Meny
Kokk som dekorerer desserttallerken

Selskapsmenyer

Vi tror på et gastronomisk mathåndverk i harmoni med natur og kultur. Vårt mål er å bruke ferske, lokale råvarer av høy kvalitet. Vi er faglærte kokker som sammen søker den gode, ekte smaken. Vi forplikter oss til å følge sesongene i vårt mangfold av retter. Mat er vår lidenskap, og vi lover deg en opplevelse av ekte matglede.

Har du spørsmål om menyene, lokaler, opp dekking, eller ønsker du en skreddersydd meny til akkurat ditt arrangement? Du er velkommen til å kontakte oss for råd. I tillegg til denne selskapsmenyen har vi menyer for tapasbuffeter, historie og tradisjon, fingermat og kanapéer, koldtbord, julebord med mer.

Kamskjell hos De Bergenske

Smaken av vestlandet

Her har vi satt sammen en meny som gjør ære på det beste av Vestlandets råvarer. Kamskjell med klassisk godt tilbehør er et selvsagt valg for oss. Ytrefilet av lam er et eksklusivt produkt som kjøkkensjefen vår setter stor pris på – nå er den her! En duo på smaksrike Hardangerep ler i kombinasjon med kremost, sitron og kanel vil få fram smilet til enhver matelsker.

PANNESTEKTE KAMSKJELL
med grønn asperges, blomkålspuré og blomkålsbuketter, syrlig smørsaus med lakserogn og gressløk.

YTREFILET AV LAM
med timian og hvitløk, pastinakkpuré, gulrot, syltet rødbete, brokkoli, fløtepotet og timianglace.

SYRLIG EPLEKOMPOTT OG KREMOST
med vanilje og sitron, havre- og kanelcrunch, eplesorbet.

Kr. 585 pr. kuvert

Smakfull fusion

Norske kortreiste råvarer fusjonerer her med klassikere fra Asia og Europa. Fersk laks fra Frøya kombineres med spennende smaker fra Østen. Rosastekt andebryst med lukt og smaks nyanser som tar deg til østens eksotiske matkultur. Dette blir etterfulgt av en «drøm» av søte fristelser.

SUKKER SALTET LAKS FRA FRØYA
med avokadokrem og råmarinert laks i syrlig crème fraîche tilsmakt sitron, pepperrot og gressløk. Finstrimlet rettich, reddik og agurk.

KRYDRET STEKT ANDEBRYST
med hjemmelaget rødkål, søtpotetpuré, grillet pastinakk, grønn asparges og krydderglace.

MØRK SJOKOLADE NEMESIS
med grillet ananas og mangosorbet, sjokoladechrunch.

Kr. 575 pr. kuvert

Dessert med marengs hos De bergenske

Lokal gårdsmat

Fantastiske råvarer som norske bønder elsker å dyrke og holde. Her satt sammen til en meny kjøkkenet mener smaker av norsk gårdsdrift. Santa Kristina-skinke lages etter samme prinsipp og med like stort omhu som den verdenskjente Parmaskinken, og smaken er minst like god. Fersk oksefilet fra norske bønder serveres med tradisjonelle grønnsaker etterfulgt av en søt hyllest til Vestlandets tradisjonsrike bærprodusenter.

SANTA KRISTINA SKINKE
Tynnskåren vellagret norsk spekeskinke serveres med tomat og gressløkvinaigrette, bakt fiken, ristede gresskarkjerner, hasselnøttmajones og karse salat.

NORSK INDREFILET AV OKSE
med søtpotetpure, brokkolini og gulrot, ristet kongeøsterssopp og grønnkål, ovnsbakte småpoteter og rødvinsglace.

EATON MESS
Hjemmelaget bringebærmarengs, fløtekrem og friske bær.

Kr. 575 pr. kuvert

Grå tallerken med kongekrabbe og tilbehør.

Signatur fra kjøkkensjefen

Ferske råvarer og perfekte smakssammen- setninger er utgangspunktet for denne menyen. Glasert kongekrabbe med varme smaker fra Asia. Norsk kalvefilet kombinert med italienske smaker er også en rett som jeg setter på øverste hylle. Sitronterte er en syrlig og frisk avslutning på måltidet. Denne blir servert med biscotti og en fløyelsmyk hasselnøttiskrem.

KONGEKRABBE
Pepperglasert kongekrabbe og kongekrabbe- rull servert i kremet linseragu med kokos og koriander, toppes med syrlig mango.

KALVEFILET
med ferske asparges, grillet gulrot og pastinakk, mandelpotetpuré tilsmakt steinsopp, soltomat og timian, trøffelsaus.

SITRONTERTE
med med sitronkrem, italiensk marengs, pistasjbiscotti og hjemmelaget hasselnøttiskrem.

Kr. 585 pr. kuvert

Tallerken med middag

Smaken av fjord og fjell

Havets superhelt piggvar, blir her pannestekt og servert med hjemmelaget kyllingbuljong og tilbehør som hever opplevelsen til stjernesmaker. Mør og smaksrik hjort med tilbehør tar deg til fjells, og gode jaktminner gjør en viltelsker glad til sinns. Til avslutning, kombinasjonen av sjokolade og bringebær blir alltid bra.

PANNESTEKT PIGGVAR
i kyllingbuljong med ristet jordskokk, hasselnøttemulsjon og timianolje.

ROSASTEKT HJORT
med sellerirotpuré, dampet gulrot fra Lærdal, skogsopp og grønnkål, blinis med tyttebærkrem og kremet viltsaus.

MØRK SJOKOLADEMOUSSE
med hvit sjokoladeknekk og bringebær-pulver, hjemmelaget bringebærsorbet.

Kr. 595 pr. kuvert

Tomat og mozerella salat på trefjøl

Ønsker du vegetarmeny?

Meny 1

GRØNN ASPARGES
med smørsaus.

NØTTESTEK
med grillet pastinakk og gulrot, smørdampet asparges, sauce vierge og urtemarinerte amadinepoteter.

DESSERT

 

MENY 2

KREMET JORDSKOKKSUPPE
med urteolje og sprø chips.

GRILLET SELLERIBIFF
med kikertsalat, søtpotetpuré, sautert grønnkål, amadinepoteter og kremet steinsoppsaus.

DESSERT

Kr. 575 pr. kuvert

Blå tallerken med fisk, grønnskaer og glace.

Ønsker du fisk som hovedrett?

Hvis selskapet ønsker fisk til hovedrett, kan vi tilby:

KVEITEFILET
med gulrotpuré, smørstekt blomkål, grønnkål, småpoteter med persille og rødvinsglace.

Bilde av vin som helles i vinglass

Drikkemeny

I De Bergenske er vi bestandig på leting etter utsøkte smaksopplevelser for våre gjester, hvilket betyr gode vinprodusenter og godt håndverk når det gjelder produksjon av andre drikkevarer.

Hold deg oppdatert

Interessert i gode tilbud på overnatting, en bedre middag eller enda bedre konferanse-faciliteter? Fortell oss hva du er interessert i kan vi sende deg relevant informasjon.