Meny
Sittegrupper i restaurant med peis i bakgrunnen.
Gründer Morten Tungesvik

Siden åpningen i april 2015 har Bare Vestland vært et populært sted både for lokale og tilreisende. Her kan kortreist mat og drikke nytes, i en avslappet, uhøytidelig atmosfære.

– Konseptet og fokuset vårt er kortreiste råvarer av høy kvalitet. Vi bruker gamle oppskrifter og teknikker, i en fornyet drakt, forteller Morten Tungesvik.

Han er medeier, gründer og kokk både på Bare Vestland og BARE restaurant, Bergens første og eneste restaurant med Michelin-stjerne. Begge er en del av hotell- og restaurantfamilien De Bergenske, bestående av 6 hoteller, 9 spisesteder og over 20 selskapslokaler i Bergen sentrum.

Rett med blåskjell på grønn tallerken

Fornyet konsept

Fra det åpne kjøkkenet på rustikke og moderne Bare Vestland kan gjestene se maten bli tilberedt. Her brukes sesongens råvarer, noe som gjør at menyen ofte kan endre seg.

Og det vil den – flere nye, spennende ting satses nemlig på i tiden fremover.

– Vi fornyer og snur litt på konseptet vårt, og går fra en tapasrettet meny til mer av burger- og blåskjell-retter, blant annet blåskjell dampet i deilig sider. Vi kjøper stykningsdeler som vanligvis er vanskelig å omsette for bøndene, og kverner resten av dyret til nydelige, sesongbaserte hamburgere, for eksempel deilig hjorteburger om høsten, forteller Tungesvik.

Til tross for et fornyet konsept, vil fortsatt flere av signaturrettene være en del av menyen – som for eksempel øl- og kjøttgryten, og plukkfisken.

Lokale leverandører og lidenskap

Der BARE er mer eksklusiv, er Bare Vestland mer folkelig og avslappet. Felles er den høye kvaliteten på menyen, det bærekraftige fokuset og det tette samarbeidet med lokale leverandører.

– Vårt nære samarbeid med alt fra fiskere fra Nordhordaland til bønder og gründere fra distriktene er veldig viktig for oss. Økologiske kvalitetsprodukter fra Tveite Gard på Voss og Scalmarin på Rong, til Lærdal Grønt i Lærdal og Haugen Gardsmat i Flåm, for å nevne bare noen, sier Tungesvik, som skryter av samarbeidet med samtlige leverandører.

– Hvorfor skal vi for eksempel importere lam fra New Zealand, når vi har verdens beste lam her på Vestlandet, spør Tungesvik retorisk.

Bare Vestlands bærekraftige konsept skinner gjennom i mange av restaurantens valg.

–  Vi bruker for eksempel hele dyret, fra hode til hale. I tillegg bruker vi økologiske grønnsaker som ikke er sprøytet, forteller gründeren.

Restaurant med sittegrupper i rustikke omgivelser.

Åpner dørene igjen

På Bare Vestland kan man selvfølgelig også nyte lokal øl og sider, som håndverksøl fra 7 Fjell Bryggeri og forfriskende sider fra Edel Eplemost i Hardanger.

Morten Tungesvik og resten av gjengen på Bare Vestland ønsker nå gamle og nye gjester velkommen tilbake.

– Vi er klare for å gi gjestene våre en kulinarisk opplevelse med kortreist kvalitet. Hos oss kan de nyte både mettende middagsmåltid eller bare noe godt i glasset.

Følg gjerne Bare Vestland på Facebook og Instagram for mer informasjon og nyheter.

Hold deg oppdatert

Interessert i gode tilbud på overnatting, en bedre middag eller enda bedre konferansefasiliteter? Fortell oss hva du er interessert i og vi sender deg relevant informasjon.