – torsdag
12:00 – 23:00

Fredag – lørdag
12:00 – 00:00

Søndag
13:00 – 22:00

Midt i historiske Bergen sentrum

Frescohallen er ikke bare et arkitektonisk mesterverk, men også restauranten både tilreisende og bergensere selv besøker for å spise. Hallen, med store hvelvinger i taket, og vegger prydet med imponerende fresker av Axel Revold er verdt turen alene. Frescohallen er for deg som vil spise lunsj midt i Bergen sentrum, med kort vei til Bryggen eller shopping. Eller for dere som vil samles rundt et langbord med venner eller familie til middag. Om kvelden kan du kikke ut av Frescohallens store vinduer, med noe godt i glasset, og ta til deg energien innendørs og utelivet tilgjengelig like utenfor dørene.

Vår lunsjmeny

LUNSJ

  • AVOKADO- OG BURRATASALAT

    Salat fra Toppe gård, tomater, pesto og ristede kjerner

    ( 1, 8 )

    295,-
  • TATAKISALAT MED AURORA-LAKS

    Salat fra Toppe gård, avokado, granateple og mangodressing

    ( 10 )

    295,-
  • CÆSARSALAT

    Jospergrillet kylling, brødkrutonger og bacon. Salat fra Toppe gård og cæsardressing

    ( 1, 2, 4 )

    345,-
  • SKAGENSMØRBRØD

    Reker, agurk, rogn og dill

    ( 2, 6, 10 )

    255,-
  • AVOKADOTOAST MED EGG

    Trøffelkremost, karse og pesto

    ( 1, 2, 4, 5, 8 )

    235,-
  • FRESCOS BACON CHEESEBURGER

    Frescodressing, dobbel cheddar, bacon og syltet agurk. Serveres med fries. (Kan fås vegetar)

    ( 1, 4 )

    295,-
  • BERGENSK FISKESUPPE

    Med dagens fisk, reker og grønnsaker

    ( 1, 6, 10 )

    275,-
  • HVITVINSDAMPEDE BLÅSKJELL

    Med aioli og fries

    ( 4, 6 )

    275,-
  • HUMMERPASTA

    Hummer, spicy skalldyrsaus, tagliatelle og urter

    ( 6, 1 )

    495,-

DESSERT

  • AFFIGATO

    Vaniljeis og espresso

    ( 1 )

    125,-
  • SORBET FRA KULINARIS

    Med karamellisert hvit sjokolade

    ( 1 )

    175,-
  • SJOKOLADEFONDANT

    Is og bær

    ( 1 )

    185,-
  • NORSKE OSTER

    Surdeigsbrød, rugkjeks og aprikoskompott

    ( 1, 2, 5, 8 )

    345,-

BERGENSVEGGEN 325,-

Skagensmørbrød, avokadosalat med pesto og kjerner. Pai med røkelaks, grønn smoothie og pain au chocolat

( 1, 2, 6, 8, 10 )

VERDENSVEGGEN 325,-

Avokadotoast med trøffelkremost og pesto, avokadosalat og mangodressing. Pai med parmaskinke, grønn smoothie og pain au chocolat

( 1, 2, 8 )

Østers

  • 2 stk

    • 175,-
  • 4 stk

    • 335,-
  • 6 stk

    • 495,-

( 7 )

Kaviar

  • Baerii 30g

    • 995,-

Allergener

1: melk, 2: hvete, 3: sulfitt, 4: egg, 5: rug, 6: skalldyr, 7: bløtdyr, 8: hasselnøtter, 9: selleri, 10: fisk, 11: soya, 12: sesamfrø, 13: sennep, 14: pistasj, 15: mandel, 16: pekannøtter, 17: cashewnøtter, 18: bygg, 19: lupin, 20: peanøtter

Vår middagsmeny

Forretter og småretter

  • GRILLET KAMSKJELL

    Erter, pistasj, eple og kaviar

    ( 6, 8, 10 )

    255,-
  • TATAKI AV AURORA-LAKS

    Salat fra Toppe gård og mangodressing

    ( 10 )

    295,-
  • JORDSKOKKSUPPE

    Trøffelkremost, krutonger og urteolje

    ( 1, 2 )

    225,-
  • KONGEKRABBE LOIN (pr 100 g)

    Urtesmør, salat og surdeigsbrød

    ( 1, 2, 6 )

    495,-

Hovedretter

  • JOSPERGRILLET INDREFILET AV OKSE MED BEARNAISE

    Asparges, padrons og fries

    ( 1, 4 )

