Frescohallen er en av Norges nasjonale kunstskatter, og i restauranten på Bergen Børs Hotel kan du nyte frokost, lunsj, brunsj, middag eller en drink i den eksklusive baren. Her spiser du til synet av fresker malt av Axel Revold, og utsikt til Bryggen og sjøen utenfor. I ukedagene fylles Frescohallen av gode samtaler og jobblunsjer, og i helgene jazz og energi.

Åpningstider

Frokost:
Mandag – fredag
07:00 – 10:00

Lørdag – søndag
08:00 – 11:00

Lunsj / middag

Mandag – lørdag
12:00 – 22:00
Lunsj til 15:45

Søndag

15:00 – 22:00

Bar

Mandag – torsdag
12:00 – 23:00

Fredag – lørdag
12:00 – 00:00

Søndag
13:00 – 22:00

Adresse: Vågsallmenningen 1, 5014 Bergen

Kontakt: +47 41 38 31 00 eller send oss e-post

Midt i historiske Bergen sentrum

Frescohallen er ikke bare et arkitektonisk mesterverk, men også restauranten både tilreisende og bergensere selv besøker for å spise. Hallen, med store hvelvinger i taket, og vegger prydet med imponerende fresker av Axel Revold er verdt turen alene. Frescohallen er for deg som vil spise lunsj midt i Bergen sentrum, med kort vei til Bryggen eller shopping. Eller for dere som vil samles rundt et langbord med venner eller familie til middag. Om kvelden kan du kikke ut av Frescohallens store vinduer, med noe godt i glasset, og ta til deg energien innendørs og utelivet tilgjengelig like utenfor dørene.

Vår lunsjmeny

SMÅRETTER

  • HUMMERSUPPE

    Servert med hummer, fisk og sesongens grønnsaker

    ( 1, 6, 7, 9, 10 )

    320,-

SALATER

  • GRØNNSAKSSALAT

    Grønne bønner, stilkblomkål, brokkolini, Toppe-salat, sennepsvinaigrette, posjert egg og trøffel

    ( 3, 13 )

    285,-
  • TATAKISALAT

    Lettsaltet laks og kveite, sennepsalat, dillmajones og reddik i variasjon

    ( 3, 4, 10, 13 )

    305,-
  • TOMATSALAT

    Rå og grillet tomat, Toppe-salat, smuldret geitost, gressløkvinaigrette, urtemajones, ristede kjerner

    ( 1, 3, 4 )

    285,-
  • ANDECONFITSALAT

    Confit av andelår, Toppe-salat, grillet løk og purre, hylleblomstvinaigrette, urtemajones

    ( 4 )

    305,-

HOVEDRETTER

  • HUMMERPASTA

    Hummer, spicy skalldyrsaus, tagliatelle og urter

    ( 1, 6 )

    495,-
  • KYLLING «SCHNITZEL»

    Pommes Bistro, urter, sitron og kapers-vinaigrette

    ( 1, 4, 10, 11 )

    395,-
  • TØRRMODNET OKSEFILET

    Potetkrem med marg og trøffel, grillet løk og brønnkarse, peppersaus

    ( 1, 3, 9, 13 )

    525,-
  • FRESCO-BURGER

    Vår egen burger, servert med salat, tomat og burgerdressing. Pommes bistro

    ( 1, 2, 4 )

    295,-

DESSERT

  • PAVLOVA

    Friske bær og eple, vaniljesaus

    ( 1, 4 )

    180,-
  • IS OG SORBET

    Crumble og marengs

    ( 1, 2, 4, 8 )

    175,-
  • GATEAU MARCEL

    Sjokoladekake og toffee-saus

    ( 1, 4 )

    185,-

NORSKE STILLEHAVSØSTERS

  • Per stk

    • 85,-
  • 6 stk

    • 450,-
  • 12 stk

    • 890,-

Servert med sitron og mignonette

( 7, 3 )

KALIX LØYROM

  • Én porsjon

    • 385,-
  • Sharing 100 g

    • 1800,-

Løyrom, servert med rømme, løk, gressløk og surdeigsbrød

( 1, 2, 10 )

SNØKRABBEKLØR

  • 3 stk

    • 420,-
  • 6 stk

    • 385,-

Servert med surdeigbrød, sitron og hot sauce

( 1, 2, 3, 6 )

Allergener

1: melk, 2: hvete, 3: sulfitt, 4: egg, 5: rug, 6: skalldyr, 7: bløtdyr, 8: hasselnøtter, 9: selleri, 10: fisk, 11: soya, 12: sesamfrø, 13: sennep, 14: pistasj, 15: mandel, 16: pekannøtter, 17: cashewnøtter, 18: bygg, 19: lupin, 20: peanøtter, 21: nøtter

