HUMMERSUPPE
Servert med hummer, fisk og sesongens grønnsaker
( 1, 6, 7, 9, 10 )
Frescohallen er en av Norges nasjonale kunstskatter, og i restauranten på Bergen Børs Hotel kan du nyte frokost, lunsj, brunsj, middag eller en drink i den eksklusive baren. Her spiser du til synet av fresker malt av Axel Revold, og utsikt til Bryggen og sjøen utenfor. I ukedagene fylles Frescohallen av gode samtaler og jobblunsjer, og i helgene jazz og energi.
Frokost:
Mandag – fredag
07:00 – 10:00
Lørdag – søndag
08:00 – 11:00
Lunsj / middag
Mandag – lørdag
12:00 – 22:00
Lunsj til 15:45
Søndag
15:00 – 22:00
Bar
Mandag – torsdag
12:00 – 23:00
Fredag – lørdag
12:00 – 00:00
Søndag
13:00 – 22:00
Adresse: Vågsallmenningen 1, 5014 Bergen
Kontakt: +47 41 38 31 00 eller send oss e-post
Frescohallen er ikke bare et arkitektonisk mesterverk, men også restauranten både tilreisende og bergensere selv besøker for å spise. Hallen, med store hvelvinger i taket, og vegger prydet med imponerende fresker av Axel Revold er verdt turen alene. Frescohallen er for deg som vil spise lunsj midt i Bergen sentrum, med kort vei til Bryggen eller shopping. Eller for dere som vil samles rundt et langbord med venner eller familie til middag. Om kvelden kan du kikke ut av Frescohallens store vinduer, med noe godt i glasset, og ta til deg energien innendørs og utelivet tilgjengelig like utenfor dørene.
Servert med hummer, fisk og sesongens grønnsaker
( 1, 6, 7, 9, 10 )
Grønne bønner, stilkblomkål, brokkolini, Toppe-salat, sennepsvinaigrette, posjert egg og trøffel
( 3, 13 )
Lettsaltet laks og kveite, sennepsalat, dillmajones og reddik i variasjon
( 3, 4, 10, 13 )
Rå og grillet tomat, Toppe-salat, smuldret geitost, gressløkvinaigrette, urtemajones, ristede kjerner
( 1, 3, 4 )
Confit av andelår, Toppe-salat, grillet løk og purre, hylleblomstvinaigrette, urtemajones
( 4 )
Hummer, spicy skalldyrsaus, tagliatelle og urter
( 1, 6 )
Pommes Bistro, urter, sitron og kapers-vinaigrette
( 1, 4, 10, 11 )
Potetkrem med marg og trøffel, grillet løk og brønnkarse, peppersaus
( 1, 3, 9, 13 )
Vår egen burger, servert med salat, tomat og burgerdressing. Pommes bistro
( 1, 2, 4 )
Friske bær og eple, vaniljesaus
( 1, 4 )
Crumble og marengs
( 1, 2, 4, 8 )
Sjokoladekake og toffee-saus
( 1, 4 )
Servert med sitron og mignonette
( 7, 3 )
Løyrom, servert med rømme, løk, gressløk og surdeigsbrød
( 1, 2, 10 )
Servert med surdeigbrød, sitron og hot sauce
( 1, 2, 3, 6 )
1: melk, 2: hvete, 3: sulfitt, 4: egg, 5: rug, 6: skalldyr, 7: bløtdyr, 8: hasselnøtter, 9: selleri, 10: fisk, 11: soya, 12: sesamfrø, 13: sennep, 14: pistasj, 15: mandel, 16: pekannøtter, 17: cashewnøtter, 18: bygg, 19: lupin, 20: peanøtter, 21: nøtter
Grønne bønner, stilkblomkål, brokkolini, Toppe-salat, sennepsvinaigrette og trøffel
( 3, 13 )
Dill, eple og hylleblomst
( 3, 4, 10 )
Servert med hummer, fisk og sesongens grønnsaker
( 10, 1, 6, 7, 9 )
Reddik, urter, sitron og kapers-vinaigrette
( 10, 1, 11 )
Purreløk og smørsaus
( 10, 1, 7 )
Hummer, spicy skalldyrsaus, tagliatelle og urter
( 1, 6 )
Tomater og fennikel, potetkrem og syrlig kremsaus
( 1, 3, 10 )
Potetkrem med marg og trøffel, grillet løk og brønnkarse, peppersaus
( 1, 3, 9, 13 )
Pommes Bistro, urter, sitron og kapers-vinaigrette
( 1, 4, 10, 11 )
Grillet kål og løk, brønnkarse, ristede kjerner og sandefjordsmør
( 1, 3, 10 )
Utvalg av oster og marmelader
( 1, 2 )
Friske bær og eple, vaniljesaus
( 1, 4 )
Crumble og marengs
( 1, 2, 4, 8 )
Sjokoladekake og toffee-saus
( 1, 4 )
Servert med sitron og mignonette
( 7, 3 )
Løyrom, servert med rømme, løk, gressløk og surdeigsbrød
( 1, 2, 10 )
Servert med surdeigbrød, sitron og hot sauce
( 1, 2, 3, 6 )
1: melk, 2: hvete, 3: sulfitt, 4: egg, 5: rug, 6: skalldyr, 7: bløtdyr, 8: hasselnøtter, 9: selleri, 10: fisk, 11: soya, 12: sesamfrø, 13: sennep, 14: pistasj, 15: mandel, 16: pekannøtter, 17: cashewnøtter, 18: bygg, 19: lupin, 20: peanøtter, 21: nøtter
Norges nye nasjonalskatt Frescohallen er en del av det spektakulære og historiske bygget til Bergen Børs Hotel og ligger vakkert til på Norges vestkyst. Bygningen ble designet av Franz Wilhelm Schiertz i senklassisistisk stil og bygget i 1861-62. I 1893 la arkitekt Lars Solberg til en ekstra etasje, røde murstein og kleberstein. I dag regnes Bergen Børs som byens viktigste nyrenessansebygning.
Frescohallens høye tak ble malt av Axel Revold i 1921-23 med motiver knyttet til Bergens forretningsliv.
Interiøret i den nye restauranten er designet av Claesson Koivisto Rune, det svenske arkitektfirmaet som står bak K5 i Tokyo og Nobis Hotel i Stockholm.
Restauranten åpnet i 2022 og er raskt blitt et populært sted i Bergen. Sannsynligvis på grunn av Fresco-opplevelsen; glamour fra en svunnen tid kombinert med en moderne sjel. I Frescohallen serveres det mat både dag og kveld. Lokale og ferske råvarer med fokus på sjømat, grillmat og signaturretter som er skapt for å deles. Nyt en god middag mens du lytter til DJ-ens musikk som skaper en avslappet og god atmosfære.
Adresse: Vågsallmenningen 1, 5014 Bergen
Kontakt: +47 41 38 31 00 eller send oss e-post