Meny
DB Magasinet

De Bergenske-familien

De Bergenske er ikke en vanlig kjede av hoteller og spisesteder – vi er en hotellfamilie, eid og drevet av en ekte bergensfamilie med kjærlighet til byen og et langsiktig perspektiv. Det har gått 100 år siden vårt eldste hotell, Augustin, ønsket sine første gjester velkommen i 1919, og vi har store planer for de neste 100 årene.

De Bergenske er ikke en vanlig kjede av hoteller og spisesteder – vi er en hotellfamilie, eid og drevet av en ekte bergensfamilie med kjærlighet til byen og et langsiktig perspektiv. Det har gått 101 år siden vårt eldste hotell, Augustin, ønsket sine første gjester velkommen i 1919, og vi har store planer for de neste 100 årene.

Familien Smørås, eierne av De Bergenske, ser det som sin viktigste oppgave å legge til rette for gode opplevelser i hjembyen, både for tilreisende og fastboende. Profitt kommer i andre rekke – på et eller annet tidspunkt blir det en nødvendighet for å fortsette, men det er aldri grunnen til å fortsette. 
Lysende lampe på nattbord

Så hva utgjør en god opplevelse?

Den må i det minste stå til forventningene, aller helst overgå dem. Bergensernes forventning til Bergen by, er at den skal gjøre dem stolte. De store hotellkjedene med tilnærmet identiske hoteller verden over, bygger ikke akkurat lokalpatriotisme. De Bergenske er annerledes – de fem hotellene skiller seg både fra hverandre og alle andre. De gir Bergen by et unikt, autentisk uttrykk som bergenserne selv kan stå inne for – og nyte godt av. 

Matbaren_Zander K
I tillegg til hotellrom, tilbyr De Bergenske noen av byens beste arrangementslokaler, som for eksempel ærverdige Grand Bergen, og spisesteder, som for eksempel BARE Restaurant – kåret til Bergens beste restaurant – og Bare Vestland i samme bygg som Bergen Børs Hotel
Sittegruppe i Bar Amundsen på Grand Hotel Terminus

Det er mulig

Dagens gjester har, i likhet med bergenserne, skyhøye forventninger. Vi i De Bergenske-familien ville ikke hatt det på noen annen måte. Hotellene, lokalene og spisestedene våre har alle moderne fasiliteter, uten å være støpt i en og samme form. For det er mulig å installere en digital lås på en ærverdig dør, og du kan servere trendy drinker på 100 år gamle bardisker.

Det går faktisk an å tilby arrangementslokaler, serveringssteder og fem unike hoteller midt i Bergen sentrum som tar vare på både gjester og lokalbefolkningen, samtidig som den kuraterer byens arv og estetikk.

Der er mulig – men det krever en familie.

Velkommen hjem til De Bergenske.

Hold deg oppdatert

Interessert i gode tilbud på overnatting, en bedre middag eller enda bedre konferansefasiliteter? Fortell oss hva du er interessert i og vi sender deg relevant informasjon.