Her bør du sikre deg bord for å feire 17. mai 

– Feiringen og festen på 17. mai bør definitivt skje hos De Bergenske, sier hotelldirektør Kjetil Smørås.  

Det nærmer seg årets store folkefest, og hvis du ikke har booket bord ennå, inviterer vi deg til en unik og tradisjonsrik feiring fylt med glede, tradisjoner og fellesskap.  

– Vi har en lang tradisjon med 17. mai-feiringer, og hos oss får du sjelen, karakteren og den ekte bergenske 17. mai-opplevelsen, sier Kjetil.

Dette skjer hos oss på 17. mai: 

Grand Hotel Terminus – for de store begivenhetene

Hotellet er kjent for å være samlingspunktet for de store begivenhetene og festene i livet – og skaper rammene for stundene du husker i lang tid. 17. mai er intet unntak. Grand Hotel Terminus inviterer derfor til stemningsfull frokost og lunsjbuffet på nasjonaldagen.

Book frokost her og her kan du sikre deg bord til lunsj

Frescohallen – folkefest fra morgen til kveld 

Her feires 17. mai for de som har lyst til å sitte i verdens vakreste restaurant og oppleve en pulserende stemning. Du kan reservere bord for frokost, lunsj eller middag.

Book her 

Matbaren Zander K – moderne og sentral fest 

Her feires nasjonaldagen med god beliggenhet, uformell stemning og tradisjonell frokost. Book her 

Grand Bergen – midt i hjertet av Bergen 

Selskapslokalene på Ole Bulls plass kjennetegnes av eleganse og tradisjon. På Grand Bergen serveres frokost og lunsj, med et koldtbord som inneholder alt du forbinder med 17. mai. Ta med barn, venner og familie.

Send forespørsel her 

Frokost er nå fullbooket, men vi har plasser igjen til lunsj.

Fresquito – for byens beste beliggenhet

En pulserende stemning fra morgen til kveld. Fresquito har Bergens beste beliggenhet, med den beste utsikten til 17. mai–toget og folkefesten. Ta kontakt med oss her: 959 35 870

Engen bar & restaurant 

Engen har fortsatt ledig plass for frokost på 17. mai. Dette er restauranten til kokken Adam Bjerck, og her kan du reservere bord
Frokost er nå fullbooket på Engen.

Bjerck bar & restaurant 

Bjerck er fullbooket på 17. mai, men dette er stedet for bytur med gjengen, feiring med familien, date med kjæresten eller bare spenning? Her kan du booke bord 

Bergen kan 17. mai  

De Bergenske består av fem hotell sentralt i Bergen sentrum, i tillegg til en rekke restauranter og barer. Noen av disse er allerede fullbooket for den store dagen, men det er fortsatt ledige bord på historiske Frescohallen for frokost, lunsj og middag. På Zander K Hotel kan du spise frokost med familie og venner, eller samle en stor gjeng for en tradisjonsrik morgen i selskapslokalene på Grand Bergen. 

– Uansett hvor du spiser hos oss, får du de beste råvarene. Vi feirer nasjonaldagen med alt fra klassisk koldtbord, røkelaks, eggerøre, fenalår, til 2-retters menyer, sier Kjetil og understreker at Bergen virkelig er byen som kan 17. mai best:  

– Bergen er intimt, det er stort engasjement rundt nasjonaldagen og virkelig årets happening. Bergen har også lange tradisjoner, som buekorps, og vi feirer med lidenskap!

Hva skjer i Bergen på 17. mai? Her finner du fullt program

17. mai i Bergen 2024

Aktuelt

Grand Hotel Terminus – for de store begivenhetene

Hotellet er kjent for å være samlingspunktet for de store begivenhetene og festene i livet – og skaper rammene for stundene du husker i lang tid. 17. mai er intet unntak.

17. mai-frokost på Zander K Hotel

Vi håper vi kan være med å bidra til en god start på nasjonaldagen – både barn og voksne er velkommen.

17. mai-frokost eller -lunsj på Grand Bergen

Vi serverer tradisjonell frokost- og lunsjbuffé med blant annet rømmegrøt, røkelaks, eggerøre, spekemat, og en nydelig kakebuffé. Velkommen til både store og små.

Feire fra morgen til kveld i Frescohallen

Vi feirer den norske tradisjonen med smakfulle retter som passer perfekt på nasjonaldagen. I Frescohallen er det energisk stemning fra tidlig morgen til sent på kveld. Ta med venner eller familie og spis frokost, lunsj eller middag hos oss på 17. mai. 

Aktuelt

Dette skjer i Bergen på 17. mai

Her får du full oversikt over hva som skjer i Bergen på nasjonaldagen, fra morgen til kveld.

Engen restaurant & bar

Vi er dessverre fullbooket på 17. mai. Book gjerne bord hos oss på en annen dato, og nyt Engens gode og kortreiste råvarer.

Bjerck – restaurant & bar

Vi er dessverre fullbooket på 17. mai, men besøk gjerne en av våre andre restauranter for frokost, lunsj og middag.