Meny
Kokk danderer mat

Tapasbuffeter

Kjøkkenet byr på buffeter av smaksfristelser fra mange verdenshjørner. Her kan du nyte herlige småretter av eksklusive råvarer fra Norge, Spania, Italia, Frankrike og Japan. Tapasmenyene tilbys for grupper fra 15 personer og oppover. Mindre grupper på forespørsel.

Kokk hos De bergenske

Tapasbuffet –
Kokkens favoritt

LANGTIDSBAKT SALMA
Sukkersaltet med ingefær, ponzosaus.

ØRRET OG KVEITE CEVICHE
med rettich og vårløksalat.

POTETSALAT
med confitert and, ristede pistasjnøtter og soltomat.

RØKT SVINEKNOKETERRIN
med eplemarmelade og ristede hasselnøtter.

KRYDDER STEKTE KYLLINGVINGER
med hot chilisaus.

PØLSER FRA BRAKSTAD
med hjemmelaget surkål.

VITELLO TONNATO
kalv med tunfiskmajones, ruccola, parmesan og ristede pinjekjerner.

SYLTEDE BETER
med timian og chevrekrem.

CAPRESESAL AT
tomat, rødløk, mozzarella og basilikum.

ØKOLOGISK BRIE FRA DOVRE
med Terminus sin Lindehonning og karamelliserte valnøtter.

GARNITYR
aioli, hjemmelaget pesto, oliven og hjemmebakt focaccia.

Kr. 495 pr kuvert

Grillet fisk på planke i hagen på Villa Terminus

Det beste kjøkkenet har å by på –
Gourmet tapas

GRATINERTE GREENSHELL

HELSTEKT K VEITE
urte og sitrusmarinert.

FERSK PASTA
med kremet blåskjell og hummerragu tilsmakt estragon.

POTETSAL AT
med confitert and, ristede pistasjenøtter
og soltomat.

BLINIS MED RØMME
løk og løyrom.

KAMSKJELL OG K VEITE CEVICHE
med lime, chili, rødløk, koriander og mango.

KALV SALTIMBOCCA ALL A ROMANA
parmaskinke, parmesan og salvie.

KALVECARPACCIO
med tunfiskmajonaise og ristede gresskarkjerner.

CÆSARSAL AT
med kylling, romanosalat, krutonger og cæsardressing.

T YNNSK ÅREN NORSK SPEKESKINKE
og italiensk fenikkelsalami.

ASPARGESBØNNESAL AT
med rødløk og vinagrette.

CAPRESESAL AT
tomat,rødløk,mozzarella og basilikum.

GARNIT YR
aioli, hjemmelaget pesto, oliven og hjemmebakt focaccia.

CRÈME BRÛLÉE

Kr. 745 pr kuvert

Tapasbuffet –
12 retter

Kalde retter:

TATAKI PÅ LAKS
med aprikos-chilichutney, frisk koriander.

KRYDDERSTEKTE SCAMPI
med ruccolasalat og grillet paprika.

T YNNSKÅREN FENNIKELPØLSE
med pepperrotkrem og ruccola.

ASPARGES OG SØTPOTETSALAT
med fetaost og ristede gresskarkjerner.

VITELLO TONNATO
kalv med tunfiskmajones, ruccola, parmesan og pinjekjerner.

TOMAT OG MOZZARELLASALAT
med rødløk og basilikum.

GRANIT YR
aioli, hjemmelaget pesto, oliven, hjemmebakt focaccia.

Varme retter:

PØLSER FRA BRAKSTAD
med hjemmelaget surkål.

ALBONDIGAS
kjøttboller i sterk tomatsaus.

SALTBAKTE SMÅPOTETER
med urter og hvitløksdressing.

MARINERTE KYLLINGVINGER
med hot chilisaus.

Dessert:

ØKOLOGISK BRIE FRA DOVRE
med Terminus sin Lindehonning og karamelliserte valnøtter.

VANILJEPANNACOTTA
servert med bringebærcoulis og friske bær.

Kr. 520 pr kuvert

vinkurs_Mat_tomat_mozzerella

På vinkursene på Grand Hotel Terminus serveres det mat fra hotellets utsøkte kjøkken.

Tapasbuffet
– små grupper
6 retter

Her har kjøkkensjefen plukket ut seks populære retter som passer for servering til mindre grupper. Vi setter de ulike rettene på fellesbordet, slik at man kan sende til hverandre.

CAPRESE SALAT
tomat, rødløk, mozzarella og basilikum.

KRYDDERSTEKTE SCAMPI
med ruccolasalat og grillet paprika.

PØLSER FRA BRAKSTAD
med hjemmelaget surkål.

ALBONDIGAS
kjøttboller i sterk tomatsaus.

ASPARGESBØNNESALAT
med rødløk og vinagrette.

SALTBAKTE SMÅPOTETER
med urter og hvitløksdressing.

GARNITYR
aioli, hjemmelaget pesto, oliven, hjemmebakt focaccia.

Kr. 295 pr kuvert

Tapasbuffet – fingermat
9 retter

Kjøkkenet har utviklet en minglebuffet – en lettere smårettbuffet, som kan spises stående. Denne menyen er svært velegnet for servering i Terminus Hall foaje – bar /vrimleområdet, enten til lunsj eller som en annerledes, uformell, lettere middag.

TATAKI PÅ LAKS
med aprikos- og chilichutney, frisk koriander.

KRYDDER STEKTE SCAMPI
med ruccolasalat og grillet paprika.

K YLLINGSPYD
marinert i chili og hvitløk.

PØLSER FRA BRAKSTAD
med hjemmelaget surkål.

STEKTE SMÅPOTETER
med salvie og hvitløk.

TYNNSKÅREN FENNIKELPØLSE
med pepperrotkrem og ruccola.

ASPARGES OG SØTPOTETSALAT
med fetaost og ristede gresskarkjerner.

TOMAT OG MOZZARELLASALAT
brusehetta med oliventapenade.

ØKOLOGISK BRIE FRA DOVRE
med Terminus sm Lindehonning og karamelliserte valnøtter.

GARNITYR
aioli, hjemmelaget pesto, oliven, hjemmebakt focaccia.

Kr. 395 pr kuvert

Dessert med marengs hos De bergenske

Ekstra – Dessert

En tapasbuffet kan utvides med ekstra dessertalternativer etter dine ønsker.

EN EKSTRA DESSERT
servert på buffet.

Kr. 65 pr person

KJØKKENSJEFENS DESSERTTAPAS
med ulike søte fristelser servert på buffet.

Kr. 110 pr person

Bilde av vin som helles i vinglass

Drikkemeny

I De Bergenske er vi bestandig på leting etter utsøkte smaksopplevelser for våre gjester, hvilket betyr gode vinprodusenter og godt håndverk når det gjelder produksjon av andre drikkevarer.

Hold deg oppdatert

Interessert i gode tilbud på overnatting, en bedre middag eller enda bedre konferansefasiliteter? Fortell oss hva du er interessert i og vi sender deg relevant informasjon.