Her har vi satt sammen en meny som gjør ære på det beste av Vestlandets råvarer. Kamskjell med klassisk godt tilbehør er et selvsagt valg for oss. Ytrefilet av lam er et eksklusivt produkt som kjøkkensjefen vår setter stor pris på – nå er den her! En duo på smaksrike Hardangerepler i kombinasjon med kremost, sitron og kanel vil få fram smilet til enhver matelsker.
PANNESTEKTE KAMSKJELL
med hvit tomatsaus, tørkede cherrytomater,
brent purre og gressløkolje.
MØRBRAD AV LAM
med timian og hvitløk, pastinakkpuré,
gulrot, syltede beter, brokkoli,
fløtepoteter og timianglace.
EPLE OG YOGHURT
Eplekompott med crumble, marengs og
yoghurtsorbet.
Norske kortreiste råvarer fusjonerer her med klassikere fra Asia og Europa. Fersk laks fra Frøya kombineres med spennende smaker fra Østen. Rosastekt andebryst med lukt og smaksnyanser som tar deg til østens eksotiske matkultur. Dette blir etterfulgt av en «drøm» av søte fristelser.
SPEKET LAKS FRA SOTRA
med pepperotkrem, ørretrogn og soya,
taresalt, eple, dill og agurk..
KRYDDERSTEKT ANDEBRYST
med hjemmelaget rødkål, syrlig søtpotet,
grillet pastinakk, grønn asparges og
krydderglace.
MØRK SJOKOLADE NEMESIS
med marinerte kirsebær, mangosorbet og
sjokoladechrunch.
Fantastiske råvarer som norske bønder elsker å dyrke og holde. Her satt sammen til en meny kjøkkenet mener smaker av norsk gårdsdrift. Santa Kristina-skinke lages etter samme prinsipp og med like stort omhu som den verdenskjente Parmaskinken, og smaken er minst like god. Fersk oksefilet fra norske bønder serveres med tradisjonelle grønnsaker etterfulgt av en søt hyllest til Vestlandets tradisjonsrike bærprodusenter.
SPEKESKINKE FRA ØSTERDALEN
Tynnskåren vellagret norsk spekeskinke
serveres med tomat og gressløkvinaigrette,
bakt fiken, ristede gresskarkjerner,
estragonmajones og karsesalat.
NORSK INDREFILET AV OKSE
med søtpotetpuré, brokkoli og gulrot, ristet
kongeøsterssopp og marinert grønnkål,
ovnsbakte småpoteter og rødvinsglace.
YOGHURT OG VANILJE PANNACOTTA
Pannacotta på yoghurt tilsmakt vanilje,
havre og honningcrumble. Syrlig jordbærsorbet
Ferske råvarer og perfekte smakssammensetninger er utgangspunktet for denne menyen. Glasert kongekrabbe med varme smaker fra Asia. Norsk kalvefilet kombinert med italienske smaker er også en rett som jeg setter på øverste hylle. Sitronterte er en syrlig og frisk avslutning på måltidet. Denne blir servert med biscotti og en fløyelsmyk hasselnøttiskrem.
CEVICHE AV KVEITE
Soya og mangosjy, lakserogn, syltede
rødbeter, jordskokkpuré og jordskokkchips.
KALVEFILET
med selleri-duo, syltet rødløk, asparges,
glasert gulrot, småpoteter og trøffelsaus.
HVIT SJOKOLADE
Kremost og hvit sjokolademousse med
bringebær fra Lærdal og rabarbrasorbet.
Hvis selskapet ønsker fisk til hovedrett, kan vi tilby:
KVEITEFILET
med gulrotpuré og glasert gulrot, smørstekt
blomkål, grønnkål, småpoteter med persille
og rødvinsglace.
MENY 1
ASPARGES OG BETER
Smørdampet asparges og syltede beter med
solegg, fersk ost og urtesalat.
NØTTESTEK
med pastinakk og gulrot, smørdampet
brokkolini, sauce vierge og urtemarinerte
amadinepoteter.
DESSERT
MENY 2
KREMET JORDSKOKKSUPPE
med urteolje og sprø chips.
GRILLET SELLERIBIFF OG BLOMKÅL
med kikertsalat, søtpotetpuré, sautert grønnkål, amadinepoteter og kremet steinsoppsaus.
DESSERT
Kontakt booking på booking@debergenske.no for priser.