    495,-
  • REINSDYRFILET MED MORKELSAUS

    Selleri- og eplekrem, nykål, tyttebær og bakte småpoteter

    ( 1 )

    625,-
  • JOSPERGRILLET AURORA-LAKS

    Blåskjellsaus med asparges og urter, vårprimører og småpoteter

    ( 1, 6, 10 )

    495,-
  • PANNESTEKT PIGGVAR

    Blåskjellsaus med asparges og urter, vårprimører og småpoteter

    ( 1, 6, 10 )

    595,-
  • HUMMERPASTA

    Hummer, spicy skalldyrsaus, tagliatelle og urter

    ( 1, 2, 3, 6 )

    495,-
  • HVITVINSDAMPEDE BLÅSKJELL

    Med aioli og fries

    ( 1, 3, 6 )

    275,-
  • FRESCO’S BACON CHEESEBURGER

    Frescodressing, dobbel Cheddar, bacon og syltet agurk. Servert med fries. (kan fås som vegetar)

    ( 1, 2, 4, 12 )

    295,-

Dessert

  • AFFIGATO

    Vaniljeis og espresso

    ( 1 )

    125,-
  • CRÈME BRÛLÉE

    ( 1, 4 )

    175,-
  • SJOKOLADEFONDANT

    Is og bær

    ( 1 )

    185,-
  • SORBET FRA KULINARIS

    Med karamellisert hvit sjokolade

    ( 1 )

    175,-
  • NORSKE OSTER

    Surdeigsbrød, rugkjeks og aprikoskompott

    ( 1, 2, 5, 8 )

    345,-

3 RETTERS MENY 845,-

  • GRILLET KAMSKJELL

    Erter, pistasj, eple og kaviar

    ( 6, 8, 10 )

  • INDREFILET AV OKSE MED BEARNAISE

    Asparges, padrons og fries

    ( 1, 3, 4 )

  • eller ...

  • JOSPERGRILLET AURORA-LAKS

    Blåskjellsaus med asparges og urter, vårprimører og småpoteter

    ( 1, 6, 10 )

  • SORBET FRA KULINARIS

    med karamellisert hvit sjokoalde

    ( 1 )

Østers

  • 2 stk

    • 175,-
  • 4 stk

    • 335,-
  • 6 stk

    • 495,-

( 7 )

Kaviar

  • Baerii 30g

    • 995,-

Allergener

1: melk, 2: hvete, 3: sulfitt, 4: egg, 5: rug, 6: skalldyr, 7: bløtdyr, 8: hasselnøtter, 9: selleri, 10: fisk, 11: soya, 12: sesamfrø, 13: sennep, 14: pistasj, 15: mandel, 16: pekannøtter, 17: cashewnøtter, 18: bygg, 19: lupin, 20: peanøtter

Om Frescohallen

Norges nye nasjonalskatt Frescohallen er en del av det spektakulære og historiske bygget til Bergen Børs Hotel og ligger vakkert til på Norges vestkyst. Bygningen ble designet av Franz Wilhelm Schiertz i senklassisistisk stil og bygget i 1861-62. I 1893 la arkitekt Lars Solberg til en ekstra etasje, røde murstein og kleberstein. I dag regnes Bergen Børs som byens viktigste nyrenessansebygning.

Frescohallens høye tak ble malt av Axel Revold i 1921-23 med motiver knyttet til Bergens forretningsliv.

Interiøret i den nye restauranten er designet av Claesson Koivisto Rune, det svenske arkitektfirmaet som står bak K5 i Tokyo og Nobis Hotel i Stockholm.

Restauranten åpnet i 2022 og er raskt blitt et populært sted i Bergen. Sannsynligvis på grunn av Fresco-opplevelsen; glamour fra en svunnen tid kombinert med en moderne sjel. I Frescohallen serveres det mat både dag og kveld. Lokale og ferske råvarer med fokus på sjømat, grillmat og signaturretter som er skapt for å deles. Nyt en god middag mens du lytter til DJ-ens musikk som skaper en avslappet og god atmosfære.

Adresse: Vågsallmenningen 1, 5014 Bergen

Kontakt: +47 41 38 31 00 eller send oss e-post

Hold deg oppdatert

Interessert i gode tilbud på overnatting, en bedre middag eller enda bedre konferansefasiliteter? Fortell oss hva du er interessert i, og vi sender deg relevant informasjon.