Meny
Kokk danderer mat

Spisesteder

Ut å spise i Bergen? De Bergenske har et bredt utvalg av restauranter i Bergen sentrum. Du kan velge mellom formelle restauranter til mer uhøytidelige – det som er felles for alle er bruk av kortreiste, gode råvarer.

Matbaren på Zander K Hotel med grønne gardinger og lysebrune stoler og bord.

Matbaren på Zander K

Matbaren på Zander K Hotel er et godt sted å finne roen, et moderne møtested midt i Bergen sentrum. Lokalet er velegnet for en prat, uformelle møter eller arbeidsøkter. Matbaren tilbyr god kaffe, lunsj og middag. Rettene er basert på kortreiste, økologiske råvarer. På kveldstid kan du hygge deg i baren med økologisk vin og stort utvalg lokalt mikrobrygget øl.

ÅPNINGSTIDER

Mandag–søndag: kl. 1700–2200

Sittegrupper med saueskinn på stolene.

Logehaven / Wesselstuen

Logehaven og Wesselstuen ble en del av De Bergenske denne våren. Stedet er modernisert og ny meny er på plass. Menyen er frisk og spennende – perfekt for dette historiske stedet. Hos oss får dere tradisjonsrike retter med en vri. Velg om du vil nyte mat og drikke i Logehaven – uteservering med lune og rolige omgivelser midt i Bergen sentrum, eller inne på tradisjonsrike Wesselstuen.

ÅPNINGSTIDER

Logehaven: Mandag–søndag kl. 1200–2200
Wesselstuen: Mandag–fredag kl. 1500–2200 | Lørdag kl. 1200–2200 | Søndag kl. 1400–2100

Restaurant med bord i lyst tre og saueskinn på stolene.

BARE Restaurant

I Michelin-restauranten, Bare Restaurant, serveres flerretters menyer basert på de beste lokale råvarer. De kreative smakene har basis i det nordiske kjøkken og fjordlandskapets ingredienser. Handelskammeret Bar befinner seg i den gamle Handelskammersalen. Dette betegnes som en av byens, ja kanskje Norges vakreste barer.

ÅPNINGSTIDER

Restaurant Onsdag og fredag: kl. 1800–2200 | Fredag og lørdag: kl. 1700–2200
Bar Onsdag–lørdag: kl. 1800–2200

Restaurant med sittegrupper i rustikke omgivelser.

Bare Vestland

Ned en trapp på Vågsallmenningen, midt i hjertet av Bergen, finner du uformelle og smakfulle Bare Vestland. Her kan du nyte noe av det beste Vestlandet har å by på av kortreist mat, øl og sider – nå med et nytt, spennende konsept. Restauranten har gått fra en tapasrettet meny til mer av burger- og blåskjell-retter. Til tross for et fornyet konsept, vil fortsatt flere av signaturrettene være en del av menyen – som for eksempel øl- og kjøttgryten, og plukkfisken.

ÅPNINGSTIDER

Torsdag–lørdag: 1700–2200

Rustic bar area with white walls

Altona Vinbar & Kjøkken

På Altona hjelper våre sommelierer deg til å finne vinperler i alle prisklasser. Kom innom for å ta noen glass med vennegjengen. Eller kanskje en date med din utkårede? Den unike atmosfæren i 400 år gamle omgivelser er tilrettelagt mange ulike settinger og behov. På menyen finner du retter basert på råvarer som gjenspeiler kvalitet og god smak.

ÅPNININGSTIDER

Mandag–lørdag: 1700–2200

Bar Amundsen med brune vegger og sittegrupper.

Bar Amundsen

I Bar Amundsen, som er oppkalt etter polarforsker Roald Amundsen, er det vennlige og usnobbete bartendere som møter deg i baren. Stedet er prisbelønnet for sin whiskysamling. I tillegg til god drikke, er det også mulig å bestille mat fra barmenyen.

ÅPNINGSTIDER

Tirdag–lørdag: kl. 1700–2200
Søndag–mandag: Stengt

Uteservering ved kaien og folk som hygger seg.

Kippers Bar & Kafé

Kafeen ligger solvendt til på kaikanten, og på fine sommerdager er det en av byens mest populære uterestauranter. Med utsikt mot Puddefjorden og Laksevåg kan du spise mat tilberedt med hjertet, eller nyte en stille stund med en kopp nybrygget kaffe eller en duggfrisk øl like ute.

ÅPNINGSTIDER

Mandag–onsdag: kl. 1200–1800 | Torsdag–lørdag: kl. 1200–2000 | Søndag: kl. 1200–1800

Hold deg oppdatert

Interessert i gode tilbud på overnatting, en bedre middag eller enda bedre konferansefasiliteter? Fortell oss hva du er interessert i og vi sender deg relevant informasjon.