De grønne stedene i Bergen som gir deg zen

– Muséhagen er stedet jeg vil anbefale alle, sier Yngve Hansen, vaskekte bergenser og brand concept-ansvarlig i De Bergenske.

Yngve er født og oppvokst i Bergen og har jobbet med utvikling av hoteller i mange år. Uten å ville avsløre navn, har han vartet opp kjente artister, skuespillere, idrettsfolk og statsoverhoder fra store deler av verden. Som bergensere flest klarer han sjelden å dy seg for litt kjærlig småerting rettet mot østlendingene.

– Den kulturinteresserte delen av Norge, befinner seg i Bergen, slår blide Yngve fast. Stikket mot hovedstaden i øst ledsages av et glimt i øyet og en en varm latter.

Muséhagen er stedet jeg vil anbefale alle

- Yngve Hansen

YNGVES INSIDER-TIPS

Han har tittelen brand concept-ansvarlig i De Bergenske, som er en familie av hoteller og serveringssteder i Bergen. Og med en rolle som er ansvarlig for å bevare merkevarenes konsepter og deres visuelle uttrykk, så har Yngve særlig god oversikt over hva som rører seg i kulturverdenen og hva som er verdt å oppleve.

Og hva er da Yngves beste insider-tips i Bergen?

– Muséhagen!

– Dette er en utrolig vakker hage, som er en del av Universitetet i Bergen, og stedet jeg vil anbefale alle, insisterer Yngve.

EN BOTANISK PERLE MIDT I BYEN

Muséhagen beskrives som en botanisk perle midt i Bergen sentrum. Her kan du se og lukte over 3000 ulike planter fra hele verden, oppleve tropiske veksthus, koble ut og finne roen.

– Jeg tenker at hvis zen hadde vært et sted, så hadde dette vært ren zen. Muzenhagen, sier Yngve og ler igjen.

For mange forbinder nok Vestlandets hovedstad med fjorder, Bryggen, fjell og et yrende uteliv, men skal du senke skuldrene og finne roen, er det byens grønne parker og lunger du bør oppsøke.

HER ER DE FINESTE PARKENE I BERGEN – SOM GIR DEG “ZEN”:


MUSÉHAGEN
Universitetes botaniske hage hvor du ser planter og blomster fra hele verden.

NYGÅRDSPARKEN
En av de mest kjente parkene i Bergen. En tradisjonsrik park i engelsk landskapsstil, med innsjø og grøntområde.

BYPARKEN
Ligger midt i sentrum og har rosehage og paviljong. Du finner Den nasjonal scene og Festplassen like i nærheten.

NORDNESPARKEN
Lekeplass for barna, utsikt mot sjøen for de voksne og her finner du også Nordnes sjøbad, som er et utendørs oppvarmet 25-meters saltvannsbasseng

GAMLEHAUGEN
Dette er Hans Majestet Kongens offisielle residens i Bergen. Bygningen er eid av staten, og rundt Gamlehaugen ligger det en grønn og frodig park i engelsk utforming. Virkelig verdt en tur – og PS, ta med badetøy om været tillater det.

God tur til de grønne lungene i vestlandets hovedstad!

Se og les mer om De Bergenske her – en familie av hoteller og serveringssteder i Bergen