Hotelldirektør Kjetil: – Restauranten er i verdensklasse

Kjetil Smørås er hotelldirektør for fem sentrale hotell i Bergen sentrum, og flere restauranter. Her er hans topp fem favorittsteder i Bergen.  

I hele 105 år har familien Smørås drevet hotell i Bergen. Som hotelldirektør er det aller viktigste for Kjetil Smørås å legge til rette for gode og autentiske opplevelser i hjembyen, både for de som bor i Bergen og for tilreisende.  

Og da vet Kjetil godt hva som gjelder både for kultur, natur og matopplevelser.  

Her er Kjetil Smørås’ topp fem favorittsteder i Bergen: 

1. Kode – imponerende museum for alle 

Kode ligger midt i Bergen sentrum og består av fire kunstmuseer og tre komponisthjem utenfor bykjernen. Dette er Nordens største museum for kunst, design og musikk. Når Kjetil skal koble av, tar han spesielt turen til Edvard Munch-utstillingen, som består av 100 papirverk og 50 malerier. 

Adresse: Rasmus Meyers allé 7 (Edvard Munch-utstillingen) 

Kjetil Smørås på museet Kode i Bergen sentrum.

2. Grieghallen – for kultur på toppnivå 

Den historiske konserthallen fra 1978 er oppkalt etter den norske komponisten Edvard Grieg. Her bør du følge med på programmet for å se og oppleve alt fra ballett, danseforestillinger og konserter.  

Adresse: Edvard Griegs plass 1 

3. Vågen – god sjømat og historie 

– Når du er i Bergen, må du oppleve nærheten til sjøen. Du må ta deg en spasertur langs Vågen, spise fersk sjømat og se på de historiske bygningene, Fisketorget og nyte den pittoreske atmosfæren, sier Kjetil.  

Her ligger også Bryggen, som er på UNESCOs verdensarvliste. 

Adresse: Bryggen, 5003 Bergen 

  

  • Frescohallen er kåret kåret til verdens beste i kategorien «historiske bygninger» i konkurransen «Restaurant og Bar Design Awards».

  • I Frescohallen spiser du både lunsj ...

  • ... middag og kanskje en drink på kvelden.

4. Frescohallen – historisk restaurant med vin og stemning 

– Jeg må nevne vårt eget sted, Frescohallen. Dette spisestedet er helt i verdensklasse, en restaurant du ikke finner maken til, og som er en del av byens historie. I tillegg ligger Frescohallen rett ved Fisketorget, sier Kjetil.  

Frescohallen finner du på Bergen Børs Hotell, og er en restaurant med lokale råvarer på menyen. Spisestedet har fått internasjonal anerkjennelse for sitt imponerende lokale med fresker malt av den norske maleren og grafikeren Axel Revold. Her går du for bobler, jazz, stemning og god mat! 

Adresse: Vågsallmenningen 1 

Utsikten fra Ulriken er helt fantastisk – både for bergensere og turister.

5. Ulriken – utsikt over fjord og fjell 

– Bergen er jo helt unik med sine fjell, og jeg vil virkelig anbefale Ulriken, med den helt nye Ulriksbanen, sier Kjetil.  

Ulriken er det høyeste av fjellene rundt Bergen, og her får du imponerende utsikt over byen og de omkringliggende fjellene og fjordene. 

Adresse: Haukelandsbakken 40 

God tur til Bergens fjell, restauranter og kulturopplevelser! 

Få mer inspirasjon her

Mat og drikke

Sushikokken som ble bergtatt av Bergen

Sergey Pak skulle bare være et halvt år i Bergen for å besøke broren. Nå har stjernekokken bodd 13 år i Norge, og han er ikke i tvil; Bergen er byen i hans hjerte, og lidenskapen er japansk mat med råvarer fra Vestlandet.

Mat og drikke

De beste restaurantene i Bergen sentrum

Mat og drikke

Giovanni – den gjestfrie, bergenske gudfaren

Mat og drikke

Fresquito – Bergens livligste sted for spanske smaker