Mat og drikke

Fresquito – Bergens livligste sted for spanske smaker

Med kokk fra gastronomiske Cádiz gir nyheten Fresquito deg en eksplosjon av ekte og autentiske spanske smaker - rett til bordet ditt.  

– Rent.  

Giovanni Sanchez svarer raskt og bestemt. Den nye restauranten til De Bergenske skal ha rene smaker.  

– Vi vil være den klassiske restauranten som tar deg med på en kulinarisk reise gjennom Spania, Portugal, og til og med innom Sør-Amerika og Karibia, sier Giovanni.  

– Menyen vår er en hyllest til det ekte og autentiske. Hvert eneste måltid er en opplevelse. Både når det gjelder kjøtt og fisk, og igjen nevnes ordet «rent»: 

– Si du har et kamskjell, da skal det smake som havet, men med en touch av det klassiske fra de nevnte landene, sier chileneren engasjert.  

Menyen på Fresquito er inspirert av kjøkkenet i Portugal, Spania, Sør-Amerika og Karibia.

Dette er Fresquito 

Giovanni fra Chile er et kjent ansikt i Bergens gater. Han har vært med å bygge og åpne restaurantkonsepter flere ganger tidligere, men Fresquito er stedet han mener skiller seg ut.  

– Denne restauranten er til alle som er glad i mat og drikke og det ekte. I tillegg har vi selvsagt fokus på god service. 

Fresquito ligger midt i Bergen sentrum, med inngang fra Vågsallmenningen og utsikt til Fisketorget og Vågen. Den nye restauranten er plassert vegg i vegg med ærverdige og elegante Frescohallen på Bergen Børs Hotel.   

– Jeg har alltid vært glad i denne historiske bygningen, med karakteristiske detaljer og imponerende fasade. Og nå har vi åpnet noe nytt her for bergensere og besøkende turister i denne vakre byen. 

– Dette er tavernaen som Bergen har manglet.  

Giovanni Sanchez i baren på Fresquito.

Headhuntet kokk fra Spania 

For å bevare det ekte, må det autentiske tas helt inn i kjøkkenet. De Bergenske har derfor ansatt Cristian Ponce, en kokk som kommer fra en restaurantfamilie i Cádiz, på sørkysten av Spania. Byens matkultur er kjent for fersk sjømat og lokale spesialiteter som pescaíto frito (fritert fisk), men også tapasbarer. De tradisjonelle rettene, og hans kulinariske materfaring, har Cristian tatt med seg til byen omgitt av de syv fjell. 

– Jeg hadde hørt om navnet hans fra både restauranter i San Sebastián og andre steder. Maten Cristian lager, er det klassiske Spania, med stolthet. Vi er glad for at han er klar for å gjøre noe nytt og bli med på nye eventyr – her hos oss på Fresquito, sier Giovanni. 

Få mer inspirasjon her

Mat og drikke

Sushikokken som ble bergtatt av Bergen

Sergey Pak skulle bare være et halvt år i Bergen for å besøke broren. Nå har stjernekokken bodd 13 år i Norge, og han er ikke i tvil; Bergen er byen i hans hjerte, og lidenskapen er japansk mat med råvarer fra Vestlandet.

Mat og drikke

De beste restaurantene i Bergen sentrum

Mat og drikke

Giovanni – den gjestfrie, bergenske gudfaren