Vår middagsmeny

Småretter

  • GRØNNSAKSSALAT

    Grønne bønner, stilkblomkål, brokkolini, Toppe-salat, sennepsvinaigrette og trøffel

    ( 3, 13 )

    195,-

FORETTER

  • MODNET KVEITE-CARPACCIO

    Dill, eple og hylleblomst

    ( 3, 4, 10 )

    295,-
  • HUMMERSUPPE

    Servert med hummer, fisk og sesongens grønnsaker

    ( 10, 1, 6, 7, 9 )

    320,-
  • GRILLET TØRRMODNET KALV«TATAKI»

    Reddik, urter, sitron og kapers-vinaigrette

    ( 10, 1, 11 )

    280,-
  • KAMSKJELL «JOSPER»

    Purreløk og smørsaus

    ( 10, 1, 7 )

    320,-

HOVEDRETTER

  • HUMMERPASTA

    Hummer, spicy skalldyrsaus, tagliatelle og urter

    ( 1, 6 )

    495,-
  • KVEITE

    Tomater og fennikel, potetkrem og syrlig kremsaus

    ( 1, 3, 10 )

    475,-
  • TØRRMODNET OKSEFILET

    Potetkrem med marg og trøffel, grillet løk og brønnkarse, peppersaus

    ( 1, 3, 9, 13 )

    525,-
  • KYLLING «SCHNITZEL»

    Pommes Bistro, urter, sitron og kapers-vinaigrette

    ( 1, 4, 10, 11 )

    395,-
  • AURORA-LAKS

    Grillet kål og løk, brønnkarse, ristede kjerner og sandefjordsmør

    ( 1, 3, 10 )

    445,-

DESSERT

  • OSTETALLERKEN

    Utvalg av oster og marmelader

    ( 1, 2 )

    345,-
  • PAVLOVA

    Friske bær og eple, vaniljesaus

    ( 1, 4 )

    180,-
  • IS OG SORBET

    Crumble og marengs

    ( 1, 2, 4, 8 )

    175,-
  • GATEAU MARCEL

    Sjokoladekake og toffee-saus

    ( 1, 4 )

    185,-

3 RETTERS MENY 895,-

  • HUMMERSUPPE - OKSEFILET - GATEAU MARCEL

NORSKE STILLHAVSØSTERS

  • Per stk

    • 85,-
  • 6 stk

    • 450,-
  • 12 stk

    • 890,-

Servert med sitron og mignonette

( 7, 3 )

KALIX LØYROM

  • Én porsjon

    • 385,-
  • Sharing 100 g

    • 1800,-

Løyrom, servert med rømme, løk, gressløk og surdeigsbrød

( 1, 2, 10 )

SNØKRABBEKLØR

  • 3 stk

    • 420,-
  • 6 stk

    • 385,-

Servert med surdeigbrød, sitron og hot sauce

( 1, 2, 3, 6 )

Allergener

1: melk, 2: hvete, 3: sulfitt, 4: egg, 5: rug, 6: skalldyr, 7: bløtdyr, 8: hasselnøtter, 9: selleri, 10: fisk, 11: soya, 12: sesamfrø, 13: sennep, 14: pistasj, 15: mandel, 16: pekannøtter, 17: cashewnøtter, 18: bygg, 19: lupin, 20: peanøtter, 21: nøtter

Om Frescohallen

Norges nye nasjonalskatt Frescohallen er en del av det spektakulære og historiske bygget til Bergen Børs Hotel og ligger vakkert til på Norges vestkyst. Bygningen ble designet av Franz Wilhelm Schiertz i senklassisistisk stil og bygget i 1861-62. I 1893 la arkitekt Lars Solberg til en ekstra etasje, røde murstein og kleberstein. I dag regnes Bergen Børs som byens viktigste nyrenessansebygning.

Frescohallens høye tak ble malt av Axel Revold i 1921-23 med motiver knyttet til Bergens forretningsliv.

Interiøret i den nye restauranten er designet av Claesson Koivisto Rune, det svenske arkitektfirmaet som står bak K5 i Tokyo og Nobis Hotel i Stockholm.

Restauranten åpnet i 2022 og er raskt blitt et populært sted i Bergen. Sannsynligvis på grunn av Fresco-opplevelsen; glamour fra en svunnen tid kombinert med en moderne sjel. I Frescohallen serveres det mat både dag og kveld. Lokale og ferske råvarer med fokus på sjømat, grillmat og signaturretter som er skapt for å deles. Nyt en god middag mens du lytter til DJ-ens musikk som skaper en avslappet og god atmosfære.

Adresse: Vågsallmenningen 1, 5014 Bergen

Kontakt: +47 41 38 31 00 eller send oss e-post

Hold deg oppdatert

Interessert i gode tilbud på overnatting, en bedre middag eller enda bedre konferansefasiliteter? Fortell oss hva du er interessert i, og vi sender deg relevant informasjon.