Meny

De aller beste fotturene i Bergen: – Helt fantastisk utsikt

På få minutter kan du komme deg fra hotelldøren til Bergens tak – toppen av Fløyen. Hovmester Inger gir deg sine best tips til panoramautsikt over Bergen sentrum, fjell og fjorder. 

– Jeg liker veldig godt å gå i naturen, og Bergen med sine syv fjell har veldig mye å by på der, sier Inger Myren. 

 

Fløibanen – byens største attraksjon 

Hun jobber for De Bergenske og er hovmester på tradisjonsrike Grand Hotel Terminus. Det klassiske hotellet, kjent for førsteklasses gjestfrihet, ligger i Bergen sentrum og bare få minutters gange unna nedre stasjon på Fløibanen. Kabelbanen er en av de største attraksjonene i byen og har vært i drift helt siden 1918. Vognene Rødhette og Blåmann har fått sine navn fra eventyrverdenen. 

– Fløyen er et av mine favorittsteder, sier Inger og smiler.  

Mange turstier å velge mellom 

– Du får fantastisk utsikt over fjord og fjell på toppen, og naturen er svært vakker. Det er også mange forskjellige stier å velge mellom, så du kan fint få til både kortere turer eller en lang dagstur hvis du ønsker det, fortsetter den sporty hovmesteren.  

Banen til toppen av Fløyen tar bare 6-8 minutter. For Inger tar det ikke lang tid fra hun går ut døren på arbeidsplassen Grand Hotel Terminus, til hun står på Bergens tak. Her er det nærmest endeløst med alternativer.  

Spør på hotellet ditt om gode turtips, eller følg Ingrids favoritturer.

Her er tre av de beste og bynære turene i Bergene:  

Inger-wide-smiling-wide

Fløyen – for hele familien 

Ingrids favorittsted i Bergen er like populært for turister som bergensere selv. Fjellet ligger 320 meter over havet, og turen passer for alle. Du kan enten ta Fløibanen opp, eller gå langs tursti til toppen – som tar en til to timer. På Fløyen finner du en miks av skogkledde stier, åpne sletter, til fantastisk utsikt over byen og fjordene. Du finner også kafeer, lekeplass og suvenirbutikk på toppen. 

Ulriken – for deg som vil på den høyeste toppen 

Ulriken er det høyeste av de syv fjellene rundt Bergen, med sine 643 meter over havet. Du kommer deg enkelt til toppen med Ulriksbanen på cirka syv minutter. På toppen har du et fantastisk utgangspunkt for en 10 minutters gåtur, eller legge opp til en heldagstur. Det er godt merkede stier og informasjon.  

DeBergenskeHovedfilm_16-9_reskalert.00_00_57_08.Still004_xd6q7x

Vidden – for minnerike instagram-bilder 

Dette er det åpne fjellplatået mellom Ulriken og Fløyen. Start gjerne fra Ulriken og avslutt på Fløyen (eller omvendt – alt er mulig). Turen tar cirka fem timer og mobilen vil gå varm for å knipse instamoments underveis!  

God tur til Bergens topper! 

Se og les mer om De Bergenske her – en familie av hoteller og serveringssteder i Bergen 

Hold deg oppdatert

Interessert i gode tilbud på overnatting, en bedre middag eller enda bedre konferansefasiliteter? Fortell oss hva du er interessert i og vi sender deg relevant informasjon.