Boutiquehotellet er lite og intimt, med behagelige fellesområder hvor du kan slappe av. Bor du på Villa Terminus overnatter du i historiske omgivelser, samtidig som du er i nærkontakt med byens puls.

Beliggenhet

Hotellet ligger sentralt til like ved jernbanestasjonen i Bergen og Bystasjonen. Det er kort vei til kollektivtrafikk som Flybuss og Bybane. Taxiholdeplass er rett over veien. Nærmeste parkeringshus er ByGarasjen. Det er gangavstand til byens mange attraksjoner.

Adresse: Zander Kaaes gate 6, 5015 Bergen

REISEN HIT

Fra Flesland: Bybane til Nonneseter. Gåavstand 100 meter. Flybuss til Bystasjonen. Gåavstand 300 meter.

Fra Bergen Jernbanestasjon: Gåavstand 50 meter.

Fra Strandkaiterminalen: Gåavstand 1 km. Taxiholdeplass på kaiområdet.

Fra Hurtigruteterminalen:  Gåavstand 1,6 km. Taxi ved bestilling. Bergen Taxi tlf.nr. 07000.

Med bil: Parkering i ByGarasjen. Våre gjester får 15% rabatt.

Våre fasiliteter

Mat og drikke:

På Grand Hotel Terminus, som ligger vegg-i-vegg med Villa Terminus, kan forfriskninger og god mat nytes i unike omgivelser i Bar Amundsen. På menyen er det blant annet stenovnsbakt pizza, spennende småretter, middag og fristende desserter.

Uteområde:

Vakker hage på to mål for avslapning. Her er det også mulig å arrangere private hagefester og ulike bedriftsarrangement.

Konferanse- og selskapslokaler:

Villastuene er hyggelige og hjemmekoselige rom med mulighet for ulike arrangement, som aperitiff, selskap eller kokkekurs. I tillegg kan søsterhotellet Grand Hotel Terminus være ditt vertskap for nær sagt alle slags arrangementer. Alt fra koselige familiesamlinger til store konferanser.

Treningsrom:

Det er mulig å benytte treningsrom inne på Grand Hotel Terminus. Det er åpent hele døgnet og gratis for våre gjester.

Servicetilbud

Innsjekk: Fra kl. 15:00 på Grand Hotel Terminus.

Utsjekk: Innen kl. 12:00 på Grand Hotel Terminus.

Frokost: Frokost er inkludert og serveres i Brasseriet i 1. etg. på Grand Hotel Terminus.

Mandag–fredag: 06:45–10:00

Lørdag–søndag: 06:45–10:30

Bagasjerom: Tilgjengelig på Grand Hotel Terminus hele døgnet.

Trådløst internett: Gratis trådløst internett over hele hotellet.

Minibar på rommet

Kjæledyr: Kjæledyr: Hund og katt tillatt etter avtale.

Aviser og kaffe/te: Gratis utlån av aviser, magasiner og bøker i Villastuene/biblioteket. Våre gjester er også velkommen til å forsyne seg meg kaffe og te.

Servicerom: Servicerom med blant annet vannkoker, vask/tørk av klær, strykejern og strykebrett med mer i 2. etg. på Grand Hotel Terminus.

Hotellets historie

Villa Terminus historie startet allerede i 1769, da Zander Kaaes Stiftelse ble opprettet av bergenseren Alexander Zander” Kaaes. Stiftelsens “hjem”, Villa Terminus, ble tegnet av Joachim Reichborn. Huset var opprinnelig et hjem for eldre trengende, og bygget hadde den gangen en rikt utformet ark i rokokkostil.

Gjennom tidene har huset blitt tegnet om og har vært hjem for flyktninger, eldre og studenter. Bygget ble ansett for å være så viktig for byen at det ble fredet allerede i 1927.

Villaen har vært eid av Zander Kaaes stiftelse i 250 år, men ble i 2012 kjøpt av Grand Hotel Terminus med ambisjon om å gi bygningen nytt liv.

I 2016 stod Villa Terminus klar, og bygningen ble restaurert med omtanke og respekt for historien. Boutiquehotellet er i barokkstil og har håndplukket interiørdesign i verdensklasse.

Praktisk å vite

Kontakt: +47 55 21 25 00

Resepsjon: Resepsjonen på Grand Hotel Terminus er døgnåpen.

Barneseng: Vi har barnesenger tilgjengelig.

Bevegelseshemmede: Hotellet er ikke tilrettelagt for rullestolbrukere. Det har ikke vært mulig å gjøre bygget universelt tilgjengelig på grunn av vernestatusen.

Røyking: Hotellet er helt røykfritt innendørs. Det er egne områder hvor våre gjester kan røyke utendørs. Røyking på hotellrom eller andre innendørs fellesområder vil føre til et gebyr på minimum 1 500 kr.

Bysykler: Det er utlån av bysykler like ved hotellet, i samme gate.

Parkering: Nærmeste parkeringshus er ByGarasjen, hvor våre gjester får 15% rabatt, og Grieg Parkeringshus, hvor våre gjester får 30% rabatt ved stempling av billett i resepsjonen.

Hold deg oppdatert

Interessert i gode tilbud på overnatting, en bedre middag eller enda bedre konferansefasiliteter? Fortell oss hva du er interessert i, og vi sender deg relevant informasjon.

Kontaktinformasjon - Villa Terminus

Vi er alltid her for å hjelpe deg!

Booking: booking@grandterminus.no
Telefon: +47 55 21 25 00
Adresse: Zander Kaaes gate 6, 5015 Bergen