Meny
Kokk danderer mat

Spisesteder

Ut å spise i Bergen? De Bergenske har et bredt utvalg av restauranter i Bergen sentrum. Du kan velge mellom formelle restauranter til mer uhøytidelige – det som er felles for alle er bruk av kortreiste, gode råvarer.

Restaurant med lyse tre møbler og grønne gardiner.

Matbaren på Zander K

Matbaren på Zander K Hotel er et godt sted å møtes, og er velegnet for en prat, uformelle møter eller arbeidsøkter. Rettene er basert på kortreiste, økologiske råvarer. I baren serveres det økologisk vin og stort utvalg lokalt mikrobrygget øl.

ÅPNINGSTIDER

Mandager–søndager: kl. 1700–2200.

Et par bord med folk på en uteservering ved sjøen.

Kippers Bar & Kafé

Kippers ligger solvendt til på kaikanten, og på fine sommerdager er det en av byens mest populære uterestauranter. Her kan du spise mat tilberedt med hjertet, eller nyte en stille stund med en kopp nybrygget kaffe eller en duggfrisk øl like ute.

ÅPNINGSTIDER

Torsdag–søndag:kl. 1200–2100.

Uterestaurant med saueskinn på stolene.

Logehaven

Logehaven er en helårlig uterestaurant med beliggenhet i hjertet av Bergen. Den Nasjonale Scene, Den blå stein og Torgallmenningen er kun et steinkast unna. Her kan du nyte deilige retter og drikke i lune og uformelle omgivelser.

ÅPNINGSTIDER

Torsdag–søndag: 1200–2200
Mandag–onsdag: Stengt

Tradisjonell restaurant med blomstrede stoler.

Wesselstuen

Wesselstuen ble en del av De Bergenske våren 2020. Om du vil besøke noe ekte, genuint og tradisjonelt bergensk ta turen innom Wesselstuen – midt i Bergen sentrum.

ÅPNINGSTIDER

Tirsdag–lørdag: 1500–2200
Søndag–mandag: Steng

Restaurant med sittegrupper med lyse trebord og brun sofa.

BARE Restaurant

I Michelin-restauranten, Bare Restaurant, serveres flerretters menyer basert på de beste lokale råvarer. De kreative smakene har basis i det nordiske kjøkken og fjordlandskapets ingredienser.

ÅPNINGSTIDER

Midlertidig stengt.

Uformell restaurant med trebord og rustikk interiør.

Bare Vestland

Ned en trapp på Vågsallmenningen, midt i hjertet av Bergen, finner du uformelle og smakfulle Bare Vestland. Her kan du nyte noe av det beste Vestlandet har å by på av kortreist mat, øl og sider.

ÅPNINGSTIDER

Midlertidig stengt.

Vinbar med sittegrupper med røde stoler og ben, samt trebord, og vinskap i bakgrunnen.

Altona Vinbar

På Altona hjelper våre sommelierer deg til å finne vinperler i alle prisklasser. Ta noen glass med vennegjengen? Eller kanskje en date med din utkårede? Den unike atmosfæren i 400 år gamle omgivelser passer for mange ulike settinger og behov.

ÅPNINGSTIDER

Midlertidig stengt.

Historisk whiskybar med interiør i brune toner.

Bar Amundsen

I Bar Amundsen, som er oppkalt etter polarforsker Roald Amundsen, er det vennlige og usnobbete bartendere som møter deg i baren. Stedet er prisbelønnet for sin whiskysamling. I tillegg til god drikke, er det mulig å bestille mat.

ÅPNINGSTIDER

Midlertidig stengt.

Hold deg oppdatert

Interessert i gode tilbud på overnatting, en bedre middag eller enda bedre konferansefasiliteter? Fortell oss hva du er interessert i og vi sender deg relevant informasjon.