OSTRAS (AL NATURAL O CON GEL DE LIMA Y JALAPEÑO)
Østers (naturell eller med lime- og jalapeñogelé)
( 7 )
På Fresquito inviterer vi til et alternativt julebord fylt med farger, smaker og stemning fra Spania og Sør-Amerika.
Med kokk fra gastronomiske Cádiz gir nyheten Fresquito deg en eksplosjon av ekte og autentiske spanske smaker - rett til bordet ditt. Restauranten ligger vegg i vegg med Frescohallen – med utgang til Fisketorget og shopping.
Tirsdag – fredag: 15:00 – 00:00
(kjøkkenet stenger 22:00)
Lørdag: 13:00 – 00:00
(kjøkkenet stenger 22:00)
Stengt søndag og mandag
Kontakt: + 47 413 83 100
Kontakt Giovanni + 47 959 35 870
Østers (naturell eller med lime- og jalapeñogelé)
( 7 )
Burrata-salat med pesto, cherrytomater og kandisert pære
( 1, 3, 21 )
Planke med spekekjøtt og brød med aioli
( 2, 3, 4 )
Planke med et utvalg håndverksoster med kvede- og fikensyltetøy og surdeigsfocaccia
( 1, 2, 3, 21, 23 )
Patatas bravas med aioli
( 1, 2 )
Håndskåret ibéricoskinke
( 2, 3 )
Hvitløksreker
( 3, 6 )
Grillet blekksprut med potetkrem og røkt paprika-aioli
( 1, 2, 3, 4, 7 )
Tempurafisk med estragonmajones og nori
( 2, 3, 4, 10 )
Høstris med gresskar, sopp, gorgonzola og sprøstekt ris
( 9 )
Torsk med piquillo- og pil pil-saus
( 1, 3, 4, 10 )
Friterte kyllingklubber med pebre-saus
( 2, 3, 4 )
Iberisk svinekjakestuing med kandisert sopp
( 2, 3, 9 )
Oksehale med trøffelpotetpuré og sprø gulrøtter
( 1, 3, 9 )
Marinert lammespyd med grønnsaker
( 3, 9 )
Gratinert biff med trøffel og paprikamajones
( 1, 3, 4, 9 )
Ostekake med vaniljeiskrem og røde bær
( 1, 2, 4, 15, 21 )
Pære- og safranmousse med kastanjetoffee
( 1, 2, 15, 21 )
Tres leches-kake med karamellisert melk
( 1, 2, 4 )
1: melk, 2: hvete, 3: sulfitt, 4: egg, 5: rug, 6: skalldyr, 7: bløtdyr, 8: hasselnøtter, 9: selleri, 10: fisk, 11: soya, 12: sesamfrø, 13: sennep, 14: pistasj, 15: mandel, 16: pekannøtter, 17: cashewnøtter, 18: bygg, 19: lupin, 20: peanøtter, 21: nøtter, 22: soyabønner, 23: bokhvete, 24: pinjekjerne, 25: valnøtt, 26: havre
Pintxos og tapas er ikke samme sak. Tapas ble til allerede i middelalderen og ble ofte servert som en liten snack til det du hadde i glasset. Tapas er gjerne mindre porsjoner av en rett, der det handler mer om mengden enn hva som serveres.
Pintxos (uttales «pinchos») er nyere og kom til Baskerland i Nord-Spania på 1930-tallet. «Pinxtos» kommer fra ordet «å stikke», og er tradisjonelt en brødbit med noe godt oppå, holdt sammen av en tannpirker eller lignende. De spises vanligvis i barer eller tavernaer som en liten matbit, i selskap med venner eller slektninger; dermed har de en sterk sosialiserende komponent. Pintxos er et kulinarisk, sosialt og kulturelt fenomen og er blitt et sterkt symbol på Baskerland og særlig Donostia/San Sebastián.
Gilda med ansjos i eddik, piparra- og piquillo-chili, oliven og vaktelegg
( 3, 4, 10 )
Potet-tortilla med chorizokrem
( 2, 4 )
Kroketter av ibericoskinke med basilikum
( 1, 2, 4 )
Krokett med geitost og tomatsyltetøy
( 1, 2, 4 )
Crispy biff tartar med blomkål og mynte
( 2, 3, 4, 11, 13, 21 )
Parmesanskum, sopp og hasselnøtter
( 1, 8 )
Taco med marinert laks, avokadomajones og chiliolje-smuler
( 2, 3, 4, 10, 11 )
Liten sandwich med fritert blekksprut, svart hvitløksaioli og lime
( 2, 3, 4, 7 )
Sandwich med langtidsstekt kjøtt, karamellisert løk og piquillo-chili
( 1, 2, 3, 11 )
Tunfisktartar, krydret majones og soyasaus
( 1, 2, 3, 4, 10, 11, 13 )
Sobrasada-pølse med geitost og honning
( 1, 2, 3 )
Gratinert sopp med hvitløk
( 1, 9 )
1: melk, 2: hvete, 3: sulfitt, 4: egg, 5: rug, 6: skalldyr, 7: bløtdyr, 8: hasselnøtter, 9: selleri, 10: fisk, 11: soya, 12: sesamfrø, 13: sennep, 14: pistasj, 15: mandel, 16: pekannøtter, 17: cashewnøtter, 18: bygg, 19: lupin, 20: peanøtter, 21: nøtter, 22: soyabønner, 23: bokhvete, 24: pinjekjerne, 25: valnøtt, 26: havre
Fresquito er en tapasbar og restaurant for deg som er glad i det spanske kjøkken, Sør-Amerikas kulinariske tradisjoner, god vin, cocktails og musikk. På kjøkkenet står kokk Cristian Ponce, som har lang erfaring fra restauranter i Cádiz på sørkysten av Spania. Han har tatt med seg lokale spesialiteter som pescaíto frito (fritert fisk) og tapas, og han har bygget en meny som også baserer seg på fersk sjømat.
Det er restaurantsjef Giovanni Sánchez som står bak Fresquito, og det er stor sannsynlighet for at du møter Gio i døren – både for en klem, ypperlig service og personlige anbefalinger når det gjelder både mat og drikke.
«Hos meg kan du ikke reservere bord. Jeg vil at det skal være kø og spenning i gaten utenfor. Og at alle skal ha mulighet til å spise her», sier han selv.
Restauranten ligger vegg i vegg med Frescohallen på Bergen Børs Hotel, og åpnet i mars 2024. Nyheten Fresquito har dermed også åpnet dørene som gir direkte tilgang til både Vågsallmenningen, Fisketorget og Vågen.